شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۵
وحشی بافقی و آذریزدی الگویی مناسب برای نویسندگان هستند / مفاخر را پاس بداریم

یزد - ناصر پروانی شاعر و نویسنده حوزه ادبیات گفت: وحشی بافقی و آذریزدی الگویی مناسب برای نویسندگان ما هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، کارگاه شب‌های پروانه‌ای به همت کانون‌های ادبی علوم پزشکی شهید بهشتی و کانون ادبی علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و با همکاری خانه شعر و ادب فارسی یزد در محل خانه شعر و ادب یزد برگزار شد.

ناصرپروانی؛ شاعر و نویسنده حوزه ادبیات درباره شهر یزد در این مراسم گفت: یزد یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران است که بسیاری از شاعران و شخصیت‌های برجسته را در طول تاریخ به خود دیده است که نمونه آن را همچون وحشی بافقی و استاد مهدی آذر یزدی هستند که بایستی بیش تر از اینها این مفاخر را پاس بداریم.

پروانی گفت: وحشی بافقی شاعر مشهور قرن دهم هجری، از شهر بافق استان یزد است از آثار برجسته‌اش می‌توان فرهاد و شیرین، ناظر و منظور، و غزلیات زیبا را نام برد. وحشی بافقی در اشعار خود از کلمات بسیار ساده ولی در عین حال جذاب برای شعر سرودن انتخاب می‌کند. همچنین در اشعار او کمتر واژه‌ها و ترکیب‌های عربی پیدا می‌کنید.

وی افزود: این در حالی است که در آن زمان بین شاعران مرسوم بود تا از کلمه‌های دشوار و عربی در اشعارشان بهره بگیرند. سادگی اشعار بافقی باعث شده است تا او بتواند نظر عموم مردم را جلب کند.

این شاعر کشورمان بیان کرد: وحشی در دورانی زندگی می‌کرد که حکومت صفویان بر ایران مسلط بود. این دوره با فراز و نشیب‌های سیاسی و اجتماعی همراه بود و وحشی، با طبیعتی حساس و روحی لطیف، از این تحولات تأثیر می‌گرفت. او زندگی ساده و دور از دربار داشت و به جای طلب ثروت یا مقام، در شعر خود، عشق، درد، رنج و آرمان‌های انسانی را انعکاس می‌داد و در قالب‌های مختلف شعری چون غزل، مثنوی، و قصیده آثار ارزشمندی خلق کرده است.

پروانی بیان کرد: غزل‌های وحشی پر از شور و احساس است و به بیان عشق، جدایی و رنج‌های انسانی می‌پردازد که از جمله: «دل از من برد و روی از من نهان کردخدا را با که این بازی توان کرد؟» وحشی بافقی در سال ۹۹۱ هجری قمری، در اوج شکوفایی ادبی خود، درگذشت. اما اشعار او همچنان در ادبیات فارسی زنده است.

ناصر پروانی در ادامه گفت: مهدی آذریزدی یکی دیگر از بزرگان فرهنگ و ادب ایران و شهر یزد است وی پدر ادبیات کودک و نوجوان نام گرفته است. او نویسنده‌ای بی‌همتا و یکی از پیشگامان ادبیات کودک و نوجوان در ایران، در ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ در روستای خرمشاه یزد به دنیا آمد.

وی افزود: آذریزدی با آثاری ساده، دلنشین و آموزنده، نام خود را به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان تاریخ ادبیات کودک ثبت کرده است. مهم‌ترین اثر مهدی آذریزدی، مجموعه کتاب‌های «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» است. این مجموعه که از سال ۱۳۳۵ منتشر شد، شامل بازنویسی ساده و روان داستان‌های کهن ایرانی و اسلامی است.

پروانی گفت: هدف او از نگارش این کتاب‌ها، آشنا کردن کودکان با ادبیات کهن فارسی و آموزه‌های اخلاقی بود. این آثار به دلیل زبان ساده، جذابیت داستان‌ها و پیام‌های آموزنده‌شان، محبوبیت زیادی پیدا کردند.

در پایان جلسه نیز دانشجویان و حضار به شعرخوانی پرداختند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط