انتشارات نگاه معاصر كتابي با عنوان «خلقت و تكامل مغز و روان» را در دست انتشار دارد كه به گفته مدير مسوول آن، نتايجي را در قلمروي كاركردهاي مغز ارايه ميكند كه فلاسفه معمولا در حيطههاي مختلف با آن درگيرند.\
وي نويسنده كتاب را يك نورولوژيست ايراني به نام دكتر تقي كيميايي اسدي معرفي كرد كه حدود بيست و دو سال است كه در آمريكا به سر ميبرد و پيش از اين به تدريس در دانشگاه شهيد بهشتي اشتغال داشته است. در سال 1364 كتاب «اصول باليني در تشخيص بيماريهاي مغز و اعصاب» از اين نويسنده در ايران منتشر شد.
به گفته قنبري، اين اثر كتابي مفصل و شامل 976 صفحه است كه از مقدمات بيگبنگ آغاز شده، سپس بر مغز و كاركردهاي انساني مختلف آن متمركز ميشود.
وي درباره نگرشهاي فلسفي كتاب گفت: نويسنده ديدگاههاي جديد در نورولوژي را برشمرده، نتيجهگيري فلسفي از آنها ارايه ميكند. در اين نتيجهگيريها رابطه هر يك از كردارهاي انساني با ساختار يا ساختارهاي تشريحي، بافتي، شيميايي و الكترونيكي مغز كه يك سيستم الكتروشيميايي به حساب ميآيد مطرح شده، تصريح ميشود كه تنها مغز بسيار پيچيده انسان است كه مسووليت همه اين وظايف را بر عهده دارد.
مدير مسوول انتشارات نگاه معاصر ادامه داد: مباحثي نظير حافظه، هيجان، احساس نورولوژيك هيجانها، توجه، تفكر، كنترلهاي عالي ذهني، عاليترين فعاليتهاي مغز نظير قضاوت، فهميدن، ذكاوت، شخصيت، اراده، هشياري، آگاهي و خواب در اين كتاب بررسي شدهاند.
وي يك گروه از مخاطبان اين كتاب را پزشكاني برشمرد كه با مسايلي نظير اعتياد، قدرت اراده، توهم كنترل، خلق و اراده سر و كار دارند.
به گفته قنبري، اين كتاب پس از طي مراحل نهايي اداري، طي يك ماه آينده منتشر ميشود.
نظر شما