بهرام نصراللهیزاده به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج اظهار کرد: همایش ملی مطالعات گروس به همت پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان و با هدف شناخت و ثبت ویژگیها و توانمندیهای این منطقه پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه منطقه بیجارگروس، بخشی از تمدن کهنسال ایران زمین است، افزود: سابقه مسائل تمدنی و باستان شناسی کشف شده در این منطقه بیش از هفت هزار سال قدمت دارد.
دبیر علمی همایش ملی مطالعات گروس با اظهار تاسف از عدم معرفی ظرفیتها و توانمندهای منطقه گروس عنوان کرد: این منطقه با تمام ظرفیتهایی که دارد، آنطور که باید معرفی نشده است.
نصراللهیزاده از علاقمندان به منطقه گروس اعم از اهالی این منطقه، محققان، گردشگران و کنشگران خواست که در برگزاری این همایش مشارکت داشته باشند.
وی همچنین از برگزاری پیش نشستهای مقدماتی در دانشگاه کردستان و دانشکده شهرستان بیجار خبر داد و افزود: در این یشنشستها که به صورت مجازی پیش بینی شده است، تلاش میکنیم تا مسائل هویتی، زبان، آداب و رسوم، صنایع دستی و تمامی مسائلی که جای بحث دارد توسط صاحب نظران به اشتراک گذاشته شود.
نصراللهیزاده، باستان شناسی، تاریخ و جغرافیای منطقه گروس، فرهنگ و میراث معنوی، هنرهای تجسمی، آیینی و صنایع دستی و سبک های معماری منطقه گروس، منابع آب و محیط زیست، تنوع زیستی و زیست بوم ها، اکولوژی و زمین شناسی، کانی شناسی و ظرفیت های معدنی منطقه گروس، زبان شناسی، ادبیات فولکلور و لهجه های منطقه گروس، چالش های اجتماعی و جمعیتی و موانع توسعه مناطق شهری و روستایی منطقه گروس و ظرفیت ها و راهکارهای توسعه همه جانبه و پایدار منطقه گروس را از محورهای این همایش اعلام کرد.
دبیر علمی همایش ملی مطالعات گروس یادآوری کرد: این همایش با همکاری دانشگاههای معتبر کشور از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاههای استان کردستان و نیز دستگاههای اجرایی استان برگزار خواهد شد.
نظر شما