یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۶
جگرکی‌ را گشاده‌اند و کتاب‌فروشی را بسته!

به گفته مدیر کتاب‌فروشی خانه کتاب شفق؛ قرار بود تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها در ایام قرنطینه مورد تجدیدنظر قرار گیرد اما این پرونده شیرینی‌فروشی‌ها‌ و جگرفروشی‌ها مورد تجدید نظر قرار گرفت تا اغذیه‌فروشی‌ها باز بمانند و کتاب‌فروشی‌ها تعطیل.

محمدتقی حق‌بین مدیر کتاب‌فروشی خانه کتاب شفق در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره سهم محدود کتاب‌فروشی‌های کشور گفت: با اینکه آمار دقیقی در دست نیست اما تعداد کتاب‌فروشی‌های کشور تقریبا حدود 2000 واحد است و در مقابل؛ فقط در تهران فقط حدود 250 هزار واحد فروشنده مواد غذایی وجود دارند که مشغول فعالیت‌اند.
 
وی با انتقاد از تصمیم تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها در شرایط بازبودن اغذیه‌فروشی‌ها افزود: مسئولان می‌دانند که مجموعه اقتصاد فرهنگ مکتوب از نظر ریالی و اقتصادی با سایر صنوف قابل رقابت نیست. از طرف دیگر فعالان این صنف خوراک روحی جامعه را تامین می‌کنند و کتاب مهمترین و سالم‌ترین روح خوراک مردم است.
 
حق‌بین با بیان اینکه در دور اول و دوم تعطیلی کاب‌فروشی‌‌ها در سال ۱۳۹۹ این موضوع مورد اعتراض جامعه فرهنگ، به‌خصوص کتاب‌فروشان و اصحاب قلم واقع شد، عنوان کرد: اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا قول مساعد دادند که درباره این موضوع تجدید نظر کنند؛ اما با نگاهی به ابلاغیه‌های جدید شاهدیم که فقط در حوزه مواد غذایی، به‌طوری که در دوره قبل شیرینی‌فروش‌ها و جگرفروش‌ها تعطیل بودند؛ اما اکنون این مجموعه‌ها و برخی صنوف دیگر به این فهرست اضافه شده‌اند و کتاب‌فروشی‌ها همچنان در فهرست تعطیلی‌ها هستند.
 
 وی با اشاره به تبعات تعطیلی‌های دو هفته‌ای برای کتاب‌فروشان نیز توضیح داد: از آنجایی که کتاب‌فروشی یک صنف ضعیف است و نویسندگان و مترجمان و تصویرگران درآمدهای پایینی دارند، از سوی دیگر تعداد زیادی چاپخانه‌دار، لیتوگراف، صحاف و کارکنان موسسات انتشاراتی به‌صورت یک زنجیره در آن فعالیت دارند، این تعطیلی‌ها آسیب جدی به روند فعالیت آن‌ها وارد می‌کند.
 
به گفته حق‌بین؛ صنف چاپ و نشر این آسیب را در فروردین و مهر ماه سال گذشته تجربه کرد و مشکلات اقتصادی بسیار زیادی برای آن‌ها ایجاد شد زیرا این 2000 واحد صنفی کتاب‌فروش گرچه اقتصاد محدودی دارند؛ اما اجتماع عظیمی به آن وابسته است.
 
وی همچنین به تجربه جهانی تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها در دوره کرونا اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در تمام دنیا، به‌خصوص کشورهای اروپایی و بخشی از کشورهای آسیایی کتاب‌فروشی‌ها در گروه یک قرار دارند و باز هستند. در کشور فرانسه که ماه‌ها است قوانین قرنطینه اجرا می‌شود، کتاب‌فروشان مستثنی‌اند و اجبار بر بازبودن آ‌ن‌ها است.
 
حق‌بین در پایان یادآور شد: تقاضا و انتظار جامعه کتاب‌فروشی از ستاد ملی کرونا این است که هرچه سریع‌تر به این موضوع رسیدگی کند و کتاب‌فروشی‌ها را مستثنی کند تا فعالیت خود را از سر گیرند؛ زیرا صنف کتاب‌فروشی هنوز جزو آخرین مجموعه‌هایی است که زیرساخت‌های لازم در فضای مجازی و فروش آنلاین در بسترهای آن ایجاد نشده است. البته این کار به سرمایه‌گذاری و حمایت جدی از سوی دولت نیاز دارد تا همه کتاب‌فروشان در قالب یک پلتفرم مشترک در شرایط حاد و حتی شرایط عادی سرویس فروش مجازی به مشتریان خود را داشته باشند.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها