براساس تحقیقات به عمل آمده ، کشورهای جهان سوم کمترین سرانه مطالعه را به خود اختصاص می دهند. در این کشورها بیشتر افراد مطالعه نمی کنند و استفاده و ترویج محصولات فرهنگی نهادینه نشده است._
در بیشتر کشورهای توسعه نیافته به دلیل وجود تنگ نظري هاو در نظر گرفتن دستمزد بسیار پایین برای کارهای فرهنگی،نویسندگان و ناشران تمایلی به تولید کتاب ندارند. نویسندگانی که کتاب هایشان در کشورهای دیگر با استقبال روبرو می شود اما در کشور خودشان ماه ها و سال ها در کتابفروشی ها می ماند هیچ انگیزه ای برای نوشتن کتاب بعدی ندارند یا ناشرانی که با وجود هزینه بسیار در انتشار کتاب سود چنداني نصیبشان نمی شود.
یکی از دلایل پایین بودن سرانه مطالعه در این کشورها بي توجهي مسئولان فرهنگی نسبت به این امر است.بی تفاوتی به بخش فرهنگ از معضلاتی است که این جوامع با آن دست و پنجه نرم می کنند.
یکی دیگر از دلایل این امر عدم اطلاع رسانی در زمینه فرهنگی است در این کشورها، افراد از بسیاری از کتاب ها یا محصولات فرهنگی اصلا اطلاعی ندارند. یکی دیگر از دلایل ، بي توجهي به کتاب در کشورهای توسعه نیافته ، مشغولیت های ذهنی و زندگی های بسیار سخت افراد این جامعه است. مردم این کشورها مدام تلاش می کنند تا به یک زندگی با متوسط امکانات برسند.
بر اساس تحقیقاتی که روی عده ای انجام شد اکثر افراد عنوان می کردند که آنها علاقه به کتاب خواندن دارند. اما یا وقت ندارند یا هنوز از نویسندگان خوب کشورشان یا نویسندگان خوب جهانی هیچ اطلاعی ندارند و نمی دانند از کجا کتاب هایشان را تهیه کنند.
حتی اگر شخصی خواننده خوبی نباشد و به کتاب به عنوان نوعی وسیله سرگرمی نگاه کند که هر از گاهی آن را در دست بگیرد و نگاهی به آن بیندازد اما این حقیقت وجود دارد که وجود رمان خوب ، اختصاص جایگاه به کتاب و اختصاص بودجه به این بخش توسط دولت فرد را به فرهنگ جذب می کند.
منبع:لیدرپست،نویسنده:روبرت جی ویرسیما،مترجم:مرجان آقبلاغی
نظر شما