پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
قرآن درباره تکالیف سیاسی چه می‌گوید؟

محقق حوزه دین مشغول نگارش کتابی با عنوان «تکلیف سیاسی از منظر قرآن» است. او در این اثر با بیان وظیفه حاکمان به تکالیف سیاسی و اطاعت‌پذیری مردم در حکومت‌های دینی اشاره دارد.-

حجت‌الاسلام محمد عابدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که نخستین بار است که کتابی در این وادی پژوهشی به رشته تحریر در می‌آید، اظهار کرد: در این کتاب به این موضوع پرداختم که تکلیف سیاسی چیست، آیا از نگاه قرآن کریم معنایی دارد و مبانی و مبادی آن چه اموری هستند؟

وی با اشاره به این که در بررسی‌های قرآن‌پژوهانه خود علاوه بر مبانی تکلیف سیاسی به ابعاد و موانع این مقوله دست‌یافته است، گفت: متوجه شدم در عصر پیامبر گرامی اسلام و تمام پیامبران پیش از او نیز تکلیف سیاسی وجود داشته است. یکی از وظایف پیامبران، تشکیل حکومت الهی بوده از این رو درمی‌یابیم تکلیف سیاسی در تمام ادیان مطرح است.

این محقق حوزه تفسیر با اشاره به این که تاکنون تدوین یک سوم مطالب کتابش را انجام داده است، پیش‌بینی کرد برای نگارش این اثر به دو سال زمان نیاز داشته باشد. وی عنوان کرد: در این اثر با اشاره به موانع تکلیف سیاسی به وظیفه حاکمان، اطاعت‌پذیری مردم و این که حکومت کردن تکلیفی برای حاکمان و حقی برای مردم است، می‌پردازم.

نویسنده و محقق حوزه دین با اشاره به سخنی از فرمایش‌های امام علی(ع) یادآور شد: تمام مردم نیازمند حاکم‌اند و هرگاه حکومت دینی سر کار نباشد، حکومت غیردینی به وجود خواهد آمد که تبعات خاص خود را دارد. از آنجایی که در حکومت دینی حاکمان باید بر اساس اهداف دینی و الهی که در مسیر تکامل بشر و با اهدافی خدایی است گام بردارند، در حکومت غیردینی امیال نفسانی، خواست‌ها و اهداف حاکمان برتری دارد که در نهایت موجب ارجعیت یافتن منافع دسته‌ای از مردم بر دسته دیگر خواهد شد. 

عابدي در پایان با اشاره به بی‌سابقه بودن تالیف این کتاب عنوان کرد: در نگارش کتاب «تکلیف سیاسی از منظر قرآن» مستلزم پیمودن راه‌های نرفته‌ای هستم که نگارش آن را زمان‌بر می‌سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها