پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
سطح دانش رشته‌های کتابداری با نیازهای کتابخانه‌های عمومی هماهنگ باشد

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: هیچ‌گاه نگفته‌ام که می‌توان با آموزش کوتاه مدت کتابدار تربیت کرد. دوره‌های آموزشی کتابداری باید با نیازهای کتابخانه‌های عمومی هماهنگ باشند و سطح دانش رشته‌های کتابداری باید ارتقا پیدا کند._

چند روزي از پايان نمايشگاه كتاب تهران مي گذرد. نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور از سازمان‌هايي بود كه در اين نمايشگاه حضور فعال داشت و تفاهنامه‌هاي همكاري متعددي با مراكز مرتبط خود منعقد كرد. 

يكي از اين تفاهنامه‌هاي همكاري ميان دانشكده كتابداري دانشگاه تهران و نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور منعقد شد كه اميد مي‌رود به دنبال آن ورود كتابداران به نهاد كتابخانه‌هاي كشور تسهيل شود.

اين در حالي است كه پيش از اين از سوي برخي از استادان و دانشجويان رشته كتابداري گله‌مندي از مدير نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور مبني بر برخي از سخنانش درباره تربيت كتابدار در دوره‌هاي كوتاه‌مدت وجود داشت.

منصور واعظی،دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پاسخ به اين موضوع و روند جذب فارغ‌التحصيلان رشته كتابداري در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: من هیچ‌گاه نگفته‌ام که می‌توان با آموزش کوتاه‌مدت کتابدار تربیت کرد. دوره‌های آموزشی کتابداری باید با نیازهای کتابخانه‌های عمومی هماهنگ باشند و سطح دانش رشته‌های کتابداری باید ارتقا پیدا کند.

وی ادامه داد: دروسی که در این رشته تدریس می‌شوند باید مبتنی بر مبانی فرهنگ دینی ما باشند و نباید تنها مصرف‌کننده آن چیزی باشیم که در غرب تولید می‌شود. باید در این زمینه خودمان نظریه‌پرداز باشیم.

واعظي تاکید کرد: این عقیده من به لحاظ نظری است و عمل من نیز در طی این سال‌ها مشخص است. من  طی 5 سال از کارم 1500 فارغ‌التحصیل رشته کتابداری را جذب کردم، بنابراین این تصور غلط است كه عده‌اي فكر كنند كه معتقدم مي‌توان با آموزش كوتاه‌مدت كتابدار تربيت كرد.

واعظي با اشاره به شرايط نهاد كتابخانه‌ها در زمان ورودش به اين سازمان گفت:‌ زمانی که من آمدم بسیاری از کارمندان نهاد، تحصیلات دیپلم  یا سیکل داشتند و ما نیز نمی‌توانستیم کارمندان خود را بیرون کنیم، به همین دلیل برای آن‌ها دوره‌های آموزشی کوتاه مدت برگزار کردیم تا حداقل دانش کتابداری را داشته باشند.

اين مقام مسوول اضافه كرد: اکنون بیشتر نیروهایی که در نهاد مشغول به کار هستند دارای تحصیلات لیسانس بوده و رشته کتابداری خوانده‌اند.

وي تاكيد كرد: تلاش ما این است که تا آنجا که می‌توانیم از رشته کتابداری نیرو جذب کنیم. در هر سال 2 هزار نفر در این رشته درس می‌خوانند و انتظارشان این است که در نهاد کار کنند،چون جای دیگری برايشان وجود ندارد، بنابراین براي ما فارغ‌التحصیلان رشته کتابداری در اولویت هستند و اگر کارشناسی ارشد یا دکترا داشته باشند ترجيح ما به جذب اين نيروهاست.

دبير كل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي در ادامه سخنانش درباره شرايط جذب نيرو در استان‌هاي كشور گفت: تنها در شهرستان‌ها و استان‌هایی که نتوانیم بر اساس شاخص‌های خودمان نیرو جذب کنیم از رشته‌هاي ديگر استفاده و نيرو جذب مي‌كنيم.

وي ادامه داد: یکی از شاخص‌های ما در جذب نيرو بومی بودن افراد است؛ما از هیچ استانی براي استان دیگر و برای خانم‌ها از هیچ شهرستانی برای شهرستان دیگر نیرو جذب نمی‌کنیم چون معتقدیم هر کتابداری در شهر خودش دلسوزانه‌تر عمل می‌کند.

واعظي در پايان سخنانش تصريح كرد: تنها در مواردی که نتوانیم در چنین موقعیت‌هایی کتابدار جذب کنیم از رشته‌های نزدیک به کتابداری مانند تاریخ، ادبیات و کامپيوتر استفاده می‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها