به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، خراسان مهد بسیاری از شعرا، ادبا، فلاسفه و نویسندگان بزرگ ایرانی است. قدمت فرهنگ و هنر در خراسان به دوران باستان بازمیگردد، زمانی که این خطه از مهمترین مراکز تمدنی ایران و جهان بود. از همان ایام، خراسان در موسیقی، معماری، نقاشی و هنرهای دستی، شعر و… سرآمد بود. مردم خراسان رضوی هنوز پس از گذشت هزاران سال با حفظ و پاسداری از این میراث غنی فرهنگی و هنری خود، همواره در مسیر توسعه و ترویج فرهنگ گام برداشتهاند و این عشق به فرهنگ و هنر را به نسلهای آینده نیز منتقل کردهاند. این هفته نیز شهرستانهای خراسان رضوی میزبان رویدادهای فرهنگی و هنری متنوعی بودند که با نگاهی اجمالی به بخشی از رویدادهای این هفته میپردازیم.
اهدای بالغ بر ۹۰ نسخه کتاب در سرخس
در سرخس که روزگاری از کانونهای علم و دانش بوده و بهواسطه داشتن مدارس و کتابخانههای زیاد شهرت داشته است، بالغ بر ۹۰ نسخه کتاب توسط انتشارات گاج به اداره کتابخانههای عمومی اهدا شد. این کتابها به ارزش تقریبی ۳۰۰ میلیون ریال است که پس از طی مراحل آماده سازی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
نشست مطالعاتی در بردسکن
در بردسکن شهر میوههای بهشتی، نشست مطالعاتی با موضوع فلسفه به همت کتابخانه عمومی استاد احمد آرام و با حضور جمعی از کتابخوانان حرفهای برگزار شد. حسن قانعی، کارشناس ارشد فلسفه، تعلیم و تربیت در خصوص اهمیت فلسفه سخن گفت. این کارشناس ارشد فلسفه در پایان به معرفی کتاب «لذات فلسفه» نوشته ویل دورانت پرداخت.
نمایشگاه کتاب در فریمان
این هفته در فریمان شهر کاروانسراهای تاریخی، نمایشگاه کتاب به همت اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه برگ سبز با حضور فرماندار و جمعی از مسئولان برپا شد.
زهرا حسینی، سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فریمان با اشاره به بازنمایی بالغ بر ۳۲۰۰ عنوان کتاب در این نمایشگاه، افزود: این نمایشگاه برای بازدید عموم مردم آزاد است. همچنین مراجعان می توانند از تخفیف ۵۰ درصدی این نمایشگاه بهره مند شوند. این نمایشگاه تا ۳۰ آبان ماه سال جاری دایر است.
برنامههای متنوع فرهنگی در جوین
این هفته در شهر عطاملک جوینی، برنامههای متنوع فرهنگی با محوریت سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی به همت کتابخانه عمومی فرهنگ برگزار شد.
فریده بهرآبادی، مسئول کتابخانه عمومی فرهنگ شهرستان جوین در مورد زندگی ائمه اطهار (ع) و اهداف برگزاری این جشنواره و گسترش فرهنگ رضوی گفتگو کرد. در این حضور برنامههای متنوع فرهنگی از جمله: قصه گویی، جمع خوانی و نقاشی از کتاب «لشکر کلمات» اثر مریم کوچکی برگزار شد.
نشست قصه گویی در تربت جام
این هفته در تربت جام که در قدیم زام نام داشته، نشست قصه گویی با محوریت سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی به همت کتابخانه های عمومی شهید مطهری و شهید رجایی و همکاری دبستان دخترانه امام خمینی (ره) برگزار شد.
قصه گویی از کتاب «سفر به شام» از سری مجموعه «۱۰ قصه از حضرت محمد (ص)» نوشته محمدرضا سرشار توسط سمیرا محمدجانی، مسئول کتابخانه عمومی شهید رجایی و معرفی «کتاب با پدر بزرگ» از همین سری مجموعه توسط هما جمشیدی فرد، مسئول کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان تربت جام همراه با مسابقه نقاشی با مشارکت دانش آموزان پایه چهارم، پنجم و ششم دبستان دخترانه امام خمینی (ره) انجام شد.
افتتاح کتابخانه در گلبهار
در شهر جدید گلبهار نیز این هفته آیین افتتاح کتابخانه آموزشگاهی حضرت معصومه (س) با حضور رئیس اداره کتابخانههای عمومی این شهرستان برگزار شد.
حامد ملاامیری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گلبهار ضمن تقدیر از زحمات زهرا کهنسال، مسئول کتابخانه عمومی شهید سید یحیی حسینی شهرستان گلبهار در راستای افتتاح این کتابخانه آموزشگاهی، گفت: کتابخانههای آموزشگاهی نقش مهمی در بالا بردن آگاهی و غنای فرهنگی ایفاء میکنند و این امر موجب محرومیت زدایی از چهره روستاها و رشد و توسعه پایدار و متوازن در مناطق محروم و بهرهمندی عموم مردم از امکانات و منابع موجود کتابخانهای میشود.
نشست معرفی کتاب در گلبهار
همچنین این هفته در گلبهار، نشست معرفی کتاب با حضور جمعی از دانش آموزان دبیرستان آیت الله خامنه ای به همت کتابخانه عمومی شهید سید یحیی حسینی برگزار شد. زهرا کهنسال، مسئول کتابخانه عمومی شهید سیدیحیی حسینی شهرستان گلبهار به معرفی کتاب «شش نظریه که جهان را تغییر داد» به نویسندگی پل استراترن و معرفی کتابخانه و نحوه ارائه خدمات کتابخانه ای پرداخت.
نظر شما