مسئول پژوهشگاه فرهنگ خانه مازندران ادامه داد: «فرهنگ واژگان تبری: با همانندهای مازندرانی، استاربادی، گیلی، قصرانی» با سرپرستی من سال ۸۲ در پنج جلد منتشر شد و جایزه کتاب سال را نیز به خود اختصاص داد. ما هم اکنون مشغول گسترش این فرهنگ به ۱۰ مجلد هستیم. ۱۲۴ هزار مدخل به آن اضافه شده و مشغول ویرایش نهایی است.
این مردم شناس همچنین درباره مجموعه پژوهشی «موسیقی فلات ایران» که قرار بود سالها پیش رنگ انتشار به خود بگیرد، گفت: از ابتدای دهه ۷۰ کار روی این مجموعه با حمایت موسسه فرهنگی هنری پارپیرار آغاز شد و تا سال ۱۳۸۹ این پژوهش پیش رفت. این پژوهش تخصصی بود و هزینه بسیاری داشت و موسسه حامی نتوانست دیگر کمک مالی بگیرد و کار متوقف شد، اما اکنون این پژوهش را با همکارانم شروعی دوباره دادهایم.
جهانگیر نصری اشرفی یکی از چهرههای شاخص مردمشناسی، قومشناسی و دانشنامهنویسی میان اهالی فرهنگ ایران است. او مسئول پژوهشگاه فرهنگ خانه مازندران و سرپرستی دانشنامه مازندران و تبرستان است.
«ققنوس: پیشخوانیها، نوحهها، گوشهها و مرثیهها در تعزیهی نواحی ایران»، «گوسان پارسی: بررسی نقلهای موسیقایی ایران»، «از آئین تا نمایش»، «فرهنگ شکار در مازندران»، «امیر پازواری از دیدگاه پژوهشگران و منتقدان»، «خنیا: بررسی موضوعات آئینی نمایشی و موسیقایی ایران»، «نمایش و موسیقی در ایران» و «بازی، متل و نمایشهای مراسمی، آئینی، مذهبی» از جمله پژوهشهای منتشر شده نصری اشرفی است.
همچنین بجز «فرهنگ واژگان تبری: با همانندهای مازندرانی، استاربادی، گیلی، قصرانی» و «دانشنامه مازندران و تبرستان» «وازیگاه: فرهنگ آئین، بازی، نمایش و سرگرمیهای مردم ایران» نیز از دیگر فرهنگنامههایی است که با سرپرستی نصری اشرفی رنگ انتشار به خود دیده است.
نظر شما