یکشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۶
مرور رويدادهاي كتابي در هفته ميراث فرهنگي

برگزاري نمايشگاه تخصصي کتاب‌هاي ميراث‌ فرهنگي، رونمايي از كتاب‌هاي جاذبه‌هاي گردشگري و صنايع‌دستي و نكوداشت «مختومقلي فراغي» در محل آرامگاه وي از دستاوردهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بود كه به مناسبت هفته ميراث ‌فرهنگي در شهرستان‌هاي ايران برپا شدند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، برنامه‌هاي هفته ميراث فرهنگي همه ساله 28 ارديبهشت تا 3 خرداد در ايران برگزار مي‌شود.

امسال در هفته ميراث فرهنگي چهارمين همايش بين‌‎المللي نکوداشت «مختومقلي فراغي» با حضور جمعي از مسوولان و مديران کشوري و استاني و جمع کثيري از علاقه‌مندان به اين شاعر و عارف نامي تركمن در محل آرامگاه وي در روستاي آق‌توقاي شهرستان مراوه‌تپه برگزار شد.

در اين همايش 12 جلد از شهرنامه تاريخي، اجتماعي، فرهنگي و هنري استان گلستان رونمايي و نمايشگاه صنايع‌دستي، هنرهاي تجسمي و کتاب در 12 غرفه در محوطه آرامگاه مختومقلي فراغي برپا شد.

در اين همايش گروه‌هاي فرهنگي و هنري به اجراي برنامه پرداختند و سخناني درباره آثار اين شاعر نامي ارايه دادند. بناي يادبود مختومقلي فراغي شاعر پرآوازه ترکمن در شهرستان مراوه‌تپه در نزديکي مرز جمهوري ترکمنستان و در حاشيه رود اترک واقع شده است.

برگزاري نمايشگاه اسناد خطي در نگارخانه سنندج
برگزاري نمايشگاه اسناد خطي کردستان در نگارخانه «خانه کرد» يکي از مهم‌ترين برنامه‌هاي هفته ميراث فرهنگي بود. اين نمايشگاه شامل مبايعه نامه، احکام و فراميني بود که سبک نگارشي مکاتبات، تعاملات فرهنگي، احترامات متقابل و ميزان رشد فرهنگي اين خطه از کشور را به تصوير مي‌كشيد.
 
امير الهي مديرکل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کردستان مي‌گويد كه اين اسناد حاکي از يک نوع بلوغ فرهنگي و زيربناي انساني و سنتي است که نشان مي‌دهد مرکزيت سنندج به يک نظام شهري و قانوني قدم گذارده است.

نمايشگاه تخصصي کتاب ميراث‌فرهنگي در اروميه
بيش از 20 عنوان کتاب حاصل کاوش‌ها و مطالعات باستان‌شناسي به مناسبت هفته ميراث فرهنگي در اروميه به نمايش درآمدند و با 25 درصد تخفيف در اختيار علاقه‌مندان قرار گرفتند.

اين کتاب‌ها که منبع مطالعاتي و پژوهشي مهمي براي دانشجويان، استادان دانشگاه، تاريخ‌پژوهان و عموم علاقه‌مندان به فرهنگ و تاريخ کهن آذربايجان غربي هستند، به مطالعات و نتايج حاصل از اکتشافات در قلعه قالايجي، تپه حسنلو، تخت‌سليمان و ديگر مناطق و محوطه‌هاي تاريخي اين استان مي‌پردازند.

انتشار 5 هزار كتابچه آشنايي با موزه براي خردسالان
موزه ملي ايران در اقدامي مبتکرانه به منظور آشنايي خردسالان با اشيا موزه‌اي، پنج هزار كتابچه منتشر و توزيع کرد. اين موزه، مادر موزه‌هاي ايران است و معرفي درست ميراث‌ فرهنگي و داشته‌هاي ارزشمند خود اشياي موزه‌اي را با زباني ساده و با تصوير، اطلاعات مورد نياز هر اثر را به خردسالان منتقل كرده است. 

اين كتابچه‌ها به زبان ساده و روان به معرفي اشيا موجود در موزه ملي ايران پرداخته‌اند و  انتشار آن با هدف پاسخ‌گويي به نيازهاي آموزشي خردسالاني صورت گرفته است که همراه با خانواده‌هاي خود براي بازديد از اين موزه مراجعه کرده‌اند.

روابط عمومي موزه ملي اعلام کرده است قصد دارد براي تحقق اهداف آموزشي خود و ارايه خدمات مطلوب‌تر به بازديدکنندگان اين كتابچه‌ها را براي گروه‌هاي مختلف سني منتشر کند.

مرکز اسناد ميراث‌فرهنگي سمنان پربار شد

بيش از 130 جلد کتاب جديد در حوزه‌هاي ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در هفته ميراث فرهنگي به کتابخانه و مرکز اسناد اداره کل ميراث فرهنگي سمنان اضافه شدند. کتاب‌هاي مرجع و مجله‌هاي جديد با موضوعاتي چون معماري، گردشگري و توريسم، مرمت بناهاي تاريخي، مسايل حقوقي ميراث‌فرهنگي و جديدترين کتاب‌هاي چاپ شده درباره استان سمنان، آثاري‌اند كه به اين مركز اسناد افزوده شده‌اند.

حميد يزداني، مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان مي‌گويد: بيشترين مراجعان مرکز اسناد اين اداره کل، دانشجويان رشته‌هاي مرتبط با ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري‌اند و اكنون در صدد افزايش تعداد کتاب‌هاي مرجع و مورد نياز دانشجويان و متخصصان اين حوزه‌ايم.

هم‌اكنون حدود دو هزار جلد کتاب تخصصي، مجله و فصلنامه در حوزه‌هاي ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در مرکز اسناد اين اداره کل نگهداري مي‌شوند و بيش از 300 دانشجو و پژوهشگر عضو اين مرکزند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها