به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، مدیرکل کتابخانههای عمومی سهشنبه در این آیین گفت: اثر جاودان فردوسی یکی از مهمترین اسناد مکتوب ایران زمین و ادبیات کهن پارسی، حماسهای منظوم با حدود ۶۰ هزار بیت شامل اسطورهها، افسانهها و تاریخ چهار دودمان پادشاهی پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان ایران از ابتدا تا آغاز دوران اسلامی در سده هفتم است.
معصومه حسنی خونسار ادامه داد: به اعتقاد همه پژوهشگران متخصص در تاریخ و ادبیات، نقش شاهنامه فردوسی در پاسداری از اصطلاحات و دستور زبان فارسی، حفظ عناصر ملی، ملیت و درونمایههای شالودهای قومیت ایرانی، حتی احیا هنر نقاشی و خطاطی و همچنین توجه ویژه آن به تربیت و اخلاق غیرقابل انکار است.
وی یکی از وظایف کتابخانههای عمومی را برگزاری بزرگداشت مشاهیر و نامداران عنوان کرد و گفت: نهاد کتابخانههای عمومی در کردستان تلاش می کند در کنار این برنامهها، برای مشاهیر نامی استان نیز بصورت متناوب بزرگداشت و نکوداشت برگزار کند.
دکتر نجم الدین جباری استاد برجسته دانشگاه کردستان در این مراسم ابتدا خلاصهای از تاریخچه و نحوه خلق شاهکار شاهنامه ارائه و سپس جمال احمدی آیین نیز اشعار نغزی از شاهنامه خواند و در ادامه تعدادی از شاعران حاضر در مجلس اشعاری در وصف حکیم فردوسی سرودند.
این آیین بزرگداشت به همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و اداره کتابخانههای عمومی استان و انجمن فرهنگی ادبی ئالا به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی برگزار شد.
نظر شما