یکشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۷
جزییات نخستين همايش «نويسندگان ايران»  تشریح شد

مصطفی امیدی، ‌دبیر نخستین «همایش نویسندگان ایران» در گفت و گو با خبرگزاری کتاب، جزییات این همایش را تشریح کرد. 250 نويسنده از سراسر كشور به همايش دعوت شده‌اند. از مهم‌ترين محورهاي همایش نویسندگان ایران، تبيين و تشريح برنامه‌هاي معاونت فرهنگي در عرصه توليد و چاپ و نشر كتاب و نيز دريافت نظرات نويسندگان و جمع‌بندي آراي آنان براي ارايه مطلوب‌تر برنامه‌هاي فرهنگي در عرصه توليد و چاپ كتاب است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، برپايي «نخستين همايش نويسندگان ايران» از رويكرهاي جديد معاونت فرهنگي در نوزدهمين دوره هفته كتاب سال جمهوري اسلامي ايران است كه از فردا، 23 آبان به مدت سه روز در تهران برگزار مي‌شود. 

250 نويسنده از سراسر كشور به اين همايش دعوت شده‌اند و از مهم‌ترين محورهاي آن از نگاه مسوولان برگزار كننده، تبيين و تشريح برنامه‌هاي معاونت فرهنگي در عرصه توليد و چاپ و نشر كتاب و نيز دريافت نظرات نويسندگان و جمع‌بندي آراي آنان براي ارايه مطلوب‌تر برنامه‌هاي فرهنگي در عرصه توليد و چاپ كتاب است. 

در اين‌باره با مصطفي اميدي،‌ دبير اين همايش گفت‌و‌گويي انجام داده‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد.


ایبنا-چه شد كه همايشي براي نويسندگان در برنامه‌هاي اين دوره هفته كتاب شكل گرفت؟

در هفته كتاب سعي بر آن است تا به همه مسايل حوزه كتاب پرداخته شود. طبيعي است كه يكي از اركان فعال اين حوزه پديدآورندگان كتاب هستند كه تا به حال و در دوره‌هاي قبلي به اشكال ديگري در هفته كتاب از آنان تقدير مي‌شد و نظراتشان به طرق ديگري مورد توجه قرار مي‌گرفت. از اين رو به دليل گستردگي عرصه چاپ و نشر كتاب، اين عرصه به هم‌انديشي و تبادل نظر بيشتري نياز دارد تا به طريقي شناسايي نقاط  قوت و برطرف كردن نقاط ضعف با جديت بيشتري صورت گيرد و اين مساله، از اهداف كلي اين همايش است كه بايد با برنامه‌ريزي‌‌هاي كارشناسي حل و فصل شوند.
 
-اصلي‌ترين محورهاي اين همايش بر چه مواردي استوار است؟ 

نخستين همايش نويسندگان ايران با هدف بررسي مسايل صنفي و مشكلات نشر و توزيع كتاب شكل گرفته است. در اين همايش نظرات و پيشنهادهاي نويسندگان ميهمان از سراسر كشور استماع خواهد شد و بعد از جمع‌بندي،‌ راهكارهايي ارايه مي‌شود كه در مراحل بعدي برنامه‌ها پي‌گيري خواهد شد. 

طيف نويسندگان شركت كننده در اين همايش متعلق به قشر خاصي از نويسنده مثلا داستان‌نويس يا مولف است يا حوزه‌هاي عمومي نويسندگي را شامل شده است؟ 

فقط شاعر يا داستان‌نويس بودن در گزينش ميهمانان همايش مطرح نبود. وقتي حوزه فرهنگي همه‌ گرايش‌هاي كتاب را دربرمي‌گيرد، پس نويسندگان همه اقشار و گرايش‌ها بايد حضور داشته باشند. در اين رابطه با ادارات كل وزارت فرهنگ و ارشاد شهرستان‌ها مكاتبه ‌كرديم و از آنان خواستيم از هر استان پنج نويسنده را با ملاک‌هاي اثرگذراي در جامعه معرفي كنند؛ ‌ضمن آن كه به لحاظ كميت نيز هر كدام از اين نويسندگان داراي پنچ كتاب باشند.

-براي برپايي اين همايش به صورت دایمي يا دوسالانه شدن نيز تصميم‌گيري شده است؟

فعلا در اين باره تصميم‌گيري صورت نگرفته است. ما نظرات را در همايش خواهيم داشت و اين نظرات پس از دريافت در جلسات ديگري كه با حضور مديران فرهنگي تشكيل خواهند شد، طرح مي‌شوند. مسلما يكي از خواسته‌هاي مديران اين خواهد بود كه اين همايش تداوم داشته باشد و قطعا درباره دارا بودن دبيرخانه دایمي براي همايش يا برپايي آن به صورت هر ساله يا دو سالانه براساس نظرات نويسندگان تصميم‌گيري مي‌شود.

-آيا در برپايي اين همايش محور يا برنامه‌هاي خاصي از سوي معاونت فرهنگي وزارت ارشاد نسبت به وضعيت نويسندگان يا شرايط چاپ آثارشان يا اتخاذ تصميم‌گيري‌هاي جديد در عرصه چاپ و نشر كشور و حمايت از نويسندگان، با نويسندگان دعوت شده در ميان گذاشته مي‌شود؟ 

اين همايش به عنوان نخستين همايش نويسندگان از سوي معاونت فرهنگي برپا مي‌شود و اين معاونت از بخش‌هاي اصلي دولتي است كه با نويسندگان در توليد، صدور مجوز و مسايل ديگر نشر يا برپايي نمايشگاه‌هاي متنوع فرهنگي ارتباط مستقيم دارد، از اين رو اين ارتباط يك سري قواعد و مقررات خواهد داشت كه براساس آن روابط ميان نويسنده و دستگاه فرهنگي تعريف و تنظيم شده است و معاونت نيز در عرصه‌هاي مختلف از نويسندگان حمايت‌هايي را به شكل‌هاي مختلف داشته است. طبيعي است كه يكي از مهم‌ترين اهداف معاونت فرهنگي، ارتقاي سطح علمي و فرهنگي جامعه است كه معاونت بر اين اساس اقداماتي در دست انجام دارد كه درباره برخي اطلاع‌رساني شده و مواردي هم مانند برخي آيين‌نامه‌ها در سنوات جديد به تازگي اضافه و به تصويب رسيده‌اند. همچنين نحوه حمايت‌ها از اين عرصه، بايد اطلاع‌رساني شود و در اين همايش نيز اطلاع‌رساني خواهد شد. در اين راستا امكانات معاونت براي گسترش حوزه نويسندگي و سياست‌هاي كلي را وزير محترم فرهنگ و ارشاد، معاونت فرهنگي و ديگر مسوولان در اين همايش توضيح خواهند داد كه در صورت ارايه راهكارها يا پيشنهادهايي از سوي نويسندگان، ساز و كارها سنجيده خواهد شد و در صورتي كه جنبه كاربردي داشته باشند، ‌مسوولان نسبت به اجرايي شدن آنها اهتمام ويژه خواهند ورزيد.

مراسم افتتاحيه «نخستين همايش نويسندگان ايران» روز چهار‌شنبه، 25 آبان، ‌ساعت 15 و 30 دقیقه در پژوهشگاه فرهنگ هنر و معماري برگزار خواهد شد. 

مراسم اختتاميه اين همايش نيز روز  پنجشنبه،‌ ساعت 15 و 30 دقیقه در همين مركز خواهد بود.

برپايي نشست‌هاي تخصصي در عرصه چاپ و نشر كتاب از ديگر برنامه‌هاي اين همايش سه روزه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط