به همت لوح فکر در روزهای پایانی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛
کتاب «رادیو توسعه و تحولات سیاسی-اجتماعی» به نمایشگاه رسید
تاریخ رادیو در ایران، تنها روایت تحولات این رسانه نیست، بلکه روایت تحولات اجتماعی و سیاسی کشور است که رادیو نیز در بطن آن قرار داشت. میتوان گفت کتاب حاضر روایتگر تاریخ معاصرر ایران، از سرآغاز روند مدرن شدن است.
رادیو در ایران مولود سازمان پرورش افکار است؛ سازمانی که قرار بود در غیاب احزاب در نقش آنها ظاهر شده و ایدئولوژی سلطنت پهلوی را عمومی میکند. از همین رو برگزاری جلسات سخنرانی، کتاب موسیقی و تاسیس رادیو از وظایف این سازمان برشمرده شده بود.
اگر سخنرانان سازمان پرورش افکار همچون وعاظ و اهل منبر نمیتوانستند به دورترین روستاها بروند و ارزشهای موردنظر خود را تبلیغ و ترویج کنند. رادیو با جذابیت و بردی که داشت، میتوانست در عمومی کردن ارزشهای مطلوب پهلوی اول نقش منحصر به فدر ایفا کند. سازمان پرورش افکار پس از سقوط رضاشاه چندان نپایید، اما رادیو در صحنه سیاست و اجتماع ایرانی باقی ماند، تحول یافت و تاثیر گذاشت.
تاریخ رادیو در ایران، تنها روایت تحولات این رسانه نیست، بلکه روایت تحولات اجتماعی و سیاسی کشور است که رادیو نیز در بطن آن قرار داشت. میتوان گفت کتاب حاضر روایتگر تاریخ معاصرر ایران، از سرآغاز روند مدرن شدن است؛ روندی که با فازها، سقوطها، جنگها و کشمکشهای گذرا یا پایدار همراه بود.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی(ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir در حال برگزاری است.
نظر شما