شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴
ماجرای غائله نظامی پاوه در «مرداد خونین»

کتاب «مرداد خونین» به ماجرای غائله نظامی پاوه می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «مرداد خونین» در دو فصل و سه بخش در قالب تاریخ شفاهی به نقش کرمانشاه و پاوه در غائله نظامی پاوه اختصاص دارد.

فصل اول به معرفی مختصری از جغرافیای کرمانشاه و پاوه اختصاص داده شده و فصل دوم طی سه بخش، به مصاحبه با ۱۴ تن از رزمندگان پاوه ای، ۹ تن از رزمندگان کرمانشاهی و چهار تن از امیران و خلبانان عمل کننده هوانیروز می‌پردازد؛ همچنین در پایان کتاب اسناد و عکس‌های مربوطه منتشر شده است.

کتاب «مرداد خونین» با تالیف مشترک مهرداد رضایی فر و سوسن محمدی باغنی در ۴۲۸ صفحه، با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و بهای ۳۰۰ هزار تومان به تازگی از سوی نشر شاهد به چاپ رسیده است.

گفتنی است در روز ۲۵ مرداد ۱۳۵۸، فرمانده سپاه پاسداران پاوه با بیسیم از مقامات کرمانشاه درخواست کمک کرد. در حالی که خطر سقوط، شهر پاوه را هر لحظه تهدید می‌کرد از طرف دولت موقت، دکتر چمران مأموریت یافت برای بررسی اوضاع پاوه و مقابله با اشرار به سوی پاوه حرکت کند.

شهید سرلشکر ولی‌الله فلاحی از همان اوایل فعالیت گروه‌های معاند در مناطق مختلف کردستان حضور داشت و ضمن نظارت بر عملیات‌ها، با حضور خود در میان نیروهای نظامی و تشویق و قدردانی از آنان، موجب تقویت روحیه رزمندگان می‌شد و در عین حال در ارائه تدابیر تاکتیکی، فرماندهان را یاری و هدایت می‌کرد. ایشان به خوبی می‌دانست که هیاهو و شعارهای سران احزاب، همان اهداف استعمار است که این بار در پوشش حمایت از خلق محروم کُرد، آشکار شده است. به همین دلیل وی ضمن سپری کردن اغلب اوقاتش در کردستان، با حضور در کلیه عملیات‌های عمده و حساس، با ارائه رهنمودهای تاکتیکی و استفاده از تدابیر موثر، عامل اصلی و محوری در ناکامی نیروهای ضدانقلاب بود.

سرتیپ فلاحی فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز که در قرارگاه غرب حضور داشت، از کرمانشاه به اتفاق دکتر چمران در روز ۲۵ مرداد ۱۳۵۸ با دو فروند بالگرد با توجه به خطرات بسیار زیاد وارد پاوه شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها