وی افزود: تمام این واحدها پس از دریافت پروانه صنفی از اتحادیههای صنفی در قالب تایپ و تکثیر، فتوکپی و تکثیر، دفاتر فنی و مواردی ازایندست در حوزه چاپ فعالیت میکنند که طبق قانون نیازمند دریافت پروانه فعالیت از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و با توجه به حساسیتهای موجود در انواع محصولات چاپی، چه ازنظر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی نظارت بر این حوزه را دچار چالش کرده است.
قزل ادامه داد: همچنین خریدوفروش ماشینآلات چاپ و تکثیر دیجیتال از قبیل انواع دستگاههای چاپ دیجیتال تونری، جوهرافشان، لیزری رومیزی، اداری و تجاری و صنعتی بدون در نظر گرفتن و مطالبه مجوز فعالیت از متقاضی توسط واحدهای صنفی فروش لوازم و ماشینآلات اداری در سطح استان و کشور، باعث ایجاد چالش در نظارت بر حوزه چاپ و تکثیرشده است.
وی در این مورد توضیح داد: با این ماشینآلات، امکان چاپ و تکثیر انواع محصولات چاپی از یک برگ به بالا وجود دارد که با توجه به اینکه این ماشینآلات بدون مطالبه مجوز به هر فرد حقیقی و حقوقی واگذار میشود و محل نصب و راهاندازی آن مشخص نیست، امکان هرگونه سوءاستفاده از این ماشینآلات وجود دارد.
قزل افزود: نمونه بارز آن فعالیت افرادی در تکثیر برگههای پیشبینی فوتبال بهصورت زیرزمینی است که در استان گلستان به معضلی برای اقتصاد خانوادهها تبدیلشده است و در طی سالیان گذشته برخورد جدی با این معضل صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: البته معضل خریدوفروش ماشینآلات چاپ دیجیتال، کشوری است که با یک برنامهریزی و هماهنگی و تصمیمگیری استانی میتوان نمونهای اجرایی در سطح کشور ارائه کرد.
میرزاعلی قزل در پایان، گفت: متأسفانه این چالشها را در حوزه نشر هم شاهد هستیم که تکثیر و توزیع غیرمجاز انواع کتابها نمونهای در این حوزه است که معتقدم نیازمند بازنگری قوانین یا ابلاغ دستورالعملهای اجرایی همراه با ضمانت اجرا هستیم.
نظر شما