فاطمه رستگار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و هنری کتابخانههای سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام گفت: این مراکز فرهنگی هنری سیار نقشی مهم و تأثیرگذار در کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان روستایی و توسعه و گسترش و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در روستاها دارند.
وی در تعریف کتابخانههای سیار روستایی با اشاره به شیوهنامه آن در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کتابخانه سیار روستایی، مرکزی است که در آن مربی به منظور تحقق اهداف کانون با یک دستگاه خودرو و کتاب و امکانات فرهنگی مربوط، به مناطق روستایی مراجعه و فعالیتهای مندرج در شیوهنامه را به مخاطبان خود کودکان و نوجوانان ٧ تا ١٧ سال ارائه میکند.
وی با اشاره به اهداف کتابخانههای سیار روستایی گفت: فراهم کردن امکان دسترسی به کتاب، برای کودکان و نوجوانانی که به کتابخانههای ثابت کانون دسترسی ندارند، توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان و کشف و پرورش استعدادهای فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان بر مبنای تعلیم و تربیت اسلامی از اهداف این کتابخانههاست.
وی به ظرفیتهای فرهنگی هنری در کتابخانههای سیار روستایی این اداره کل اشاره کرد و ادامه داد: سه کتابخانه سیار روستایی با حضور مربیان فعال و توانمند و با تجربه فعالیتهای فرهنگی، هنری، علمی و مذهبی برای کودکان و نوجوانان روستایی عضو این کتابحانهها در سطح استان انجام میدهند و نقش مهمی در بالابردن دانش و بینش کودکان و نوجوانان روستایی دارند.
رستگار ادامه داد: یکی از اهداف مهم کتابخانههای سیار روستایی ارائه خدمات مختلف فرهنگی و هنری به کودکان و نوجوانان مناطق محروم استان است که با اجرای برنامهها و فعالیتهای مختلف و هم چنین اهدای محصولات فرهنگی در میان جوامع هدف در طول سال اجرا و انجام میشود.
رستگار ادامه داد: توجه به روستاها و رعایت عدالت فرهنگی در میان کودکان و نوجوانان وستاها نیز همچون شهرها نیازمند و شایستهدریافت محصولات فرهنگی و اطلاعاتی از طریق نهادهای اطلاعرسانی و کتابخانه سیار راهکار خوبی برای ایجاد کتابخانه ثابت روستایی و میتواند پاسخی بر توزیع عادلانه امکانات باشد.
وی ادامه داد: کتابخانه سیار وسیله ارتباطی مناسبی است که برای اطلاعرسانی و خدمات کتابخانهای در مناطق کمجمعیت و یا دورافتاده کاربرد فراوان و خدمات مختلف فرهنگی به کودکان و نوجوانان روستایی ارائه می دهد.
وی ادامهداد: مربیان ما با اجرای برنامه و فعالیتهایی هم چون: بازیهای بومی و محلی، معرفی شخصیت و وقایع، معرفی و روخوانی کتاب، قصه گویی، فعالیت های علمی، امانت کتاب، برگزاری مسابقات فرهنگی، ادبی و هنری، پخش فیلمهای مناسب، نقش مهمی در غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ایفا میکنند.
رستگار ادامه داد: اجرای طرح «پیک امید» در کانون استان با همکاری مربیان سیارروستایی به منظور توزیع عادلانه خدمات فرهنگی در مناطق حاشیهنشین و کم برخوردار برای بهرهمندی کودکان و نوجوانان این مناطق از فعالیتهای فرهنگی ادبی و هنری کانون راه اندازی شده و همکاران ما در این واحد به اجرای فعالیتها و برنامههای مختلف مشغولاند.
وی افزود: اجرای این برنامهها با هدف ایجاد روحیه شادی و نشاط در میان کودکان و نوجوانان، توسعه و ترویج فعالیتهای کتاب محور و گسترش فرهنگ مطالعه در میان کودکان و نوجوانان برگزار میشود.
این مسئول استانی بیان داشت: در ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با حضور همکاران و مربیان پرتلاش و سختکوش سیار روستایی شاهد اجرای مطلوب و جذاب برنامه های مختلف در قالب اجرای پیک امید در طول سال هستیم.
وی اضافه کرد: تقویت روحیه شادابی و ایجاد نشاط فرهنگی در میان این مخاطبان یکی از رسالتهای مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که امروز نیز در این راستا با اجرای برنامه شاد در روستا توانستند اوقاتی پر از شادی و هیجان را برای قشر مخاطب رقم بزنند.
وی ادامه داد: ۳ کتابخانه سیارروستایی این ادارهکل دهها روستای استان را برای ارائه خدمات فرهنگی تحت پوشش دارند.
وی در پایان به کتابخانه پستی این ادارهکل اشاره کرد و گفت: کتابخانه پستی در کانون استان با هدف ارسال کتاب برای کودکان و نوجوانانی که به مراکز فرهنگی و کتابخانههای کودک و نوجوان دسترسی ندارند با ارسال رایگان کتاب برای مخاطبان نفش مهمی در کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان و بالابردن سرانه مطالعه در جامعه ایفا میکنند.
نظر شما