چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۲
صفحه امروز؛ 15 آگوست

گراتزیا دلدا، والتر اسکات، استیگ لارسن، ایوان فرانکو، ای . نسبیت، ادنا فربر و بندیکت کیلی از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبی امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان با شاهکارهایی که خلق کرده‌اند از جایگاه ویژه‌ای در عالم ادبیات برخوردار شده‌اند و آثارشان الهام بخش دیگر نویسندگان بوده است. 

گراتزیا دلدا
گراتزیا دلدا، نویسنده ایتالیایی چنین روزی در سال 1936 از دنیا رفت. وی سپتامبر 1871 در شهر نوئورو در جزیره ساردنی به دنیا آمد. زندگی در آن مکان به دخترها اجازه تحصیل نمی‌داد به همین دلیل او تا سوم ابتدایی بیشتر درس نخواند اما زندگی در خانه عمه‌اش که از محیط فرهنگی و کتابخانه های بزرگی برخوردار بود او را به مطالعه کتاب و آثار نویسندگان مطرح تشویق کرد و همین امر سبب شد تا او به ادبیات علاقه‌مند شود و شروع به نوشتن کند. نخستین داستان کوتاه وی به نام «خون کسی از اهالی ساردنی» زمانی که او 17 سال بیشتر نداشت در یکی از مجله‌های رم منتشر شد. پس از آن وی در سال ۱۸۹۶ با انتشار نخستین رمانش با عنوان «راه خطا» به سرعت به شهرت رسید و خیلی زود به نویسنده‌ای پر کار تبدیل شد تا جایی که در فاصله سال‌های ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۹ تقریبا هر سال یک کتاب منتشر کرد. تلاش‌های وی بی‌ثمر نماند و او موفق شد تا سال 1926 جایزه نوبل را از آن خود کند. آخرین کتابی که در زمان حیات وی منتشر شد «کلیسای مریم منزوی» نام دارد. «گنج»، «عدالت»، «پس از طلاق»، «چشم های سیمونه»، «بر لب پرتگاه»، «راه خطا»، «رقص گردنبند»، «حریق در باغ زیتون» و «وسوسه» از دیگر آثار ارزشمند اوست. 

والتر اسکات

سر والتر اسکات، رمان‌نویس، نمایشنامه نویس و شاعر اسکاتلندی چنین روزی در سال 1771 در ادینبورگ در خانواده‌ای اصیل دیده به جهان گشود. او که از نوجوانی به شعر، تاریخ و قصه‌های خیال‌انگیز بسیار علاقه‌مند بود، سرانجام به دليل نگارش رمان‌های تاریخی، عنوان پدر رمان تاریخی را دریافت کرد. تاریخ رمان‌های وی به دوران قرون وسطای بریتانیا و فرانسه باز می‌گردد و شخصیت‌های آن را شاهان، ملکه ها و افراد سیاسی تشکیل می‌دهند. اثر ارزشمند او در سال 1805 با عنوان «ترانه آخرین خنیاگر» انتشار یافت که محبوبیت فراوانی را برایش به ارمغان آورد. سپس سال 1806«بالادها و قطعه‌هایی در تغزل» و سال 1808 «مارمیون» را انتشار داد. اما آنچه سبب شهرت او شد انتشار «ایوانهو» در سال 1819 بود که او را به اوج محبوبیت رساند. «کنیلورث»، «کوانتین دو روارد»، «عشق و فداکاری»، «راب روی»، «بانوی دریاچه» و «ویورلی» از دیگر آثار اوست. جایزه سر والتر اسکات که به نام وی راه‌اندازی شده ،هر سال به برترین اثر داستانی تاریخی اهدا می‌شود. وی سپتامبر 1832 از دنیا رفت. 

استیگ لارسن
استیگ لارسن، نویسنده و روزنامه نگار سوئدی چنین روزی در سال 1954 به دنیا آمد. پدر و مادر او بسیار فقیر بودند و توانایی نگهداری از فرزندشان را نداشتند به همین دلیل او نزد پدر بزرگ و مادربزرگش در دهکده‌ای نزدیک مرز نروژ و سوئد رشد کرد و هنگامی که هشت سال داشت به نزد والدینش بازگشت. وی خالق سه‌گانه هزاره است که در چند سال گذشته یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در سطح جهان بوده‌ و پس از مرگ نویسنده منتشر شده است. این کتاب‌ها به ۵۰ زبان دنیا ترجمه شده و بیش از ۶۵ میلیون نسخه آن فروش رفت و در آمد میلیونی حاصل از فروش کتاب های لارسن نصیب خانواده لارسن در اومئا شد. جلد نخست این مجموعه با عنوان «دختری با خالکوبی اژدها» که سال 2005 منتشر شد از سوی هالیوود دستمایه اقتباس سینمایی قرار گرفت. «دختری که با آتش بازی کرد» در سال 2006 و « دختری که به آشیانه زنبور لگد زد» در سال 2007 به چاپ رسید که دیگر جلد های این سه گانه است. وی نوامبر 2004 از دنیا رفت. 

ایوان فرانکو
ایوان فرانکو، شاعر و نویسنده اوکراینی چنین روزی در سال 1856 دیده به جهان گشود. نخستین اشعارش در سال 1874 در مجله دانشجویی منتشر و سکوی پرتاب وی به عالم ادبیات شد. نخستین کتاب او با عنوان «دو دوست» و نخستین مجموعه اشعارش با عنوان «قصه های منظوم و حکایات» در سال 1876 منتشر شد. پس از آن «برگ های پژمرده» را سال 1896 به چاپ رساند. آثار وی را هم ردیف آثار بزرگانی چون ویلیام شکسپیر، لرد بایرون، ویکتور هوگو و گوته قرار داده اند. وی سال 1916 از دنیا رفت. 

ای . نسبیت
ادیت نسبیت، نویسنده و شاعر انگلیسی چنین روزی در سال 1858 در انگلستان به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او بیش از 60 کتاب کودک وجود دارد که برخی از آن‌ها تبدیل به فیلم شده است. اين نويسنده کارش را با مقاله‌نويسي در مطبوعات آغاز کرد اما طولي نكشيد كه به نگارش كتاب براي كودكان و نوجوانان روي آورد و نخستين كتابش با عنوان «ماجراي جويندگان گنج» را در سال 1898 منتشر كرد که سبب شهرت وی شد. پس از آن چندین کتاب دیگر نوشت اما با خلق «بچه های راه آهن» در سال 1906 چهره خود را در عالم ادبیات درخشان تر کرد تا جایی که نخستين نويسنده‌ مدرن ادبيات كودك و نوجوان لقب گرفت. آثار وی منبع الهام بسياري نويسندگان همچون «انيد بلايتون»، «جی آر. آر. تالکین» نويسنده‌ «ارباب حلقه‌ها» و «سی. اس. لوئیس» خالق «نارنيا» بوده است. «قصر افسون شده»، «پنج بچه و آن»، «داستان پنج عروسك سركش»، «شورش اسباب‌بازي‌ها»، «شهر جادويي»، «دنيايي جادويي» و «ققنوس و قاليچه‌ جادويي» از دیگر آثار اوست. وی در سال 1924 از دنیا رفت. 

ادنا فربر
ادنا فربر، نویسنده و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1885 به دنیا آمد. او در سال 1924 موفق شد تا جایزه پولیتزر را برای رمانش با عنوان «خیلی بزرگ» به خود اختصاص دهد. «نمایش قایق»، «سیمارون» و «غول پیکر» از آثار اوست که تبدیل به فیلم های ماندنی شده‌اند. وی آوریل 1968 از دنیا رفت. 

بندیکت کیلی
بندیکت کیلی، نویسنده و منتقد ایرلندی چنین روزی در سال 1919 در تایرون در شمال ایرلند به دنیا آمد. او از سال 1945 فعالیت ادبی اش را با کار کردن در روزنامه آغاز کرد و پس از آن ویراستاری انتشاراتی‌های مختلفی را بر عهده گرفت. كيلي رمان‌هاي بسياري نوشته كه از جمله مي‌توان به «زمين بي‌ستاره»، «كارت‌هاي گامبلر» و «در كارمين‌كروس اتفاقي نمي‌افتد» اشاره كرد. وی فوریه 2007 از دنیا رفت.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها