یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۷
سرانه‌های اعلامی در حوزه مطالعه علمی نیست/ لزوم تسهیل دسترسی به کتاب

مازندران-مدیرکل امور کتابخانه‌ها و مشارکت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی با اشاره به اینکه هیچ سرانه دقیقی درباره میزان مطالعه زمینه وجود ندارد و سرانه اعلام شده علمی نیست، گفت: هر آنجا که کتابخانه‌ای احداث شده و کتاب در دسترس قرار گرفت مطالعه هم رونق یافت و باید تلاش کنیم دسترسی را برای عموم تسهیل کنیم.

‌به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ساری، اصغر گودرزی پیش از ظهر یکشنبه در مراسم قدردانی از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی مازندران در سینما کانون ساری، اظهار کرد: امروز تنها برای عرض خسته نباشید به همکاران مازندرانی و عملکرد مثبت آنها در اینجا حضور دارم.

وی با اشاره به عملکرد مثبت نهاد کتابخانه‌های عمومی مازندران افزود: عملکرد این نهاد استانی به‌ویژه در رشد کارگاه‌های آموزشی، به‌روزرسانی خدمات پرتال، برگزاری و توسعه محافل کودک و نوجوان، شب شعر، تعدد برنامه‌های فرهنگی، رشد میزان امانت کتاب و اعضا و بسیاری موارد دیگر قابل توجه و تحسین است.

مدیرکل امور کتابخانه‌ها و مشارکت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: براساس گزارش‌های رسیده قالب اولیه برای به‌روزرسانی و ارائه خدمات جدید در کتابخانه‌های مازندران شکل گرفته و در برخی کتابخانه‌ها هم آغاز شده است.

این مسئول با بیان اینکه در سال گذشته نهاد کتابخانه‌ها رشد مناسبی داشت، تصریح کرد: از هفته کتاب سال گذشته تا امسال، ۲ کتابخانه مرکزی در قم و خرم‌آباد افتتاح شد، هشت کتابخانه سیار در سال جاری راه‌اندازی کردیم و هشت کتابخانه دیگر هم افتتاح می‌شود.

سرانه‌های اعلامی در حوزه مطالعه علمی نیست/ لزوم تسهیل دسترسی به کتاب

گودرزی درباره کتابخانه‌های مرکزی کشور ادامه داد: در این حوزه راه‌اندازی کتابخانه رشت، بازطراحی کتابخانه مرکزی بندرعباس و همچنین اقدامات اجرایی کتابخانه مرکزی ساری اجرا شد.

وی خاطرنشان کرد: در طراحی خدمات کتابخانه‌های مرکزی به‌روزترین تجهیزات و خدمات روز دنیا را پیش‌بینی می‌کنیم، این کتابخانه‌ها بخش‌های متنوعی از جمله تالار علم و خلاقیت، ساخت‌کده، بخش کودک و نوجوان، کلاس‌های آموزشی، نگارخانه و مانند اینها را در بردارد، می‌توانم ادعا کنم در طراحی خدمات از کتابخانه‌های روز دنیا نه تنها عقب نیستیم بلکه پیش‌تر قرار داریم.

مدیرکل امور کتابخانه‌ها و مشارکت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی درباره سرانه مطالعه ایران اظهار کرد: هیچ سرانه دقیقی در این زمینه وجود ندارد و سرانه اعلام شده علمی نیست، هر آنجا که کتابخانه‌ای احداث شده و کتاب در دسترس قرار گرفت مطالعه هم رونق یافت، باید تلاش کنیم دسترسی را برای عموم تسهیل کنیم.

این مسئول وعده داد کتابخانه مرکزی ساری جذاب‌ترین کتابخانه مرکزی کشور خواهد بود.

اهتمام شهرداران استان در توسعه کتابخانه‌ها و فرهنگ کتابخوانی

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در این مراسم گفت: در راستای گسترش فضاهای کتابخانه‌های مازندران از ظرفیت شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و برخی بودجه‌های این حوزه استفاده می‌کنیم.

احمد توکلی با ابراز امیدواری نسبت به هم‌افزایی خیران در توسعه فضاهای کتابخانه‌ای اظهار کرد: امیدواریم در برنامه‌ای میان‌مدت بتوانیم با افزایش سطح فیزیکی کتابخانه‌ها و فضاهای مورد نیاز حضور کتابداران، در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی در مازندران گام برداریم.

سرانه‌های اعلامی در حوزه مطالعه علمی نیست/ لزوم تسهیل دسترسی به کتاب

وی درباره تامین اعتبار لازم در این حوزه افزود: اعتبارات در ۲ بخش ملی و استانی است، در کتابخانه‌های شهرستان‌ها با کمک خیران و کمیته برنامه‌ریزی اعتبارات دولتی به دنبال توسعه فضاهای کتابخانه‌ای و زیرساخت‌های مربوط هستیم.

