کتابهای «سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی» و «جهان اسلام و اقتصاد دانشبنیان» به سفارش موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام و از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شد.
در این مجموعه، مولف میکوشد تا ابعاد توصیفی و تحلیلی گردشگری توامان با یکدیگر مورد بررسی قرار دهد تا ضمن معرفی آثار و جاذبههای مختلف گردشگری، به بررسی ساختار سیاستگذاری و برنامههای توسعه گردشگری کشورها پرداخته شود تا بتوان با شناخت الگوهای موفق گردشگری درصدد برنامهریزی برای توسعه گردشگری در سطح بینالمللی، منطقهای، ملی و محلی کشور برآید.
کتاب «سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی» در چهار بخش تنظیم شده است. بخش نخست این کتاب با تعریف مفهوم گردشگری، به مفاهیم و شاخصهای گردشگری، جایگاه گردشگری در برنامهریزی و سیاستگذاریهای ملی و رابطه میان گردشگری با اقتصاد، سیاست و فرهنگ پرداخته است.
بخش دوم به موضوع گردشگری مذهبی پرداخته و به بررسی گردشگری از منظر مذهب و اقسام گردشگری مذهبی و نیز به بررسی وضعیت گردشگری در کشورهای اسلامی توجه کرده است.
بخش سوم این کتاب الگوهای موفق گردشگری در کشورهای اسلامی را زیر ذرهبین برده و کشورهایی چون مالزی، امارات، ترکیه، اندونزی، عربستان، مراکش، اردن و مصر را ازوایای گوناگون صنعت گردشگری مورد بررسی قرار داده است.
بخش چهارم و پایانی کتاب نیز با تبیین عوامل تاثیرگذار بر رشد گردشگری در کشورهای اسلامی، ملزومات مورد نیاز، چشمانداز 2030 گردشگری و نقش گردشگری در همگرایی بین کشورهای مسلمان را مورد توجه قرار داده است.
کتاب جهان اسلام و اقتصاد دانش بنیان
کتاب «جهان اسلام و اقتصاد دانشبنیان» نیز به مطالعه وضعیت اقتصادی کشورهای اسلامی به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در رشد جهان اسلام پرداخته است.
مولف کتاب تلاش کرده تا ضرورت ایجاد تغییر در چارچوب اقتصادی جهان اسلام تبیین شود تا بتوان در آیندهای نه چندان دور به اهداف عالی ترسیم شده کشورهای اسلامی دست یافته و جایگاه این کشورها را در میان سایر ملل ارتقا یابد.
در هشت فصل کتاب «سیمای اقتصادی جهان اسلام» به تصویر کشیده شده است. فصل اول تا هفتم کتاب به بیان مبانی نظری و تجربههای کشورهای اسلامی درباره اقتصاد دانش بنیان پرداخته است. ویژگی اصلی این بخش از کتاب، ارائه مباحث تئوریک عمیق درباره انواع دانش و جایگاه دانش در نظریههای اقتصادی و بررسی ویژگیها، شاخصها و ابعاد گسترده اقتصاد دانشبنیان به عنوان جدیدترین مکانیسم اقتصادی در عصر حاضر است که آن را از آثار مشابه متمایز کرده است.
در فصل هشتم نیز شاخصهای اقتصاد دانش بنیان در 57 کشور اسلامی بر اساس دقیقترین و بروزترین آمارهای اقتصادی تشریح شده است.
«جهان اسلام و اقتصاد دانشبنیان» در 971 صفحه و «سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی» در ۴۱۲ صفحه، هر دو با شمارگان یکهزار نسخه به سفارش موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام و از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به بازار کتاب عرضه شده است.
نظر شما