یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۰
«درآمدي بر جمعيت‌شناسي تاريخي ايران در عصر قاجار» نقد ‌شد

كتاب «درآمدي بر جمعيت‌شناسي تاريخي ايران در عصر قاجار» نوشته سيروس سعدونديان، عصر يك‌شنبه (30 مرداد) با حضور منتقدان و تاريخ‌پژوهان در سراي اهل قلم موسسه خانه كتاب نقد و بررسي ‌شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نشست گروه تاريخ سراي اهل قلم موسسه خانه كتاب به نقد و بررسي كتاب «درآمدي بر جميعت‌شناسي تاريخي ايران در عصر قاجار» اختصاص داشت كه با حضور علي‌احمد الياسي (مدرس دانشگاه و منتقد)، مولود قاسمي (تاريخ‌پژوه و منتقد) و خديجه معصومي (دبير نشست) عصر يك‌شنبه (30 مرداد) برگزار ‌شد.

كتاب «درآمدي بر جمعيت‌شناسي تاريخي ايران در عصر قاجار» نوشته سيروس سعدونديان را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي منتشر كرده است. نويسنده در اين كتاب آورده كه عصر قاجار يكي از شگفت‌انگيزترين دوره‌هاي تاريخي ايران است. تحولات مختلف، دگرگوني‌هاي سياسي و تغييرات اجتماعي كه در قرن سيزدهم و چهاردهم هجري قمري بر كشور گذشت ويژگي خاصي به ساخت اجتماعي ايران عصر قاجار داد.

خديجه معصومي، دبير نشست و كارشناس ارشد تاريخ جهان به معرفي كتاب «درآمدي بر جمعيت‌شناسي تاريخي ايران در عصر قاجار» پرداخت و گفت: در ابتداي كتاب و در بخش سرسخن بحث جمعيت‌شناسي از نظر محتوا، محدوده، هدف و شيوه آغاز شده و هدف اصلي را شناخت پديده‌هاي جمعيتي، خصايص و تحولات آن پديده‌ها در گذشته مي‌داند كه شيوه مطالعه آن بر ارقام، تجريه و تحليل استوار است. 

وي افزود: اهداف اين بحث از ديدگاه كمي و كيفي نيز مطالعه شده از نقطه نظر كمي تركيب و حركات جمعيت در زمان، مكان و عوامل اين حركات و از نظر كيفي به تشريح چگونگي ساختمان و حركات جمعيت‌ها از نظر زيستي، وراثت و تأثيرات محيطي اجتماعي و جغرافيايي بر جمعيت پرداخته است

معصومي به اهميت جمعيت‌شناسي پرداخت و گفت: اهميت جمعيت‌شناسي در ميزان آراي عمومي، اخذ ماليات، تهيه فرهنگ و بهداشت و ساير مايحتاج‌هاي اجتماعي، همچنين نقش مسائل جمعيتي در مطالعات اقتصادي و برنامه‌ريزي‌هاي درازمدت بازارها، و خاصه رشد جمعيت جهان به طور اعم و ممالك در حال توسعه به طور اخص است.

گزارش تكميلي اين نشست به زودي در ايبنا منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها