چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
اهدای لوح تقدیر پژوهشگاه میراث‌فرهنگی به حکمت‌الله ملاصالحی

مصطفی ده‌پهلوان، رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اهدای لوح تقدیر به حکمت‌الله ملاصالحی از خدمات شایسته و تأثیرگذار این مقام علمی و فرهنگی در عرصه باستان‌شناسی و میراث‌فرهنگی ایران‌زمین قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اهدای لوح تقدیر از سوی ریاست پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به استاد ارجمند و اندیشور فرزانه حکمت‌الله ملاصالحی
مصطفی ده‌پهلوان رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اهدای لوح تقدیر به مقام علمی و فرهنگی شخصیت بی‌همتای استاد ارجمند و اندیشور فرزانه حکمت‌الله ملاصالحی از خدمات شایسته و تأثیرگذار این مقام علمی و فرهنگی در عرصه باستان‌شناسی و میراث‌فرهنگی ایران‌زمین قدردانی کرد.

در متن این تقدیرنامه به امضاء مصطفی ده‌پهلوان آمده است؛

استاد ارجمند، اندیشور فرزانه

جناب آقای دکتر حکمت‌الله ملاصالحی

با سلام و تحیت

نکوداشت بزرگان علم و گرامی‌داشت سرآمدان هر دانشی، به‌ویژه فرهیختگان هم‌روزگار، از نمادهای «دوام و بقای دانایی و تخصص»، از شواهد «توسعه کیفی معرفت و محتوا» و از دلالت‌های «سرزندگی و امید» برای بالندگی جویش‌گران و پویش‌گران هر شاخه حکمتی و هر گرایش فضلی است.

«باستان‌شناسی علمی و دانشگاهی» و «باستان‌پژوهی مدیریتی و اجرایی» ایران از زمان شکل‌گیری و در سیر تکوین تطوری خود تا به امروز سرآمدان بسیاری را به خود دیده است. در این میان نخبگان انگشت‌شماری را می‌بینیم که گشایش‌گران راه‌ها، موسسان سبک‌ها، بانیان روش‌ها، مروجان دیدگاه‌ها و نوآورانی، الگو برای همه نسل‌ها و دوران‌هایند. حضرتعالی در زمره چنین نام‌آورانی هستید، کسی که نه‌تنها از مرزهای سنتی توصیف و توضیح گذشت، که دامنه تفسیر و تأویل را گسترد و با طرح و شرح و نشر مفاهیم علمی، فلسفی و معرفت‌شناختی تبیین‌های نو را در حوزه نظر و عرصه عمل باستان‌شناسانه به دست داد.

پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری مفتخر است که این لوح سپاس را به نشانه کم‌ترین قدردانی و به مثابه ماندنی‌ترین یادبود ارج‌گذاری به مقام علمی و فرهنگی شخصیت بی‌همتایی تقدیم کند که «سخن کریم»، «قلم وزین» و «گنجینه آثار راه‌گشا و تأثیرگذارش» همواره منبع دانشجویان، مرجع پژوهشگران و معیار داوری‌ها در عرصه باستان‌شناسی و میراث‌فرهنگی ایران‌زمین بوده است.

خوش‌وقتی بیشتر و شکرگزاری افزون‌تر ما از آنجاست که در پرتو تعالیم انبیا و اولیا در محضر وجودی هستیم که حضور و آموزه‌هایش چراغ راه ما، نگاه به سیما و درک خصایلش اسباب عبادت ما و منزلت و جایگاهش مایه شفاعت‌مان خواهد بود.

پروردگار متعال را برای اعطای چنین نعمت بی‌بدیلی سپاسگزارم و جهت حفظ و جاودانگی سایه‌ساری که بر دانش باستان‌شناسی افکنده‌اید، دعاگویم و سلامت و بهروزی آن عزیز گرانقدر را از درگاهش خواستارم.

گفتنی‌است، آیین بزرگداشت حکمت‌الله ملاصالحی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار و در آن ژاله آموزگار، محمداسماعیل اسمعیلی جلودار، مهدی اصل زعیم، محمدرضا حسینی بهشتی، اصغر دادبه، انشاء‌الله رحمتی، کامیار عبدی، منوچهر صدوقی سها، مهرداد ملک‌زاده، حمیدرضا ولی‌پور به ایراد سخن پرداختند.

حکمت‌الله ملاصالحی (زاده ۱۳۲۹ در طالقان) استاد تمام دانشگاه تهران و مدرس مدعو دانشگاه آتن و نخستین پژوهشگری است که مباحث عمیق و دشوار دانش نوظهور «فلسفه باستان‌شناسی» را در ایران پی ریزی کرده‌است. حکمت‌الله ملاصالحی پس از دریافت دکتری، چند ترم در دانشگاه‌های آتن و سالونیک دعوت به ارائه سخنرانی‌های ترمی شد و به موازات آن، دو سال نیز در رایزنی فرهنگی ایران در آتن به تدریس پرداخت و سپس برای ادامه مطالعات و تحصیل در مقطع پسادکتری باستان‌شناسی به لندن رفت. وی پس از یک سال اقامت در لندن، از سوی دانشگاه تهران برای تدریس به ایران دعوت شد. ملاصالحی در سال‌های پایانی دهه شصت به ایران آمد و ضمن تدریس و همکاری علمی و عملی با گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران در مطالعات میدانی دشت قزوین، به ریاست مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران انتخاب شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها