كارشناسان حاضر در نشست «بررسي كتابهاي كودك و نوجوان در حوزه دفاعمقدس» به اين جمعبندي رسيدند كه بايد خاطرات آن دوران را به زبان ساده و روان براي كودكان بيان كرد و بايد نويسندگان براي توليد يك شاهكار در اين حوزه تلاش كنند.
در ابتداي اين نشست عربلو گفت: اگر به تاريخ كشورمان نگاه كنيم هشت سال دفاعمقدس نقطه عطفي به حساب ميآيد و اتفاقات جنگ براي فرماندهان، رزمندگان و بسيجيان ما خاص و ويژه بودهاند.
وي ادامه داد: ما فرماندهان و بسيجياني داشتهايم كه كارهاي فوقالعادهاي در طول جنگ انجام دادهاند ولي به شكل شعاري معرفي شدهاند. بايد نويسندگان تمام تلاش خود را براي توليد يك شاهكار در اين حوزه انجام دهند.
در ادامه محمدرضا بايرامي افزود: در دوران دفاعمقدس دو طيف از كودك و نوجوان داشتهايم كه جنگ را از نزديك ديدهاند. يك عده كساني بودند كه خود و خانوادههايشان در مناطق مرزي زندگي ميكردند و به طور مستقيم درگير جنگ بودند و گروه ديگر كساني بودند كه در سن نوجواني به جبهه رفتند.
نويسنده كتاب «آتش به اختيار» گفت: بسياري از فرماندهاني كه در دوران دفاعمقدس حضور داشتهاند و شهيد شدند جزو فرماندهان جوان محسوب ميشوند كه بايد خاطرات آنها را به زبان ساده و روان براي كودكان بيان كرد.
وي اظهار كرد: نهادهايي كه در حوزه دفاع مقدس كار را به نويسنده سفارش ميدهند، توقع دارند در مدت زماني كوتاه، نويسنده بايد اثر را تحويل بدهد و همين امر باعث باعث نقاط ضعفي در كتابها ميشود.
بايرامي گفت: گروه ديگري از نويسندگان كساني هستند كه با انگيزه فردي وارد كار شده و صاحب آثار موفقتري هستند، به دليل اينكه در فرصت كامل اثر توليد ميكنند و آثارشان مورد استقبال بيشتري قرار ميگيرند.
عزتالله الوندي هم در نشست «بررسي كتابهاي كودك و نوجوان در حوزه دفاعمقدس» اظهار كرد: هنوز جاي اميدواري براي نويسندگان حوزه دفاعمقدس هست كه بتوانند شاهكاري كه قابل عرضه در دنيا باشد خلق كنند. اثر شاهكار ساليان سال بعد از جنگ توليد ميشود.
وي افزود: نويسندگاني داريم كه در دوره نوجواني خود به جبهههاي دفاع مقدس رفتهاند. آنان بعد از پايان جنگ خاطرات خود را براي كودكان و نوجوانان به نگارش درآوردند و سعي كردند جذابيت لازم در اين گونه آثار را براي اين گروههاي سني ايجاد كنند.
والايي نيز در ادامه اظهار كرد: بايد كتابهايي توليد شوند كه دوران دفاع مقدس را بهگونهاي تشريح كنند كه در زمان اكنون هم مورد استفاده قرار گيرند.
وي با اشاره به اينكه بايد از ارايه حس ترس و هراس در كتابهاي كودك و نوجوان دوري كرد، افزود: در آثاري كه براي اين گروههاي سني توليد ميشوند بايد شجاعت، ايثار، استقامت و دلاوريهاي جوانان دوره دفاع مقدس به شكلي واقعي و حقيقي نوشته شوند.
نظر شما