سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۱
«دایرةالمعارف شهدای ترور»؛ قسمتی از تاریخ انقلاب

زهرا سبحانی، فرزند شهید جواد سبحانی در نشست «تروریست از نگاه قربانیان ترور» که ظهر امروز، سه شنبه، 19 ارديبهشت در سرای اهل قلم بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران برگزار شد، تاکید کرد: تدوین دایرةالمعارف شهدای ترور، قسمتی از تاریخ انقلاب است. اکنون مشغول مشغول گردآوری زندگی‌نامه شهدای ترور بر اساس تحقیقات میدانی و به صورت علمی هستیم./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از ستاد خبري سراي اهل قلم بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، نشست «تروریست از نگاه قربانیان ترور: ناگفته‌هایی از قربانیان ترور هسته‌ای» ظهر امروز (نوزدهم اردیبهشت ماه 91) با حضور و سخنرانی «منصوره کرمی» همسر شهید ترور، دکتر مسعود علی‌محمدی، «نجمه رضایی‌نژاد» خواهر شهید ترور، داریوش رضایی‌نژاد، «معصومه اسکندری» فرزند شهیده عشرت اسکندری و «زهرا سبحانی» فرزند شهید جواد سبحانی در این سرا برگزار شد.

سبحانی در آغاز این نشست، به معرفی انجمن دفاع از قربانیان تروریسم خاورمیانه پرداخته و گفت: این انجمن در سال 1386 به همت جمعی از خانواده قربانیان ترور، به شکل تشکلی غیردولتی تشکیل شد و تاکنون فعالیت‌هایی در عرصه بین‌المللی داشته است. 

وی با تاکید بر لزوم بیان مشکلات و دردهای خانواده قربانیان ترور ادامه داد: تدوین دایرةالمعارف شهدای ترور و ثبت و ضبط خاطرات خانواده شهدای ترور که حلقه مفقود تاریخ انقلاب‌اند، یکی از محوری‌ترین کارهای انجمن دفاع از قربانیان تروریسم است. 

فرزند شهید ترور جواد سبحانی از تشکیل جلسات ماهانه در دفتر انجمن با حضور اعضای خانواده قربانیان ترور یاد و تصریح کرد: ما ترور را به هر شکلی محکوم می‌کنیم. برخی از کشورها که داعیه حقوق بشر دارند، ترور را بر حسب منافع خود به دو دسته خوب و بد تقیسم می‌کنند. امنیت، یکی از حقوق اولیه بشر بوده که در منشورات انسانی دنیا دیده می‌شود. 

زهرا سبحانی در ادامه، خاطرنشان کرد: بیش از 17هزار شهید ترور در ایران داریم. بیش از 12هزار نفر از آنان توسط گروهک منافقین به شهادت رسیده‌اند. 75 درصد از این آمار، از مردم عامه بوده و بقیه از میان شخصیت‌های برجسته کشورند. در حال حاضر، مشغول گردآوری زندگی‌نامه شهدای ترور بر اساس تحقیقات میدانی و به صورت علمی هستیم. از خانواده‌های شهدای ترور که از این موضوع بی‌خبرند، دعوت می‌کنیم تا اسناد و وصیت‌نامه و خاطرات مربوط به شهید خود را در اختیار ما قرار دهند. 

این بانوی فعال حقوق بشر، تدوین دایرةالمعارف شهدای ترور را قسمتی از تاریخ انقلاب دانست و افزود: دو جلد از مجموعه کتاب‌های «اسناد اعترافات فرقه مجاهدین خلق در پذیرش مسوولیت ترورها» را بر اساس اسناد منتشر شده در مجلات، سایت‌ها و تلویزیون منافقان، گردآوری و چاپ کرده‌ایم که به هیچ وجه قابل تکذیب نیستند. 

سبحانی با اشاره به موفقیت‌های انجمن دفاع از قربانیان تروریسم خاورمیانه در همایش‌های بین‌المللی مربوط به ترور و شورای حقوق بشر ژنو، اظهار کرد: در جدیدترین کنگره بین‌المللی مبارزه با ترور در فرانسه، اعضای این انجمن بر خلاف میل برگزارکنندگان آن مورد توجه میهمانان قرار گرفتند. 

سپس معصومه اسکندری، فرزند شهیده عشرت اسکندری، چگونگی ترور اعضای خانواده‌اش توسط گروهک منافقان را بر اساس خاطراتی که در سن شش سالگی در ذهن داشت، تعریف کرد و گفت: حدود 3هزار شهید ترور زن در ایران داریم که به نظر من، جزو مظلو‌م‌ترین شهیدانند.

در ادامه نشست «تروریست از نگاه قربانیان ترور: ناگفته‌هایی از قربانیان ترور هسته‌ای»، «منصوره کرمی» همسر شهید ترور، دکتر مسعود علی‌محمدی اضافه کرد: همسر من به انقلاب و لزوم خدمت به کشورش معتقد بود و تمام تلاش خود را برای جبران عقب‌ماندگی ایران از دوران پادشاهان گذشته به کار می‌گرفت.

وی پس از شرح شهادت دکتر مسعود علی‌محمدی و کینه منافقان از این استاد دانشگاه، تصریح کرد: همسرم علاقه زیادی به کتاب داشت و همیشه آثار مربوط به تاریخ ایران را مطالعه می‌کرد. به یاد دارم که کتاب «اوج دفاع» شامل خاطرات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آخرین کتابی بود که آن را مطالعه می‌کرد.

نجمه رضایی‌نژاد، خواهر شهید ترور، داریوش رضایی‌نژاد در ادامه، برادر خود را یکی از جوان‌ترین شهدای انقلاب دانست و گفت:‌ داریوش در سن 16 سالگی وارد دانشگاه شد و از همان ابتدا تلاش می‌کرد تا دین خود را نسبت به کشورش ادا کند. مسوولیت‌پذیری و نظم، دو شاخص مهم داریوش بودند.

خواهر شهید داریوش رضایی‌نژاد، با اشاره به علاقه شهید به کتاب و کتابخوانی تصریح کرد: هر سال که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برپا می‌شد، بر مطالعه کتاب تاکید می‌کرد و از ما می‌خواست تا سطح علمی خود را در بالاترین رده حفظ کنیم. 

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 23 اردیبهشت ماه 91 در مصلای امام‌خمینی (ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها