دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
«افول امریکا» رسید/ منتخبی از مجموعه یادداشت‌های پروفسور حمید مولانا

کتاب «افول امریکا»، منتخبی از مجموعه یادداشت‌های پروفسور حمید مولانا در روزنامه کیهان پیرامون افول امریکا طی سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۹۰ نگاشته‌اند، به تازگی توسط انتشارات امیرکبیر چاپ و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «افول امریکا»، منتخبی از مجموعه یادداشت‌های پروفسور حمید مولانا در روزنامه کیهان پیرامون افول امریکا طی سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۹۰ نگاشته‌اند، به تازگی توسط انتشارات امیرکبیر چاپ و روانه بازار نشر شد.

این اثر، سومین عنوان از «مجموعه امریکا شناسی» پروفسور حمید مولانا است. ایشان در دو عنوان قبلی یعنی «امریکاشناسی»، «فراز و فرود یک امپراتوری» که پنج بار از سال ۱۳۹۰ تجدید چاپ شده است و «افول امریکا» که برای نخستین بار در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است، تحلیل و نگرش خود را در خصوص وضعیت موجود امریکا و آینده امریکا به رشته تحریر در آورده است.

حمید مولانا در همه سال‌های زندگی، تلاش و پیگیری مستمر وی در فعالیت‌های علمی و پژوهشی داشته است که به همین دلیل در مدت کوتاهی توانسته است مدارج علمی را تا بالاترین سطوح در سال‌های جوانی در دانشگاه‌های معتبر آمریکا کسب کند و به چهره‌ای شناخته شده و برجسته در حوزه علوم اجتماعی و ارتباطات در عرصه بین‌المللی تبدیل شود.

این کتاب، منتخبی از مجموعه یادداشت‌های او در روزنامه کیهان پیرامون افول آمریکاست که در طول سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۹۰ نگاشته‌است. سیر این یادداشت‌ها که به همراه تاریخ انتشار آنها منتشر می‌شود، ضمن مرور روند افول آمریکا در قریب به ۲۰ سال رصد ایشان از وضعیت فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی این کشور، به خواننده این امکان را می‌دهد که برخی پیش‌بینی‌ها و گمانه‌زنی‌های او را که در ضمن مقالات به آنها اشاره کرده‌است، نسبت به زمان حاضر بسنجد و ارزیابی کند.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «جریان افول امپراطوری آمریکا و ایالات متحده به‌عنوان یک قدرت بزرگ علل مادی، ملموسی، آماری، فیزیکی و هم‌چنین علل معنوی، غیرملموسی، اجتماعی، فرهنگی و روانی دارد… علل افول آمریکا بیش از هر چیز دیگر نتیجۀ توسعه و ازدیاد فساد مالی، اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی و تفرقه و تشتت در جامعه و نظام و نخبگان و ترس و طمع و جهالت است. تزلزل اعتماد و تقلیل مشروعیت، عدم اعتماد به وضع آینده، شکاف اقتصادی و طبقاتی، بحران رهبری، ورشکستگی دو حزب حاکم سیاسی، افزایش تعصبات و تبعیضات نژادی و قومی و مذهبی ازجمله عوامل آسیب‌پذیر نظام و جامعه آمریکاست.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها