چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۱
راز‌هاي ناگفته تكاوران ارتش از خرمشهر نوشته شدند

سيدقاسم ياحسيني گفت: كتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» نخستين اثر درباره خاطرات تكاوران است كه پس از سي‌سال نوشته شد. راز‌هاي ناگفته در اين خاطرات منبع خوبي براي محققان و مورخان هشت سال دفاع‌مقدس است.-

سيدقاسم ياحسيني در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره جلد اول كتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» كه يك سال پيش نگارش آن را به پايان رسانده و سپس تحويل دفتر ادبیات و هنر مقاومت داده است، اظهار كرد: قرار بود اين اثر در بهمن ماه سال گذشته منتشر شود اما تاكنون چاپ نشده است.

اين نويسنده گفت: اگرچه تاكنون كتاب‌هاي مختلفي در قالب خاطره، خاطره شفاهي، تحليل تاريخي، رمان و شعر درباره خرمشهر نوشته شده است اما خرمشهر هنوز راز‌هاي ناگفته بسياري دارد كه به آن‌ها نپرداخته‌ايم.

ياحسيني ادامه داد: يكي از اين راز‌ها حضور موثر، پررنگ و تعيين كننده تكاوران نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي است زيرا تنها كمتر از چند ساعت پس از شروع جنگ توسط صدام، گردان تكاوران نيروي دريايي به فرماندهي ناخدا «هوشنگ صمدي» شبانه از بوشهر راهي آبادان و خرمشهر شدند و تا روزي كه اين شهر سقوط كرد از آن دفاع كردند.

وي درباره موضوع كتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» گفت: اين اثر روايتي از دفاع 34 روزه مردم خرمشهر و تكاوران نيروي دريايي ارتش در هفته‌هاي نخست هشت سال دفاع مقدس دارد كه از زبان ناخدا هوشنگ صمدي به صورت خاطرات شفاهي نوشته شده است. صمدي در اين كتاب پس از سه دهه سكوت براي نخستين بار ناگفته‌هایي از رزم نيروي دريايي ارتش در خرمشهر را گفته است. تكاوراني كه جا دارد بيشتر به نگارش خاطرات آنان بپردازيم و ايثارگري‌هاي آنان را براي ثبت در تاريخ روايت كنيم.

ياحسيني ادامه داد: اين اثر حاصل 45 ساعت مصاحبه با هوشنگ صمدي است كه خاطرات او را از سال‌هاي آغازين زندگي تا امروز كه بازنشسته نيروي دريايي ارتش است بازگو مي‌كند. بخش عمده كتاب به خاطرات او از سقوط خرمشهر باز مي‌گردد. صمدي در اين دفاع 34 روزه 6 بار زخمي شد اما حاضر به بازگشت به عقب نشد. وي فرمانده گردان 600 نفري بود كه فقط 270 نفر آنان زنده ماندند.

اين نويسنده افزود: اين فرمانده دفترچه‌ يادداشت‌هاي روزانه داشته و خاطرات خود را بسيار دقيق و بر حسب زمان واقعه می‌نوشته است. در برخي موارد نیز خاطرات ديگر تكاوران را به آن اضافه مي‌كرده است.

وي ادامه داد: كتاب «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» دو جلدي است. جلد دوم آن که اسناد تکاوران نیروی دریایی درباره مقاومت در خرمشهر را در بر دارد پس از تدوين به دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری تحويل خواهم داد. اما جلد اول كتاب در 370 صفحه نوشته شده است و مي‌تواند منبع خوبي براي محققان و مورخان جنگ تحميلي عراق عليه ايران باشد.

ياحسيني با اشاره به اين كه براي نوشتن خاطرات تكاوران، خود به سراغ آنان رفته است گفت: اين دغدغه بزرگي در حوزه تاريخ و مكتوبات دفاع‌مقدس است كه چرا پس از گذشت سي سال از سالروز آزادسازي خرمشهر هنوز يك كتاب به صورت مستقل درباره خاطرات تكاوران ارتش نوشته نشده است.

وي در پايان افزود: اكنون 150 نفر از اين تكاوران را شناسايي كرده‌ام اما افسوس كه در ثبت و نگارش خاطرات آنان تنها هستم و اگر نويسنده‌اي بخواهد درباره اين تكاوران كتاب بنويسد حتما با او همكاري خواهم كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها