یکشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۰ - ۰۰:۲۶
قرائت پيام رييس مجلس در بزرگداشت استاد

مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام و‌المسلمين عزيزالله عطاردیَ، پژوهشگر و محقق تاريخ عصر شنبه (14 آبان) با حضور اهالي فرهنگ در كتابخانه ملی برگزار شد. در اين مراسم كه استاد عطاردي با وجود بيماري در آن حضور يافته بود، پيام رييس مجلس شوراي اسلامي هم قرائت شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم بزرگداشت استاد عزیزالله عُطارِدی پژوهشگر و محقق تاريخ و نسخ خطي به همت سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی ایران و کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و نیز با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، مرکز فرهنگی خراسان، خانه‌ کتاب و مرکز پژوهشی میراث مکتوب عصر شنبه در سالن همایش​های کتابخانه ملی برگزار شد.

در این مراسم اسحاق صلاحی رییس کتابخانه ملی، رسول جعفریان، رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، حجت​الاسلام حسن طارمی، معاون علمی دانشنامه جهان اسلام و حجت‌الاسلام محمدرضا نوراللهیان، عضو هیات علمی موسسه خراسان شناسی حضور داشتند.

استاد عطاردي با وجود اينكه در اين مراسم حضور داشت، به دليل بيماري قادر به سخنراني نبود و پيام وي توسط دامادش قرائت كرد. 

عطاردي در اين پيام از تمامی برگزاركنندگان و محققان حاضر قدردانی كرده و عنوان کرده بود: «حقير، حاج شيخ عزيزالله عطاردی بيش از پنجاه سال با مخطوطات ‌ارتباط دارد و در كتابخانه‌های داخل و خارج از كشور به تحقيق و مطالعه در موضوعات مورد نظر پرداختم. كسانی كه با مخطوطات در ارتباط هستند از كارهای اينجانب اطلاع دارند و نيازی به توضيحات ندارند. پس از شصت سال مطالعه و تحقيق و نوشتن ده‌ها مجلد كتاب به زبان عربی و فارسی و ترجمه و تحقيق متون، اكنون گرفتار بيماری هستم و توان خود را از دست داده‌ام. من درباره‌ نسخه‌های خطی و كتابخانه‌ها مطالعات و فعاليت‌های خود را در سه كتاب به چاپ رسانيده‌ام:
1ـ «تحقيق در مخطوطات حرمين شريفه، مكه مكرمه و مدينه منوره» 2 ـ «سيری در كتابخانه‌های هند و پاكستان» که در آن بيش از 40 كتابخانه و يك هزار نسخه نادر معرفی شده‌اند 3 ـ «روايت عشق» كه زندگی‌نامه، مسافرت‌ها و فعاليت​های فرهنگی از آغاز زندگی تا 80 سالگی به رشته نگارش در‌آمده و چاپ شده است.

در ادامه اين پيام آمده بود: اينجانب صدها كتابخانه و هزاران نسخه خطی را در سه قاره‌ جهان از خليج بنگال و اقيانوس هند تا خليج فلان و اقيانوس اطلس و از رود سيهون و رود نيل برای رسيدن به مقصود پيموده‌ام. در پايان ضمن تشكر و سپاس از برگزاركنندگان اين مجلس، توفيق همگان را از خداوند مهربان خواستارم.»

علی لاريجانی، ریيس مجلس شورای اسلامی هم در پيامي که براي حاضران قرائت شد، عنوان کرده بود: «خراسان از روزگاری كه اسلام وارد اين سرزمين شد به ويژه از زمانی كه حضرت علی​ابن موسی الرضا(ع) به آن وادی قدم نهاد و با حضورش خراسان را غرق نور كرد، همواره در خدمت اسلام و تبيين و تفسير حقايق دين و حراست از مكتب و آيين، پيشتاز بوده است. عالمان، محققان، متكلمان و فيلسوفان بزرگی از اين ديار برآمدند و  به اسلام و ايران خدمت كرده‌اند. محقق عالی‌قدر، دانشور ارجمند و خستگی‌ناپذير حضرت حجت‌الاسلام والمسلمين حاج‌آقا عطاردی از چهره​هاي برجسته و كم‌نظير خراسان است كه در حوزه تعليق، تحقيق و تصحيح متون بيش از نيم‌قرن است كه يك سر می‌كوشد و ثمره اين تلاش و مجاهده ارجمند، آثار بسياری در حوزه‌های حديث‌پژوهی، تاريخ، رجال و فرهنگ گسترده اسلام است.

در ادامه اين پيام آمده بود: «همت والای عزيزان که اين محفل را بنياد نهاده‌اند، ستودنی و روشن است؛ اين تلاش از يك سوی تكريم بيش از نيم قرن مجاهدت و تلاش استاد عطاردی است و از سوی ديگر نشان از ارج به دانش، پژوهش و حق‌مداری است. از خداوند سبحان برای همگان خدمت مخلصانه در راه حق و حقيقت را مسئلت می‌نمايم.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط