به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي مركز پژوهشي ميراث مکتوب، اين همايش به کوشش مرکز پژوهشي ميراث مکتوب، دانشگاه کاشان و با همکاري پژوهشکده تاريخ علم دانشگاه تهران، انجمن رياضي ايران و خانه رياضيات اصفهان، روزهاي سوم و چهارم اسفند، در دانشگاه کاشان برگزار ميشود.
در اين همايش 11 ميهمان خارجي و 18 متخصص ايراني حضور خواهند داشت و براي شرکت در آن 130 استاد و دانشجوي متخصص، در موضوعات همايش به كاشان دعوت شدهاند.
نجوم، رياضيات و معماري از محورهاي اصلي اين همايش محسوب ميشود و در حاشيه آن يک کارگاه آموزشي با حضور دکتر محمد باقري و مريم زماني درباره «ساختمان و کارکرد سدس فخري» و کارگاه دوم با حضور ويکتور بلاسيو و ويلفرد دُخراف با موضوع «بررسي کارايي روش کاشاني در محاسبه عدد π» برگزار ميشود.
در اين همايش همچنين کتابها و مقالات چاپ شده به زبانهاي فارسي، عربي و ساير زبانهاي خارجي به نمايش گذاشته ميشود. فيلم مستند داستاني غياثالدين جمشيد کاشاني که به مناسبت همايش تهيه شده، براي نخستين بار در طول همايش پخش خواهد شد.
غیاثالدین جمشید کاشانی، ریاضیدان و اخترشناس ایرانی است. وي زبردستترین حسابدان و آخرین ریاضیدان برجسته دوره اسلامی و از بزرگترین مفاخر تاریخ ایران به شمار میآید. كاشاني به تکمیل وتصحیح روشهای قدیمی انجام چهار عمل اصلی حساب پرداخت و روشهای جدید و سادهتری برای آنها اختراع کرد. وي را باید مخترع روشهای کنونی انجام چهار عمل اصلی حساب (به ویژه ضرب و تقسیم) دانست. کتاب ارزشمند وی با نام مفتاح الحساب کتابی درسی، درباره ریاضیات مقدماتی است و آن را از حیث فراوانی و تنوع مواد و مطالب و روانی بیان سرآمد همه آثار ریاضی سدههای میانه میدانند.
سهشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۲
نظر شما