به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ردیف میرزا عبداللَّه قدیمیترین و معتبرترین روایت ردیف است که از او به اسماعیل قهرمانی و از اسماعیل قهرمانی به نورعلی برومند منتقل شده است. نتنویسی انجامشده در این کتاب مبتنی بر اجرای داریوش طلایی با سهتار است.
در این نتنویسی با ابداع روشی خاص افزون بر فراگیری الگوهای ردیف، فراگیری ساختار گوشهها به ارتباط جملههای آن با یکدیگر نیز توجه شده است. روشی که از درک این موسیقی بهعنوان رپرتواری منجمد میپرهیزد و به دنبال تبدیل آن به الگوهایی زاینده در ذهن هنرجوست. به عبارت دیگر، وظیفه این کتاب انتقال دانش و محتوای موسیقی دستگاهی از طریق ردیف است.
داريوش طلايی نوازنده، ردیفدان، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، خود روایتگر ردیف و از نسل چهارم موسیقیدانان پس از میرزا عبداللَّه است. او نوازنده ممتاز تار و سهتار است و این ردیف را طی سالهای 1350ـ 1356 مستقیما نزد نورعلیخان برومند آموخته است. او مدرک دکتری موسیقیشناسی از دانشگاه نانتز فرانسه دارد و اکنون عضو هیات علمی گروه موسیقی دانشکده هنرهای زیبا و همچنین دانشکده موسیقی دانشگاه هنر است. همچنین از داریوش طلایی کتاب «23قطعه پيش درآمدها و رنگهای علیاكبرخان شهنازی» توسط نشر ماهور منتشر شده است.
چاپ چهارم کتاب «ردیف میرزا عبدالله» با اجرای داریوش طلایی توسط نشر نی در 470 صفحه و با قیمت 13هزار و 600 تومان به بازار عرضه شده است.
شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
نظر شما