دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۳
بررسی ابعاد تصویرسازی معصومین(ع) در کتاب کودک و نوجوان

کارگاه «نشست تخصصی تصویرگری دینی» در قالب دو کارگاه با محوریت بررسی تصویرسازی معصومین(ع) در کتاب کودک و نوجوان است که در آن به نکات دینی و مذهبی در تصویرسازی و ساخت تفکر کودکان پرداخته می‌شود.

به‌گزارش سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ کارگاه «نشست تخصصی تصویرگری دینی» در قالب دو کارگاه، صبح و عصر روز دوشنبه بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه در غرفه کتاب‌آرا نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ برگزار شد.

این نشست درباره بررسی تصویرسازی معصومین(ع) در کتاب کودک و نوجوان است که در آن به نکات دینی و مذهبی در تصویرسازی و ساخت تفکر کودکان پرداخته می‌شود.

اساتید این نشست حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محمدعلی حیدری، مهدی مجیدی، غلامرضا حیدری ابهری، سیدمحمد مهاجرانی، علی‌‌محمد رفیعی، افسانه گرمارودی، محمدحسین صلواتیان، هاجر سلیمی نمین و علیرضا رحیمی هستند.
 

محمدعلی حیدری مدرس فقه، رسانه و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در رابطه با این نشست گفت: موضوعات این جلسه موضوعاتی است که سال‌ها در حوزه فقه و فرهنگ و ارتباطات مشغول آن هستم. کار پژوهشی من ساختار مسائل فقه هنر است. بازیگری در سینمای رئال از منظر موضوعات فقهی هتک حرمت محترمات است. پروژه تصویرسازی از معصومین در حوزه‌های نمایشی است. یک پژوهش میان رشته‌ای میان فقه و تصویرگری. این جلسه با حضور افراد صاحب نظر در هر دو حوزه، تصویرگری و فقه برگزار می‌شود که به بررسی و تحلیل تصویرگری ائمه در نمایش می‌پردازد.
 

سیدعلی‌محمد رفیعی نویسنده منتقد و پژوهشگر دین، ادبیات و هنر دینی در خصوص حضورش در این نشست و بررسی موضوعات تصویرگری گفت: موضوع بحث امروز شمایل‌نگاری در تصویرگری دینی و موضوعاتی است که در این حوزه وجود دارد. آیا چهره‌نگاری معصومان و تصویرگری ایشان مجاز است؟ ممکن است؟ و آیا شیوه‌هایی که انجام شده برای دیده‌نشدن چهره معصومین برای مخاطب قابل قبول است و پیام درستی را به مخاطب منتقل می‌کند؟ مثلاً برخی کودکان فکر می‌کنند همیشه ائمه در صورتشان نور بوده است. در این جلسه قرار است بررسی کنیم آیا کسی نقش ائمه را می‌تواند اجرا کند یا خیر و جنبه‌های فقهی و اجتماعی و جنبه‌های مختلف تربیتی را بررسی کنیم.
 
 

همچنین سیدمحمد مهاجرانی، شاعر و نویسنده کودکان گفت: منابع دینی را مطالعه می‌کنم و سعی می‌کنم که زیبایی‌های دین را به گروه سنی خردسال و کودک نشان دهم.
بخشی از کتاب‌های دینی درباره زندگی پیامبر و ائمه است. در تدوین کتاب‌ها اولین چالش این است که این چهره‌ها را تصویرگری کنیم یا خیر.این کار یک جور تقویت ادبیات دینی کودک است. در این نشست‌ها بررسی می‌کنیم که کدام‌یک از نظرات بهتر است. تصویرگری ائمه انجام شود یا خیر؟
 

محمدحسین سرابادیان نویسنده و تصویرگر کتاب کودک و نوجوان و مدیرمسئول کیهان بچه‌ها گفت: این موضوعات کسی را می‌خواهد که اهل پژوهش باشد و آشنا با فضای کار هم باشد چون اگر پژوهشگر نباشد در مباحث نظری نمی‌تواند نظر دهد. امیدوارم این شروع خوبی باشد و در طول سال هم ادامه پیدا کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها