محمدمهدی اسماعیلی، در دوازدهمین اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی با تاکید بر اینکه اسلامهراسی، معلول روایتهای جعلی ارباب قدرت رسانهای است، موضوع آینده این اجلاس را پیشنهاد کرد.
وی با اشاره به اینکه امروز این روایتها هستند که افکار عمومی را تحت تاثیر قرار میدهند، خاطرنشان کرد: روایتها در رویارویی با یکدیگر قرارگرفتهاند و دوران جنگ روایتها آغاز شده است همچنین اقناع افکار عمومی در جهان با روایتهای تحریف شده وجعلی، دچار بیاخلاقی مفرط شده است و از مسیرهای غیراخلاقی و روایتهای ناصحیح میکوشند تا اسلامهراسی را در افکار عمومی، به باور تبدیل کنند.
اسلام دین رحمت و دوستی است
اسماعیلی در ادامه با قرائت حدیث پیامبر اسلام «هَلِ الدّینُ إلَّا الحُبُّ؟ آیا دین غیر از محبت ودوستی است؟ تصریح کرد: اسلام، دین رحمت، محبت ودوستی است و این حدیث تاثیر عنصر محبت را که برآمده از کانون مرکزی دین است، بیان میکند. به همان میزان که حب نفس مذموم است، حب غیر بسیار ممدوح است. در دوست داشتن دیگری؛ انسان از توجه به خود که پندار بیپایه «مرکز ثقل هستی بودن» را در او تقویت میکند؛ منصرف میشود و توجه و محبت به دیگری (غیر خود) در او پدید میآید. و صلح و گفتوگو در همین محبت به غیر زاده میشود.
وی افزود: امروز گفتوگو نیاز مبرم جامعه مسلمانان است همچنین پیامبر عزیز اسلام فرموده است «ان الدین النصیحه» دین همانا خیرخواهی است. خیرخواهی برای مخلوقات الهی، یکی دیگر از بخشهای کانونی دین است از سویی حس فطری تشخیص خیرخواهی از بدخواهی از حسهای ناشناخته و پنهانی درون بشر است. خیرخواهی حسی را با خود حمل میکند که راه نفوذ به قلبها را در پی دارد. مولانا میگوید: میرود از سینهها در سینهها، از ره پنهان صلاح وکینهها.
وزیر فرهنگ در ادامه گفت: اینکه جهان غرب این اندیشه زلال را چگونه روایت کرده است که از درون آن اسلامهراسی پدیدار شده، قابل تامل است و این پرسش پیش میآید اکنون برای جلوگیری از اسلامهراسی که موضوع اصلی این اجلاس است چه باید کرد؟
اسماعیلی ادامه داد: به نظر میرسد ابتدا باید هم نظری در روایتها را بیش از آنچه که هست ترویج کنیم و قدرت معنا را جدی بگیریم. از همین رو پیشنهاد میکنم موضوع اجلاس بعدی را «راهکارهای کشورهای اسلامی در روایت صحیح از اسلام» قرار دهیم و از هم اکنون بکوشیم تا راهکارهای خود را تا اجلاس بعدی ارائه نماییم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قدرت معنا و رسانهای جهان اسلام، باید به سمت خلق روایتهای جدید و تاثیرگذار سوق داده شود تا هم روایتهای ناصحیح را اصلاح نماید و هم روایتهای نوینی براساس تکیه بر منابع اصیل اسلامی، پدیدآورد تا قدرت رسانهای کشورهای اسلامی دراختیار روایتهای اصیل و صحیح از اسلام قرار گیرد و از قدرت تاثیرگذاری روایات ناصحیح پیشگیری شود.
جنگ روایت را جدی بگیریم
وی با بیان اینکه جنگ روایتها را باید جدی گرفت، بیان کرد: حضور در فضای مجازی و حقیقی را به عرصه روایتهای صحیح تبدیل کرد. فقط از همین راه است که میتوان با اسلام هراسی مقابله کرد زیرا اسلامهراسی ، معلول روایتهای جعلی ارباب قدرت رسانهای ونیز قرائتهای افراطی از اسلام است و معتقدیم که این قرائتها را نیز همان قدرت رسانهای ، با تکیه بر مقاصد سیاستمدران، خلق کرده است وگرنه چگونه ممکن است گروههای افراطی همچون داعش در فرصت زمانی اندک پدید آیند و چهرهای ناصحیح از اسلام را ارائه کنند.
اسماعیلی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران با میزبانی دو اجلاس از یازده اجلاس قبلی، نشان داد که اهمیت وافری به اجلاس وزرای رسانی سازمان کنفرانس اسلامی قائل است. همچنین در یکسالی که از آغاز به کار دولت جدید میگذرد، توجه به جهان اسلام و منطقه بسیار مشهود است همچنین تشکیل نوبهای و در فواصل زمانی نزدیکتر اجلاس کارشناسان ، میتواند ما را در رسیدن به این خواسته یاری کند.
لازم به ذکر است، دوازدهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی ۲۹ و ۳۰ مهرماه در استانبول برپاست.
گفتنی است، سازمان همکاری اسلامی (OIC)، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که با عضویت ۵۷ کشور به گسترش بیش از چهار قاره است. سازمان صدای جمعی جهان اسلام و تضمین برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام در روح ترویج صلح بینالمللی و هماهنگی میان افراد مختلف جهان است و اجلاسیه وزرای اطلاعرسانی این سازمان تاکنون یازده دوره آن برگزار شده است و دوازدهمین دوره آن در استانبول ترکیه برگزار میشود.
نظر شما