یکشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۰
«مقدمه‌اي بر مدل‌سازي معادله ساختاري » به چاپ دوم رسيد

مدير انتشارات جامعه‌شناسان از چاپ دوم كتاب «مقدمه‌اي بر مدل‌سازي معادله ساختاري» با كاربرد برنامه‌هاي Lisrel ، Amos و EQS خبر داد و گفت: اين كتاب، اثر مشترك «شوماخر و ريچارد لومكس» است كه با ترجمه «وحيد قاسمي» نرم‌افزار‌هاي جديد در مدل‌سازي معادلات ساختاري را به پژوهشگران معرفي مي‌كند.

سعيد اسلامي با اعلام اين خبر به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: اين كتاب نخستين اثر ترجمه در حوزه پژوهش‌هاي مدل‌سازي معادله ساختاري در ايران است كه به دليل كاربردي بودنش، علاوه بر پژوهشگران حوزه جامعه شناسي، مورد استقبال پژوهشگران رشته‌هاي مديريتي قرار گرفته است.

اسلامي اين اثر را مقدمه‌اي براي مدل‌سازي معادله ساختاري عنوان كرد و گفت: در ابتداي اين اثر مفاهيم همبستگي و كوواريانس مرور شده‌اند و سپس ريگرسيون چندگانه، تحليل مسير و تحليل عاملي با هدف فهم بهتر از بخش‌هاي سازنده مدل‌هاي معادله ساختاري، مورد بحث قرار گرفته‌اند.

وي افزود: مولف در هر فصل، مفاهيم بنيادي، اصول و روش‌هاي عملي را پوشش داده و سپس از نرم افزارهاي مرتبط با ارايه مثال‌هاي معنا‌دار بهره گرفته است. همچنين در بيشتر فصول از توالي مفهومي گام‌هاي مدل و اصطلاح مدل پيروي شده و تكنيك‌هاي اعتبار مدل در يك فصل مجزا بررسي شده‌اند.

اسلامي در ادامه گفت: اين كتاب مشتمل بر مثال‌هاي متعددي از مدلسازي معادله ساختاري، همراه با كاربرد برنامه‌هاي كامپيوتري Amos، EQs، Lisrel، است.

مدير انتشارات جامعه‌شناسان با اشاره به ويژگي‌هاي اين اثر تصريح كرد: نويسندگان كتاب داراي قلمي ساده و كاربردي‌اند، به نحوي كه پژوهشگران حتي با دانش آماري در سطح مقدماتي و اندك نيز مي‌توانند به خوبي از متن حاضر بهره ببرند. فصل‌هاي نگاشته شده گام به گام پژوهشگر را علاقمند به تحليل كمي داده‌ها، در بهره‌گيري نمونه‌اي از جديدترين و پيشرفته‌ترين روش‌هاي تحليل كمي چند متغيره راهنمايي مي‌كنند و استفاده از سه نرم‌افزار Lisrel, Amos و EQS را به وي مي‌آموزند.

وي در توضيح كاربرد كتاب افزود: مدل‌سازي معادله ساختاري با تركيب مدل‌هاي اندازه‌گيري و مسير به پژوهشگر كمك مي‌كند تا تحليل خود درباره پديده‌هاي مختلف به لحاظ روش‌شناختي،‌ علمي‌تر و به لحاظ كاربردي به حيات پيچيده انساني نزديك‌تر سازد.

وي افزود: پيچيدگي مسائل اجتماعي باعث مي‌شود تا محقق با بهره‌گيري از دو متغير به نتيجه علمي كاربردي دست نيابد، اما ابزار‌هاي ارايه شده در كتاب به وي كمك مي كند كه با بهره‌‌گيري از چند متغير در مدل‌هاي ساختاري براي بررسي وقوع يك پديده اجتماعي همزمان تاثير چند متغير را بر پديده‌هاي مختلف مطالعه كند و به نتيجه‌گيري درباره چند عامل دست يابد و در كنار آن به مطالعه ساختار‌ها بپردازد.

اسلامي ياد‌آور شد: جامعه مخاطب اين اثر را دانشجويان و دانش‌آموختگان رشته‌ها و گرايش‌هايي علوم اجتماعي،‌ جامعه‌شناسي، جميعت‌شناسي،‌ مطالعات زنان، مطالعات فرهنگي، علوم ارتباطات اجتماعي، علوم سياسي، علوم تربيتي، روانشناسي، مديريت،‌ اقتصاد، حسابداري و جغرافيا تشكيل مي‌دهند.

وي افزود: اين كتاب در 14 فصل گردآوري شده است كه مقدمه مدل‌سازي، ورود و ويرايش داده‌ها، همبستگي، بنيان‌هاي مدل سازي معادله ساختاري، برازش مدل، مدل‌هاي رگرسيوني، مدل‌هاي مسير، مدل‌هاي عاملي تأييدي، طرح مدل هاي معادله ساختاري (قسمت اول)، طرح مدل هاي معادله ساختاري (قسمت دوم)، گزارش پژوهش مبتني بر مدل سازي معادله ساختاري، اعتبار مدل، كاربردهاي مدل سازي معادله ساختاري (قسمت اول)، كاربردهاي مدل سازي معادله ساختاري (قسمت دوم) عناوين اين بخش‌هايند.

چاپ دوم كتاب «مقدمه‌اي بر مدل‌سازي معادله ساختاري با كاربرد برنامه‌هاي Lisrel ، Amos و EQS» در شمارگان 1000 نسخه، 340 صفحه‌ و قيمت 90000 ريال از سوي انتشارات جامعه‌شناسان منتشر و روانه بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط