شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۷
«قصه ما مثل شد» میر کیانی به چاپ دوم رسید

تجدید چاپ کتاب «قصه ما مثل شد» نوشته محمد میرکیانی در نمایشگاه کتاب امسال عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، میرکیانی درباره مجموعه «قصه ما مثل شد» توضیح داد: کتاب قصه ما مثل شد یک مجموعه 10جلدی است که از سال 91 وارد بازار شد و بیانگر آداب و رسوم، باورها و سنت‌های مردم ایران است وهر قصه باز پروری ضرب المثل هایی است که در زبان عامیانه مردم ما رایج است . این کتاب سعی دارد با بیان این قصه ها نوجوانان را با نوع زندگی مردم ایران در سال‌های گذشته آشنا کند.

تصویرگری سنتی کتاب
مدیر گروه کودک شبکه جام جم در ادامه سخنان خود بیان کرد: تصویرگری این مجموعه توسط محمدحسین صلواتیان انجام گرفته است و از جمله ویژگی های این نوع تصویرگری که مورد استقبال علاقمندان قرار گرفته این است که این نوع تصویرگری، یک نوع تصویرگری سنتی برگرفته شده از تصویرگری دوره چاپ سنگی دوره قاجار است و می توان گفت این نوع تصویرگری کار بدیع و بسیار متفاوتی است که مانند آن تابه حال در ادبیات کهن و ادبیات عامیانه وجود نداشته است.

وی درباره تصویرگری خاص این مجموعه گفت: در گروه سنی نوجوان مفهوم تصویر بیشتر از خود رنگ تصاویر مورد توجه قرار می گیرد در صورتی‌‌که هر چه که گروه سنی پایین می رود این قضیه برعکس عمل می کند و کودک بیشتر به واسطه رنگ با متن نوشته شده ارتباط برقرار می کند.

ساخت انیمیشن بر اساس این کتاب
وی ادامه داد: این کتاب در سال 86 به عنوان کتاب سال از سوی وزارت ارشاد برای نوجوانان انتخاب شد و به دنبال آن نام آن زود بر سر زبان‌ها افتاد و بارها و بارها تجدید چاپ شد. کتاب قصه ما مثل شد از معدود کتاب‌هایی است که قصه- مثل های آن در 106 قسمت توسط گروه کودک شبکه اول سیما به انیمیشین تبدیل شده است که سری اول آن در80 قسمت تولید شد و با اضافه شدن 26قسمت دیگر نیز کار تولید آن ادامه یافت و به لطف خدا کار موفقی در آمد و بارها و بارها از شبکه های مختلف سیما پخش شد.

میرکیانی افزود: در سرزمین ما قصه های خواندنی و دلپذیر از روزگاران گذشته به یادگار مانده است ولی قصه هایی که مثل شده اند، طعم و مزه دیگری دارند. این قصه های شیرین و شنیدنی سرگذشت و زندگینامه بعضی از مثل هایی است که امروزه و در زبان محاوره در بین مردم ما رایج است. با این حال هیچ کس نمی داند قصه- مثل ها از کجا آمده اند، هرچند که بعضی از این قصه ها سرگذشت روشنی دارند. 

این نویسنده کودک و نوجوان یادآور شد: قصه - مثل ها فقط برای سرگرم شدن گفته نمی شوند چرا که کودکان و نوجوانان با خواندن یا شنیدن قصه- مثل ها با باورها، شادی ها، غم ها، شکست ها و پیروزی های مردم این سرزمین بیشتر آشنا می شوند. 

وی یادآور شد: با این‌که قصه ها از کتاب ها و منابع گوناگون انتخاب شده اند سعی شده پرداخت آن‌ها یک دست و روان و نزدیک به هم باشند و تلاش شده موضوع و فضای انتخاب شده مناسب حال و هوای نوجوانان باشد ، هم چنان‌که ساختمان بعضی از قصه ها به قول قصه نویس ها بسیار ساده است و سعی شده این قصه ها همان‌طور که بوده اند بمانند و بیشتر پرداخت داستانی شوند تا خواندنی تر از کار دربیایند.

استفاده ازآثار بزرگان ادب فارسی
میرکیانی گفت: برای هرقصه یک اسم انتخاب شده تا از همان اول موضوع قصه ها پیدا نباشد و نوجوانان ماجراهای قصه ها را تا آخر دنبال کنند و در پایان هر قصه موضوع آن و طرز استفاده کردن آن در زبان گفتاری آمده است. 

این نویسنده یاد آور شد: در نوشتن این کتاب از منابع و ماخذ بسیاری استفاده شد که از آن جمله می توان به امثال و حکم دهخدا، بوستان و گلستان سعدی، جوامع الحکایات، دیوان اشعار پروین اعتصامی، فرهنگ عمید، قند و نمک جعفر شهری، فرهنگ معین ، گنج بی رنج فتح الله اویسی، هزار سال نثر فارسی کریم کشاورز، فرهنگ فارسی دکتر مهشید مشیری، فرهنگ گیل و دیلم محمود پاینده لنگرودی و همچنین یادداشت‌ها و شنیده های خودم اشاره کرد.

قصه های کمال
وی در ادامه  ازمجموعه 3 جلدی «قصه های کمال» گفت: کتاب قصه های کمال با سه عنوان به نام های سماور زغالی، شهر فرنگ، حوض کاشی برای گروه سنی ج و د توسط انتشارات پیام آزادی در3000 نسخه منتشر شده است و تصویر گری آن را هم محمد حسین صلواتیان برعهده داشت.
میرکیانی ادامه داد: این کتاب که در حال حاضر به چاپ نهم خود رسیده است، بیانگر 50حکایت کوتاه به منظور آموزش تاریخ تکامل تهران قدیم به بچه ها و آشنایی نوجوانان با نوع آداب و رسوم مردم تهران قدیم در دهه40 نوشته شده است و می توان گفت یک احساس گذشته گرایی و تعلق خاطر به گذشته در این مجموعه به چشم می خورد.

مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه جام جم گفت: شخصیت اصلی این کتاب نوجوانی به نام کمال است ، کمال یک آدم معمولی است و هیچ کار باور نکردنی انجام نداده و کودکی اش را مثل بیشتر کودکان و نوجوان امروزی گذرانده است ولی حرف هایی که از زبان کمال در این مجموعه شنیده می شود به نوعی یک کتابچه تاریخ است و بیان کننده تاریخچه سال های گذشته مردم کشورمان است و این شخصیت داستانی برای ما از چیزهایی می گوید که یا امروز وجود ندارد یا خیلی کم وجود دارد.

محمد میر کیانی مدیر گروه کودک شبکه جام جم کار نوشتن را از سال 61 آغاز کرد و هم اکنون حدود 35 سال است که در این حوزه قلم می زند و نزدیک به 70 اثر از وی منتشر شده است. وی مدیریت گروه کودک ونوجوان شبکه یک، دو و همچنین مدیریت انتشارات کانون پرورش فکری را نیز در کارنامه کاری خود دارد.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین