کتاب «چرخههای افول اخلاق و اقتصاد» نوشته مشترک دکتر محسن رنانی و دکتر رزیتا مویدفر(اعضای هیأت علمی دانشگاه اصفهان) به تازگی منتشر شده است. این کتاب به سرمايه اجتماعى و كاربرد آن در اقتصاد ميپردازد.-
اين كتاب مىكوشد تا نشان دهد كه آنچه جايگاه اقتصادى ما را در دنياى كنونى رقم مىزند، نه فقط متأثر از تصميمات سياسى مقامات و عادات رفتارى مردم در دهههاى اخير است بلكه ريشه در يك پيشينه تاريخى چند صد ساله نيز دارد. چرا كه سرمايه اجتماعى، سرمايهاى است كه حاصل فرهنگ، تمدن، اخلاق، فناورى و هر چيزى از اين دست است.
بخش نخست اين كتاب (فصلهاى اول تا نهم) با نگاهى توصيفى به وضعيت سرمايه اجتماعى در ايران آغاز شده است. در واقع مخاطب اين بخش، عامه علاقهمندان و بيشتر، دانش آموختگانى از بيرون رشتههاى اقتصاد و جامعهشناسى هستند كه به نوعى به موضوع علاقهمند شدهاند و تمايل دارند تا درباره مفهوم و اهميت سرمايه اجتماعى براى جامعه ما بيشتر بدانند اما آمادگى ورود به بحثهاى نظرى و فنى را ندارند. در اين بخش كوشش شده است تا با استفاده از مثالهايى ساده از زندگى روزمره، مفهومى بسيار روشن از سرمايه اجتماعى و اهميت كاركردى آن ارایه شود.
از بخش دوم كتاب (فصلهاى دهم تا دوازدهم)، نویسندگان به تدريج وارد مباحث تحليلى و عميقتر مىشوند. در اين بخش، بنيادها، پيامدها و نظريههاى سرمايه اجتماعى مورد بررسى قرار مىگيرد. در اين بخش كوشش شده است تا از پيچيدهسازى و بيان رياضى مباحث تحليلى تا حد ممكن پرهيز شود. به همين علت مباحث رياضى و آمارى به پيوستهاى اين بخش منتقل شده است.
سرانجام در بخش سوم، نویسندگان يكبار ديگر به بحث سرمايه اجتماعى در ايران بازمىگردند اما اينبار مباحث به صورت تحليلى ارایه مىشوند تا دانشجويان علوم اجتماعى و اقتصاد و نيز متخصصان اين حوزه بتوانند بحث را تا سطح عميقترى دنبال كنند.
كتاب «چرخههای افول اخلاق و اقتصاد» با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای 19 هزار تومان از سوي انتشارات طرح نو منتشر شده است.
نظر شما