دکتر مرتضی جعفری، افزود: در سال ۹۹ تألیف و چاپ بیش از ۵۰ عنوان کتاب ارزشمند در حوزه های فرهنگی، هویتی و هنری شیراز رقم خورد که این در گذشته و حال در تمام کشور بی نظیر بوده است.
به گفته معاون شهردار شیراز، ۱۳ جلد کتاب در حوزههای فرهنگی و هنری در قالب مجموعهای با عنوان «نقش ماندگار» رونمایی شد و امروز ۱۲ جلد دیگر این مجموعه نیز به زودی به چاپ میرسد.
وی با توجه به اینکه امروز ۱۰ جلد کتاب در مجموعهای با عنوان «کتاب شیراز» رونمایی شد عنوان کرد: ۱۰ جلد نیز به زودی به چاپ رسیده و روانه بازار میشود. به جز این موارد ۱۱ عنوان کتاب کودک شهروندی نیز در هفته شیراز رونمایی شد.
رییس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز از انتشار ۲ جلد کتاب در حوزه اجتماعی خبر داد و گفت: ۲ جلد کتاب در حوزه گردشگری و ۳ جلد کتاب در حوزه ورزش نیز به چاپ رسیده است که با رونمایی از این کتابها، نقشی ماندگار در حوزه کتاب و تألیف شیراز رقم میخورد. از جمله تنگ طلا شعر گویشی، فرهنگ موضوعی غزلیات سعدی با حضور اساتیدی همچون استاد خرمشاهی، نحوی، رستگار فسایی و... این آثار تالیف شدند.
شهردار شیراز نیز در آیین رونمایی از کتابهای فاخر تولید سازمان فرهنگی شهرداری شیراز اظهار کرد: هفته شیراز امسال بسیار متفاوت و پربار بود اما محفل فرهنگی امروز که با کتاب عجین است، با افتتاحیه پروژه های بزرگ هم قابل مقایسه نیست. علت هم روشن است؛ دانایی و عمق فرهنگ! تمدن ها شاید به عناصر متفاوتی مرتبط باشند سه عنصر اصلی یا سه نشانه حکایت از تمدن دارد.
به گفته حیدر اسکندرپور، آنچه امروز ما از یک تمدن میبینیم ساختمانها و بناهای فاخری است که از آن تمدن به جا میماند و ترسیمی از معماری نگاه و نوع ساخت و ساز و تمدن را به نمایش میگذارد. هنر و آنچه که از آن تمدن میماند و ما میشناسیم. اینکه یک تمدن چگونه میاندیشیده و نگاهش به تولید آثار چگونه بوده است در محصولات و تولیدات و آثار هنری به جا مانده از تمدن بر میگردد و عنصر مهم تر به اعتقاد من که اندیشه، روش و نوع نگاه تمدن را در حوزه های متفاوت به نمایش میگذارد آثار مکتوبی است که از این تمدن به جا میماند.
وی ادامه داد: در شهرداری شیراز در یکصد و اندی سال گذشته که این دستگاه خدماتی در شیراز تاسیس شده و ادامه حیات داده کارهای کوچک و بزرگ زیادی در کارنامه ثبت شده است.
شهردار شیراز اقدامات شهرداری را در این دوره متفاوت ارزیابی کرد و گفت: روزی نسلهای بعدی در مرور گذشته خود خواهند گفت برای اولین بار ۵۰ جلد کتاب در حوزههای مختلف فرهنگ، هنر و ماهیت شیراز در دوره شورای پنجم به چاپ رسید. شورای شهر پنجم، نگاهی متفاوت به شهر داشت. علیرغم ملاحظات، مناسبتها و محدودیتهای پیرامونی که وجود داشت، این دوره نگاهی نرم و از جنس فرهنگی و اجتماعی به شهر داشتند و البته همراهی شهرداری هم در کنار این نگاه شورا به شهر، موجب رقم خوردن اتفاقهای متفاوتی شد.
به گفته اسکندرپور، در برنامه ارایه شده به شورای اسلامی شهر شیراز برای دوران مدیریت، نیز این نگاه وجود دارد که به شهر نرمتر و با رویکردی فرهنگیتر نگاه کنیم و امروز هفته شیراز ۱۴۰۰ سرشار از برنامههای زیرساختی در حوزه فرهنگ و همسو با شعار فرهنگمداری پیش رفت. محدودیت ها گاهی فرصت های بیبدیلی را خلق میکنند. کرونا و محدودیتهای ناشی از آن برگزاری مراسم مردمی را محدود کرد اما ما را به سمت برگزاری برنامههای زیرساختی پیش برد. بسیاری از این اتفاقات برای اولین بار اتفاق افتاد از جمله بازتولید ترانههای شیراز، تجمیع ترانههای فولکلور شیراز، رونمایی از کتابهای فاخر، خرید آثار هنرمندان و....
وی افزود: همه اینها البته به لطف حضور و همکاری فرهنگورانی رخ داد که با تعلق خاطر خود به شیراز، ما را در طی این مسیر و احیای هویت فرهنگی و ماهیت اصیل شیراز یاری رساندند.
یادآور میشود: در پایان این مراسم از پوستر جشنواره عکس «شهر خلاق» با حضور رئیس شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار شیراز، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شعبه جنوب و مسئولان فرهنگی استان فارس رونمایی شد.
نظر شما