برنامههای بنیاد شهید برای سالروز ورود آزادگان به میهن؛
رونمایی از کتابهای خاطرات آزادگان همزمان با 26 مرداد
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران، برنامههای بنیاد را به مناسبت 26 مردادماه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی اعلام کرد. رونمایی از کتابهای خاطرات آزادگان ازجمله این برنامههاست.
وی افزود: آزادگان در میان جامعه ایثارگری به علت خاطرهنگاری از دوران اسارت بهصورت مکتوب میتوانند برای همه الگو باشند و تاکنون رهبر معظم انقلاب بر چهار کتاب در حوزه خاطرات آزادگان با عنوانهای «پایی که جا ماند»، «من زندهام»، «آن 23 نفر» و «سرباز کوچک امام» تقریظ نوشتهاند که در شمارگان بالا تجدید چاپ شدهاند. در سال جاری نیز به مناسبت سالروز ورود آزادگان به کشور، در استانهای مختلف کتابهای مختلفی از خاطرات دوران اسارت چاپ شده که به این مناسبت رونمایی خواهد شد و همچنین در محافل و مراسمها، آزادگان تحت عنوان پیامآوران ایثار برای مردم روایتگری خواهند داشت.
یار نسب با اعلام اینکه در 6 فرهنگسرای تهران، به همت موسسه پیام آزادگان با مشارکت شهرداری، همایش تجلیل از آزادگان برگزار میشود، بیان کرد: موسسه پیام آزادگان یکی از تشکلهایی است که در حوزه برگزاری مراسم برای جامعه ایثارگری در تهران و استانها نقش عمده و محوری ایفا میکند و در سال جاری نیز با همکاری شهرداری تهران در 6 فرهنگسرا همایش تجلیل از آزادگان را برگزار خواهد کرد.
مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد، ادامه داد: برگزاری مسابقات ورزشی برای آزادگان و خانوادههای آنها، حضور آزادگان در شبکههای سیمای استانی و بیان خاطرات آنها، تبلیغات محیطی و گرافیکی با موضوع آزادگان، سخنرانی آزادگان در خطبههای پیش از نماز جمعه و رونمایی از «سمفونی پیروزی» از دیگر برنامههای سالروز ورود آزادگان به کشور خواهد بود. «سمفونی پیروزی» در ادامه سمفونی ایثار و مقاومت رونمایی و در این مراسم از تعدادی از آزادگان نیز تجلیل میشود.
وی با اشاره به اینکه 26 مردادماه سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی، از نقاط عطف تاریخ 40 ساله جمهوری اسلامی ایران است، گفت: بازگشت غرورآفرین اُسوههای صبر، مقاومت و پایداری یکی از روزهای درخشانی است که مردم در اذهانشان باقی میماند، در دوران هشت سال دفاع مقدس حدود 40 هزار آزاده سرافرازی که به اسارت رژیم بعثی درآمده بودند، تحت شدیدترین شکنجهها قرارگرفته و برخی از آنها نامشان در صلیب سرخ هم ثبت نشده بود و بدترین شکنجهها را در طول دوران اسارت تحمل کردند.
یار نسب اظهار کرد: آزادگان در دوران اسارت و پس از آن در زمینههای مختلف، الگوهایی برای جامعه هستند، امید به زندگی در اوج سیاه نماییهای رژیم بعثی، تعلیم و آموزشهای فنی، مهارتی، آموزشی و ...، تسلط به زبانهای خارجی، حفظ قرآن و نهجالبلاغه و ...، صبر، پایداری و بردباری و ایستادگی و مقاومت برای حفظ ارزشها و مبانی انقلاب و نظام از نکات قابلتوجه زندگی آزادگان در طول دوران اسارت بود.
وی با تأکید بر اینکه ایثارگران بهعنوان پیشگامان انقلاب و نظام اسلامی در عرصههای مختلف باید الگوی جامعه باشند، افزود: مناسبتهایی مانند روز بازگشت آزادگان، روز بزرگداشت شهدا، روز جانباز، هفته دفاع مقدس و دهه مبارک فجر بهترین ظرفیت برای اتحاد مردم و جریانها است و میتوانیم به این واسطه ارزشهای اصیل انقلاب را به روشهای نوین و با زبان تأثیرگذار هنر به نسلهای بعد منتقل کنیم بنابراین نباید گرامیداشت این مناسبتها کمرنگ شود و باید توجه شود که فرهنگ عنصر اصلی تشکیلدهنده پیروزی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود.
نظر شما