شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۲
«برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي» از انواع مصدومیت‌ها پیشگیری می‌کند

نشست نقد و بررسی کتاب «مرجع برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي فیزیولوژی علم قدرت و سیستم‌های کار با وزنه» شنبه (4 شهریور) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. بهزاد نوشادی، مترجم این اثر ضمن برشمردن انواع مصدومیت‌ها گفت: تمرینات قدرتی که در این اثر ارایه شده‌اند، زمینه‌های پیشگیری از انواع مصدومیت‌ها را در ورزشکاران فراهم می‌کنند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «مرجع برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي» اثر پروفسور «لی براون» شنبه (4 شهریور) با حضور بهزاد نوشادی، مترجم اثر، سعید سعیدی، دبیر نشست و جمعی از ناشران و دست‌اندرکاران ورزشی در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.

دکتر بهزاد نوشادی اظهار کرد: این اثر نه تنها ویژه دانشجویان و متخصصان حوزه سلامت و تندرستی است، بلکه مردم عادی جامعه نیز می‌توانند از برخی بخش‌های آن بهره‌مند شوند چرا که دربردارنده برنامه‌ریزی برای تمرین‌های قدرتی با زبان ساده است. همچنین تصاویر این نوشتار برای همگان قابل فهم‌ اند.

وی علت ابتلای متعدد اغلب ورزشکاران به مصدومیت‌های ناگهانی را در استفاده بیش از حد از تمرینات قدرتی یا استفاده نادرست از آن‌ها دانست و گفت: انجام تمرین‌های قدرتی ارایه شده در این اثر باعث می‌شوند تا افراد عمر سالم‌تری داشته باشند و ورزشکاران را از دچار شدن به مصدومیت‌های ناگهانی باز دارند.

سعید سعیدی که دبیری این نشست را بر عهده داشت حضور بیش از پیش ناشران ورزشی را در این‌گونه نشست‌ها ضروری دانست و عنوان کرد: کتاب «مرجع برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي» اثری مرجع برای حوزه برنامه‌ریزی قدرتی محسوب می‌شود.

وی افزود: این نوشتار به دلیل این‌که حاصل تجربه‌ها و پژوهش‌های چهارده نفر از مدرسان برجسته حوزه برنامه‌ریزی قدرتی است و همچنین به دلیل این‌که تنظیم و نگارش کتاب روند خوبی را سپری کرده است (از آناتومی کاربرد عضلات گرفته تا چگونگی آموزش پرورش عضلات و نقش تغذیه در رشد عضله) به عنوان یک کتاب مرجع در حوزه برنامه‌ریزی قدرتی به شمار می‌رود.

دبیر این نشست با بیان این‌که اثر مذکور به‌گونه‌ای تالیف شده که هر فردی با هر موقعیت تحصیلی می‌تواند از محتوای آن بهره‌مند شود، افزود: این اثر تمرین‌های متعددی را، هم برای مبتدیان و هم برای حرفه‌ای‌ها ارایه کرده است. نوجوانان و میانسالان نیز می‌توانند از تمرین‌های قدرتی مندرج در این اثر استفاده کنند.

نوشادی، مترجم کتاب «مرجع برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي» در ادامه این نشست اظهار کرد: مخاطبان می‌توانند با مطالعه این اثر با تغییراتی که در ساختار و قدرت بدن که در اثر افزایش سن به وجود می‌‌آیند، آشنا شوند و حتی می‌توانند با استفاده از تمرین‌هایی که در این اثر به آموزش آن‌ها پرداخته شده، توان قدرتی بدن خود را ارتقا دهند.

سعیدی همچنین به ضعف ویراستاری کتاب اشاره کرد و گفت: در برخی از صفحات این اثر مشاهده می‌شود که اغلب از کلمه‌های هم‌معنا به صورت متعدد در کنار هم استفاده شده اندکه این امر در فرآیند خواندن و یادگیری، مشکلاتی را به وجود می‌آورد. نوشادی این نقد سعیدی را تایید و به اصلاح این اشتباهات در چاپ‌های بعدی این اثر یا سایر آثار خود تاکید کرد.

دبیر نشست،در ادامه، از نوشادی خواستار پاسخ به این سوال شد که در میان ورزشکاران حرفه‌‌ای تا چه اندازه مباحث قدرتی جدی گرفته شده و آیا این مباحث توسط مربیان به آنان آموزش داده می‌شوند یا نه؟

وی پاسخ داد: مباحث قدرت در میان ورزشکاران مطرح می‌شوند و همچنین اغلب مربیان، آن‌ها را آموزش می‌دهند اما متاسفانه به صورت افراط و تفریط. با استفاده از انجام تمرین‌‌های قدرتی ساده در خانه و باشگاه‌ها می‌توان از بروز بسیاری از حوادث و مصدومیت‌ها جلوگیری کرد ولی اغلب از آن‌ها غافلیم. بنابراین، استفاده نکردن از تمرین‌های قدرتی آسیب‌های جدی به همراه می‌آورد.

سعیدی در این نشست توضیح داد: یک کتاب باید باعث افزایش علم و معرفت در انسان شود. یک اثر زمانی مفید است که کاربرد داشته باشد. یکی از مولفه‌های کاربردی بودن کتاب درج جدول‌هایی است که مخاطبان بتوانند آن‌ها را تکمیل کنند. کتاب «مرجع برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي» از این امر مستثنی نیست که بیانگر کاربردی بودن آن است.

وی ادامه داد: حوزه چاپ و نشر تربیت بدنی در طول چند سال اخیر دچار جهش و پیشرفت روزافزونی شده است. با وجود زحمت‌های بسیار زیادی که نهادهای مختلف علمی مانند آکادمی ملی المپیک و دانشکده تربیت بدنی در این حوزه متحمل شده‌اند اما به صراحت می‌توان گفت که این پیشرفت توسط ناشران ورزشی صورت گرفته است.

سعیدی در پایان جلسه با اشاره به استفاده از حروف لاتین در دیاگرام‌ها و نمودارهای این کتاب، گفت: آیا بهتر نبود که به جای استفاده از حروف لاتین از واژه‌های فارسی استفاده می‌شد؟

بهزاد نوشادی در پاسخ به این سوال اظهار کرد: چون کتاب بیشتر جنبه قدرتی دارد تا علمی و همچنین مخاطبان اصلی این اثر را متخصصان حوزه سلامت و تندرستی تشکیل می‌دهند، تصمیم گرفتیم تا از حروف لاتین به جای حروف فارسی استفاده کنیم. همچنین ترغیب و تحریک مخاطبان برای یافتن معنای واژگان و اصطلاحات لاتین با هدف آشنایی با آن‌ها، از دیگر اهداف استفاده از این حروف به شمار می‌روند.

کتاب «مرجع برنامه‌ريزي تمرينات قدرتي فیزیولوژی علم قدرت و سیستم‌های کار با وزنه» در 421 صفحه و بهای 15هزار تومان از سوی نشر توپ منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط