رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک با بیان اینکه از چهاردهم ماه جاری تا نوزدهم به عنوان هفته فرهنگی شهرستان ساوه نامگذاری شده است، گفت: همزمان با اجرای دیگر برنامههای متنوع فرهنگی در این هفته، ۵ عنوان کتاب با عناوین «ساوه در گذر تاریخ»، «انار و گل سرخ»، «نارستان»، «با انار بیشتر آشنا شو» و «فرهیختگان ساوه» رونمایی و معرفی شدند.
کتاب «ساوه در گذر تاریخ»
حوری صاحب به معرفی این کتابها پرداخت و افزود: کتاب «ساوه در گذر تاریخ» نوشته خسرو امیرحسینی توسط ناشر راز نهان منتشر و روانه بازار شد و نویسنده در این کتاب به معرفی منطقه «ساوه» پرداخته است.
وی عنوان کرد: این کتاب تلاشی است در راستای معرفی منطقه ساوه در طول تاریخ و شرح وضعیت اشتغال و صنایع در این منطقه. کتاب، مشتمل بر هفت فصل است. فصل نخست به تبیین وضعیت جغرافیای منطقه، گویش و مذهب مردم، و معرفی کوهها، رودخانهها و محصولات ساوه اختصاص دارد. در فصل دوم، تاریخ ساوه و «آوه» از دوره پیش از میلاد مسیح (ع) تا زمان معاصر شرح داده شده است. فصل سوم، به تشریح فرهنگ، و آداب و رسوم مردم منطقه اختصاص یافته و در فصل چهارم به معرفی ایلها و طوایف اثرگذار در مسایل اجتماعی و سیاسی منطقه پرداخته شده است. در پنجمین فصل کتاب، برخی از مشاهیر ساوه معرفی گردیدهاند. فصل ششم، به ذکر نام و معرفی آثار باستانی، زیارتگاهها، و امکان سیاحتی اختصاص یافته و در آخرین فصل کتاب نیز به بیان وضعیت اشتغال و صنایع این منطقة تاریخی پرداخته است.
کتاب «انار و گل سرخ»
وی افزود: دیگر کتابی که رونمایی و معرفی شد کتاب «انار و گل سرخ» اثر آریانا باندی است. این کتاب با عنوان فرعی «دستورهای آشپزی خانواده ایرانی من» اثری است به قلم «آریانا باندی» که یک معارفه ی ایده آل برای غذاهای ایرانی است. این اثر در انگلستان منتشر شده است.
صاحب ادامه داد: این کتاب شامل داستانهای خانوادگی است که این روزها کتابهای آشپزی را جذابتر میکند. از این گذشته دستور العملهای وسوسه کننده ای در کتاب وجود دارد که می تواند حسابی اشتهای خواننده را تحریک کند. ریشههای خانواده «آریانا باندی»، قوی در خاک ایران کاشته شده است. او عشق خود به غذا و آشپزی را از پدربزرگ و مادربزرگش به ارث برده؛ آریانا با دستورالعملهایی مانند یخ در بهشت و انار و خورشت گردو با مرغ، لذت غذاهای ایرانی را با بقیه به اشتراک می گذارد و همچنین از سنتهایی که پدرانش گرامی داشتهاند را تجلیل میکند.
کتاب «نارستان»
رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه با بیان اینکه کتاب «نارستان» دیگر اثری است که در این هفته معرفی شد، افزود: کتاب نارستان (انار، معماری و طبیعت ساوه) اثر هایده مشایخ است که مجموعه عکسهایی را که از دریچه دوربین ژاکلین میرصادقی به ثبت رسیده اند در خود جای داده است. نارستان اثری دو زبانه (انگلیسی- فارسی) است که متنی مختصر را درباره انار، سابقه تاریخی آن، جایگاهش در فرهنگ ایران زمین و ادبیات این مرز و بوم- ابیاتی از برخی شاعران که انار را در شعرشان به کار بستهاند، ارائه شده- و اطلاعاتی از ساوه که از مراکز عمده کشت و برداشت آن است، تا جایی که میتوان آن را به درستی نارستان نامید، در اختیار گذاشته است. به علاوه آنچه که عمده محتوای کتاب را شکل داده، عکسهایی است از انار، معماری و طبیعت ساوه که با کیفیتی مطلوب ارائه شدهاند و مخاطب را به یک ضیافت چشم نواز فرامی خوانند.
کتاب «با انار بیشتر آشنا شو»
حوری صاحب به معرفی چهارمین کتاب با عنوان «با انار بیشتر آشنا شو» پرداخت و اظهار کرد: کتاب «با انار بیشتر آشنا شو» تالیف عباس قاسمزاده توسط انتشارات نشر قطران در ۱۰۴ صفحه منتشر شده است.
وی خاطرنشان کرد: انار یکی از قدیمیترین میوههای کشتشده در ایران و از مهمترین محصولات صادراتی ایران است که تنوع زیادی نیز دارد. امروزه پراکندگی درخت انار در آسیای مرکزی، مناطق مدیترانهای، آسیای جنوب شرقی و آمریکای شمالی گزارش شده است. سرمای زمستان که وقوع آن در برخی از سالها در مناطق کشت انار محتمل است ازجمله عوامل محدودکننده کشت انار محسوب میشود.
کتاب «فرهیختگان ساوه»
رئیس کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه در مورد کتاب منتشر شده با عنوان «فرهیختگان ساوه» گفت: کتاب «فرهیختگان ساوه» به قلم ابوالقاسم فخاریان به رشته تحریر درآمد است و پس از رونمایی روانه بازار کتاب شد.
وی افزود: مجموعه حاضر در برگیرنده معرفی ۴۸۲ نفر از بزرگان و نخبگان ساوجی است و علاقمندان میتوانند زندگینامه و تاریخ زندگی ۴۸۲ نفر از بزرگان، نخبگان، فرهیختگان، موسیقیدانان، نویسندگان و … ساوه و زرندیه را در این کتاب مطالعه کنند. آبنوسی ساوجی، حسن آبی، حسین آوی، آثم ساوجی و… از بزرگان ساوجی هستند.
صاحب بیان کرد: این کتاب به همت ابوالقاسم فخاریان که خود از بزرگان و فرهیختگان این شهر است به رشته تحریر درآمده و در قالب کتاب به علاقمندان معرفی شده است.
برگزاری مسابقه دلنوشته برای سید مقاومت به مناسبت شهادت سید بزرگوار سید حسن نصرالله با مشارکت ۴۰ نفر از اعضای نوجوان کتابخانه، مسابقه کتابخوانی، برگزاری شب شعر جوان یادمان سلمان ساوجی و یادمان شهید دکتر چمران و… بخشی دیگر از برنامههای جنبی هفته فرهنگی شهرستان ساوه است.
نظر شما