دوشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۸
لوكلزيو «موزه جهان» را در لوور افتتاح كرد

«موزه‌ها مردم اند» شعار موزه ويژه‌اي در دل موزه لوور پاريس است كه توسط ژان ماري گوستاو لوکلزیو نویسنده برنده نوبل ادبی فرانسه، افتتاح شد تا 4 ماه در پايتخت فرانسه برپا باشد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از مجله ادبي فرانسه، موزه لوور پاريس از برنده سرشناس نوبل ادبي 2008 دعوت كرد «موزه جهان» لوور را افتتاح كند. اين موزه از 3 نوامبر (12 آبان) تا 6 فوريه (17 بهمن) براي بازديد علاقه مندان به فرهنگ و ادبيات ناشناخته مردمي در گوشه و كنار جهان برپا خواهد بود.

پس از توني موريسون، آنسلم كيفر، پي‌ير بوله، امبرتو اكو و پاتريس شرو اين بار نوبت به لوكلزيو رسيد تا با دعوت رسمي از سوي موزه لوور پاريس، برنامه‌اي تازه تحت عنوان «موزه جهان» را در موزه قديمي لوور برپا كند.

در طول چهار ماه برپایی اين موزه در لوور، لوكلزيو که برنده نوبل ادبي 2008 و جايزه رنودوي 1963 است، به سازماندهي و ارایه برنامه‌هاي متنوعي چون نمايشگاه، ديدار با نويسندگان و هنرمندان، كنفرانس‌هاي ادبي، كتابخواني، پخش فيلم، نمايش و تئاتر مي‌پردازد.

لوكلزيو پس از افتتاح موزه در يك كنفرانس رسمي با حضور خبرنگاران و علاقه مندان به ارایه گزارشي درباره برنامه‌هاي این موزه پرداخت. از صحبت‌هاي او می توان برداشت کرد موزه جهان حال و هوايي چون موزه مشهور كو-برانلي پاريس يا موزه مردم داشته باشد. كو-برانلي موزه‌اي است كه همواره آثاري در حوزه فرهنگ، تمدن و هنر‌هاي بومي آسيايي، آفريقايي، آمريكايي و اقيانوسيه ارایه مي‌كند.

به گزارش خبرنگار مجله كتاب از موزه لوور، لوكلزيو به انتخاب و معرفي فرهنگ‌ها و سنت‌هايي همت گماشته كه در موزه‌هاي مردم پاريس غايب هستند. او در حال دنبال كردن فكر و انديشه‌اش در زمينه هنر و شيوه ارایه آن در موزه‌ها همچنين حلقه‌هاي ارتباطي هنر با ديگر توليدات انساني است كه نخستين بار آن را سال 1971 با انتشار كتابي به نام «هايي» از سوي نشر آلبر اسكيراي فرانسه  آغاز نمود.

نويسنده مشهور رمان‌ بازجويي (برنده رنودوي 1963) مشتاقانه در تلاش براي رويارويي دنياهايي بسيار متفاوت است كه آنها را با ارايه در زمان و مكان یکسان، رو در روي هم يا حداقل در كنار هم، عرضه كرده است.

از اين رو صداها، تصاوير و نجواهاي «موزه جهان» در لوور، روايت لوكلزيو از سرزمين‌هايي است كه خود وی از آنجا ديدن كرده و با مردمان آنجا از نزديك برخورد و معاشرت داشته است. در واقع هم‌اكنون اين موزه صحنه تاخت و تاز آثاري فرهنگي از سرزمين‌هايي چون هائيتي، واناتو در جنوب اقيانوس آرام، شمال ژاپن، نيجريه، كره و كشورهاي اسپانيايي زبان قاره آمريكا است.

بين برنامه‌هاي متنوع و غير قابل اجتناب موزه جهان، غرفه‌هايي جالب و بي‌نظير نيز در لا شاپل پاريس تعبيه شده كه به عرضه كتاب‌هايي از روزگار قديم و معاصر هائيتي، مكزيك، آفريقا و واناتو مي‌پردازند. اين سالن از شنبه 5 نوامبر (14 آبان) تا پايان برپايي موزه ميزبان علاقه مندان است.

از نظر لوكلزيو چيزي به نام "سلسله مراتب در هنر" وجود خارجي ندارد و از اين رو آميزه‌اي متنوع از متون نوشتاري، طراحي و نقاشي در سالن‌هاي موزه عرضه كرده است. مجموعه‌اي از نقاشي‌هاي تاريخي، حكاكي‌هاي هنرمندانه و انقلابي، نقاشي‌هايي از هائيتي، قاليچه‌هايي از واناتو، اشيايي از صنايع دستي واناتو، سوغات‌ مكزيكي، اشيايي مردم شناسانه از تمدن‌هاي مختلف و آثار معاصر، همه مرزهاي موقت جغرافيايي را به كناري مي‌نهند. از اين رو بر اساس نقطه نظر فردي و يكسان‌نگر لوكلزيو هنر عامه‌پسند و متعالي همزمان در كنار هم عرضه شده است.

سلسله‌اي از سخنراني‌هاي نويسندگان فرانسوي نيز دوشنبه هر هفته در ماه نوامبر حول موضوع «كشورهاي واقعي، كشورهاي رويايي» برپا خواهد شد. هر برنامه با خواندن گزيده‌اي به انتخاب نويسنده كنفرانس‌دهنده از آثار لوكلزيو آغاز مي‌شود. آناندا دوي، هومرو آريجيس، آلن مابانكو و دني لافرير به ترتيب زماني از فردا تا دوشنبه سه هفته ديگر به سخنراني خواهند پرداخت.

از سوي ديگر ميزگردي با عنوان «دستنوشته‌هاي در معرض خطر» روز اول دسامبر (13 آذر) با اجراي پي‌ير مارك دو بياسي مدير انستيتوي متون دست نويس فرانسه برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها