جمعه ۲۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۳
ورود درس "نقش مهندسي در دفاع‌مقدس" به دانشگاه‌ها

مشاور وزير و مديركل دفتر امور ايثارگران وزارت جهاد كشاورزي، از فعاليت پژوهشگران در مراكز علمي اين وزارتخانه براي تدوين آثار تخصصي مربوط به نقش جهادسازندگي در جنگ خبر داد و گفت: اين آثار با هدف تدريس در دانشگاه‌ها و انعكاس نقش جهاد در موزه دفاع‌مقدس نوشته مي‌شوند. چون قصد داريم كه درس 2 واحدي "نقش مهندسي در دفاع‌مقدس" را وارد دانشگاه‌ها كنيم.

هدايت‌الله نواب در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با تاكيد بر هدف‌گذاري نشر آثار مرتبط با نقش جهادسازندگي در دوران دفاع‌مقدس اظهار داشت: حدود 3 سال است كه تدوين و چاپ اين آثار را آغاز كرده‌ايم. در سال‌هاي پيش از آن، مقدمات نگارش اين كتاب‌ها را با گردآوري اسناد و مدارك از گردان‌هاي مهندسي سراسر كشور آغاز كرده بوديم.

وي درباره چگونگي جمع‌آوري اين مدارك اضافه كرد: جمع‌آوري اسناد مربوط به يگان‌هاي پشتيباني و مهندسي جهاد سازندگي، شامل 69 گردان، 14 تيپ پشتيباني و مهندسي جنگ و 6 قرارگاه فرماندهي كه در كنار نيروهاي مخلص ارتش، سپاه و بسيج در جبهه‌ها حضور داشتند، از سال 1382 آغاز شد و با برنامه‌اي مدون، آن‌ها را ذخيره‌سازي رايانه‌اي كرديم.

مديركل دفتر امور ايثارگران وزارت جهاد كشاورزي تاكيد كرد: تاكنون حدود 2ميليون برگ سند، صوت و تصوير از حضور جهادسازندگي در جنگ جمع‌آوري كرده‌ايم كه 700 هزار مورد از آن‌ها ذخيره‌سازي و ساماندهي شده‌اند. در حال حاضر، مشغول مرتب‌سازي بقيه اين اسناد در سراسر كشور هستيم.

نواب با اشاره به بازتاب مثبت استفاده نويسندگان از اين اسناد گفت: حدود 40 عنوان كتاب، شامل زندگي‌نامه و وصاياي شهداي جهادسازندگي، در سال‌هاي 1388 و 1389، بر اساس اين اسناد تدوين و منتشر شدند. امسال نيز 20 عنوان اثر با همين مضمون به چاپ خواهيم رساند.

وي در ادامه از تقدير شدن دفتر امور ايثارگران وزارت جهاد كشاورزي به پاس اهتمام ویژه نسبت به تدوین و انتشار زندگی‌نامه شهدای جنگ جهاد در سيزدهمين دوره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس ياد كرد و اظهار داشت: دستورالعمل يكساني را براي همه اداره‌هاي امور ايثارگران جهاد كشاورزي سراسر كشور تهيه كرده‌ايم تا به عملكرد آن‌ها در حوزه تدوين، چاپ و نشر كتاب‌هاي مربوط به نقش جهادسازندگي در جنگ، جامعيت و شتاب ويژه‌اي دهيم. اين دستورالعمل، ماه آينده از طرف معاون وزير جهاد كشاورزي، ابلاغ و جزييات آن تشريح خواهد شد.

هدايت‌الله نواب در پاسخ به انتقاد خبرنگار ايبنا از نثر ضعيف و شعاري مجموعه زندگي‌نامه شهداي جهادسازندگي، اين نقد را پذيرفت و تاكيد كرد: قصد داريم كه در سبك نگارشي كتاب‌هاي اين دفتر، تغيير روش دهيم و از جذابيت‌هاي داستاني و هنري در اين آثار استفاده كنيم.

مشاور وزير جهاد كشاورزي همچنین از فعاليت گروهي از پژوهشگران در مراكز علمي جهاد كشاورزي براي گردآوري و تدوين كتاب‌هاي تخصصي با موضوع تبيين نقش جهادسازندگي در پيشبُرد دفاع‌مقدس خبر داد و گفت: اين آثار با هدف تدريس در دانشگاه‌ها و انعكاس نقش جهاد در موزه دفاع‌مقدس نوشته مي‌شوند. چون قصد داريم كه درس 2 واحدي "نقش مهندسي در دفاع‌مقدس" را با همكاري پژوهشگاه علوم و معارف دفاع‌مقدس وارد دانشگاه‌ها كنيم.

مديركل دفتر امور ايثارگران وزارت جهاد كشاورزي در پايان يادآوري كرد: تدوين نقش و عملكرد قرارگاه‌هاي مهندسي جنگ در مقاطع مختلف دفاع‌مقدس، جزء چشم‌اندازهاي آينده ماست تا از اين راه، تاريخ پشتيباني و مهندسي جنگ جهاد سازندگي را ثبت و وارد مراكز علمي و دانشگاهي كنيم.

بيست‌وهفتم خرداد ماه، سي‌ودومين سالگرد صدور فرمان تاریخی امام خمینی (ره) در روز 27 خرداد 1358 مبنی بر تشكیل جهادسازندگی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط