به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «جهان بینی چین؛»ابهامزدایی از چین برای جلوگیری از منازعات جهانی» اثر دیوید دائوکویی لی با ترجمه محمدرضا نوروزپور راهی بازار کتاب شد. این کتاب شامل روایتهایی از درون حکومت چین؛ از وضعیت رسانه و اینترنت تا پشت پرده مبارزه با فساد است.
در معرفی این کتاب آمده است: در چین ضربالمثلی است که میگوید: «نخست، تکلیف خانه، بعد مهمانی» و آن را اصلِ تمام کردن تکالیف (مشق شب) قبل از رفتن به مهمانی مینامند و بر همین اساس، رهبران چینی مهمترین تکلیف خود را نخست، مدیریت هرچه بهتر امور داخلی چین و بعد، پرداختن به مسائل جهانی میدانند.
پروفسور دیوید دائوکویی لی، استاد برجسته اقتصاد دانشگاه چینخوا (تسینگ هوآ) در کتاب تازه خود با عنوان «جهان بینی چینی، ابهام زدایی از چین برای جلوگیری از منازعات جهانی» مینویسد: «منظور از تکلیف اهتمام جدی برای حل مسائل داخلی و منظور از رفتن به مهمانی رسیدگی به امور مربوط به عرصه بینالمللی است.
کتاب «جهان بینی چینی» که در سال ۲۰۲۴ منتشر شده، به تازگی با ترجمه محمدرضا نوروزپور و با مقدمههایی از محمد کشاورززاده، سفیر سابق ایران در چین و محمدفرهاد کلینی، کارشناس ارشد مسائل راهبردی؛ توسط انتشارات خبر امروز به بازار آمده است.
در بخشی از مقدمه محمد کشاورززاده، سفیر سابق ایران در چین آمده است: «مواردی که دکتر لی در کتابش بیان داشته، در واقع پاسخی است به موجی از چینهراسی که در غرب، بویژه در آمریکا پس از روی کار آمدن ترامپ و شیوع ویروس کرونا اوج گرفت. این حجم از تبلیغات هدفمند علیه چین، برای ما که از ایرانهراسی در غرب لطمه دیدهایم، کاملاً آشنا و ملموس است. به نظر من، مطالعه این کتاب میتواند ما را با لایههای مختلف تصمیمگیری در حاکمیت چین آشنا کرده و اطلاعات دستِ اول و تاکنون ناشنیدهای از عمیقترین لایهها و سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی این کشور به ما ارائه کند.»
در بخشی از مقدمه محمد فرهاد کلینیف کارشناس ارشد مسائل راهبردی برای این کتاب هم آمده است: «کتاب «جهانبینی چین» به نویسندگی دیوید دائوکویی لی تلاش دارد تا مستقل از نگاه دولت چین و بر اساس لحظه الهام بخشِ دائو، درک بهتری از این کشور را در مخاطب بوجود آورد و هدف خود را جلوگیری از وقوع جنگ سرد جدید میداند. او معتقد است که چین امروزی صادرات ایدئولوژی و «مدلِ چینی» ندارد و با نظم موجود در روابط بینالملل هم مخالف نیست. مطالعه این کتاب برای تکمیل آگاهی علاقمندان به چینشناسی و جامعه پژوهشگر کشورمان بسیار لازم و مفید است.»
در بخشی از مقدمه محمدرضا نوروزپور نیز آمده است: «این کتاب که در سال ۲۰۲۴ منتشر شده، یکی از جدیدترین و ارزشمندترین آثار در خصوص چین امروز است و سوای از اینکه میتواند بهعنوان یک مرجع تحلیلی قابل اعتنا برای دانشگاهیان و پژوهشگران محسوب شود، برای هر کسی که به دنبال درک بهتری از چین و جایگاه آن در جهان و دست یابی به اطلاعات و روایتهای دستِ اول از درون سیستم چین است مفید خواهد بود و نهایتاً برگ مهمی از فهم رفتار جهانی چین محسوب میشود.»
نویسنده که از مزیت ارتباطات گسترده با رهبران عالی چین و همزمان دیپلماتها و اساتید غربی و دانش وسیع شخصی برخوردار است، اطلاعات دقیق و خواندنی جالبی از درون سیستم اداری و حاکمیتی چین به مخاطب ارائه میکند و او را از خلال بیان حکایتها و روایتهای دست اول تاریخی و روندهای حاکم بر جامعه و حکومت چین با حقایق و واقعیتهای ارزشمندی درباره حزب کمونیست، دولت مرکزی، دولتهای محلی، چگونگی مبارزه شیجین پینگ با فساد، نقش دولت در اقتصاد، کارآفرینان بخش خصوصی، سیستم آموزشی و اهمیت بسیار والای آن در فرهنگ چین، رسانهها و اینترنت، محیط زیست و تغییرات اقلیمی و سیاستهای جمعیتی آشنا میسازد.
نظر شما