این مسئول گفت: تلاش می‌کنیم تا در بازه زمانی مناسب، توسعه کتابخانه‌ها به‌ویژه در روستاها محقق شود.

توکلی درباره بازه زمانی اتمام پروژه‌های این حوزه گفت: مدت زمان اتمام پروژه‌ها به میزان پیشرفت آنها بستگی دارد و بازه‌ای از ۲ تا چهار سال را در بر می‌گیرد، بدیهی است که بسیاری از کتابخانه‌های شهرستان‌های استان تنها به تجهیز نیاز دارند و در نتیجه زمان مورد نظر برای تجهیز و توسعه، کاهش می‌یابد.

وی تصریح کرد: تاکید بر اهتمام ویژه در این حوزه به شهرداران استان انجام شده است و باید توجه در توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی مشق هر روز ما باشد، باید مانند ایران کهن به نقطه‌ای برسیم که کتاب‌های ما در سراسر جهان به عنوان مرجع شناخته شوند، اگر نیاکان ما این حس را داشتند که هر ساعت ما برگی از تاریخ است فعالیت‌های اثرگذارتری داشتند.

توسعه خدمات کتابخانه‌ای راهبرد بهبود کیفیت زندگی و حل مشکلات جامعه

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران در این مراسم گفت: کتابخانه‌های عمومی مکانی برای تولید و اشتراک دانش و تبادل اطلاعات است به همین دلیل کتابخانه‌ها به دنبال فعالان این حوزه هستند چرا که سبب تدوین خدمات جدید می‌شوند.

سکینه‌خاتون مهدیان‌پور از ارائه بیش از ۶۰ نوع خدمت در کتابخانه‌های استان خبر داد و افزود: توسعه این خدمات باعث برطرف شدن نیازهای مردم و بهبود کیفیت زندگی مردم شده‌است.

وی اظهار کرد: ۱۲۰ کتابخانه در استان داریم که از این تعداد، ۸۴ کتابخانه شهری و ۳۷ کتابخانه روستایی است.

این مسئول ادامه داد: کتابخانه‌های استان بیش از ۲ میلیون نسخه کتاب و بیش از ۹۰ هزار نفر عضو دارند.

مهدیان‌پور با تاکید بر لزوم افزایش سرانه منابع و اعضا کتابخانه‌های مازندران، تصریح کرد: ۳۱ پروژه در استان داریم که یک پروژه ملی بوده و اجرای بیشتر این پروژه‌ها از سال ۹۰ آغاز شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران درباره ساخت کتابخانه مرکزی مازندران، گفت: این کتابخانه در زمینی به مساحت ۲هزار مترمربع و زیربنای ۶۰۰ مترمربع در حال احداث است.

وی افزود: ۳۹ میلیارد تومان از سفر ریاست جمهوری برای ساخت این پروژه تخصیص یافت و امیدواریم در سال آینده با مصوب شدن بودجه دور دوم سفر استانی این کتابخانه افتتاح شود.

مهدیان‌پور با اشاره به جمعیت ۴۰ درصدی ساکن در روستاهای مازندران، تصریح کرد: باتوجه به جمعیت ساکن در روستاها برای ارائه خدمات بهتر به‌ویژه در روستاهایی با جمعیت کمتر از ۱۵۰۰ نفر، به دنبال راه‌اندازی کتابخانه سیار هستیم.

سرانه‌های اعلامی در حوزه مطالعه علمی نیست/ لزوم تسهیل دسترسی به کتاب

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران ادامه داد: ۵۲ کتابخانه سیار در کشور داریم که بیشترین آنها در استان خراسان رضوی و استات مرکزی قرار دارد و مازندران فاقد کتابخانه سیار است، امیدواریم با همکاری نهاد راه‌اندازی کتابخانه سیار در مازندران هم محقق شود.

وی از فراهم ساختن مقدمات جذب خیران برای راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار خبر داد و خاطرنشان کرد: هر کتابخانه سیار می‌تواند به پنج تا ۶ روستا خدمات ارائه دهد و به توسعه خدمات ما به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار کمک کند.

مهدیان‌پور با اشاره به اجرای طرح «یادگاری به ماندگار» در استان اظهار کرد: این طرح با محوریت اهدای کتاب در حال اجرا است، از مهر ماه فرایند ثبت کتاب‌های کتابخانه‌های استان را آغاز کردیم و مدیران می‌توانند با اهدای کتاب‌های مطالعه‌شده به غنی شدن کتابخانه مرکزی استان کمک کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران گفت: رهبری در سخنان خود بارها از کتاب و کتابخوانی و همچنین کتابت قرآن صحبت کرده‌اند، براساس این جملات طرح کتابت قرآن کریم را در کتابخانه‌های استان با هدف انس میان قرآن و کودکان آغاز کردیم.

در پایان این مراسم از فعالان حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابداری مازندران قدردانی به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها