چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
«جهانی شدن و فرهنگ شیعی ایران» از جایگاه حقیقی تشیع می‌گوید

نویسنده کتاب «جهانی شدن و فرهنگ شیعی ایران» گفت: مخاطبان با مطالعه این اثر درمی‌یابند فرهنگ دینی ما آن‌گونه که رسانه‌های غربی می‌گویند، دچار ضعف نشده و آن‌گونه هم که رسانه‌های داخلی تاکید دارند به صورت قوی به کار خود ادامه نمی‌دهد!-

«عدالت حقیقی» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به مباحث و دیدگاه‌هایی که در حوزه تهاجم فرهنگی وجود دارد، اظهار کرد: در حوزه جهانی‌سازی و وضعیت فرهنگ تشیع سوالات زیادی وجود دارد؛ این که این فرهنگ در این فرآیند به چه صورتی درآمده و چه تغییراتی کرده است. کتاب با بررسی این موضوع دیدگاه‌های افراطی را رد می‌کند.

وی مهم‌ترین ویژگی کتابش را دوری مباحث و رویکردهای آن از سوگیری‌های سیاسی دانست و توضیح داد: این روزها اغلب آثار و مطالب به ویژه درباره جهانی‌شدن با نوعی جهت‌گیری تالیف می‌شوند؛ جهت‌گیری‌‌اي که مولفان آثار می‌خواهند با تعریفی از مکاتبی که به آن اعتقاد دارند، جایگاه آن را در این فرآیند به اثبات برسانند.

حقیقی با تاکید بر این که در کتابش به نکوهش یا تقبیح هیچ دیدگاه یا فردی نمی‌پردازد، بیان کرد: در این اثر با بیان نظریات علمی و پژوهشی به تجزیه و تحلیل فرهنگ شیعی بر اساس آمار پرداختم و کوشیدم از جهت‌گیری‌های قلمی بپرهیزم.

وی در پاسخ به این سوال که مخاطبان با مطالعه این اثر به چه درک و بینشی دست خواهند یافت؟ گفت: آن‌ها با مطالعه این اثر به نگاه جامعه‌شناختی کاملی درباره پدیده جهانی‌شدن دست می‌یابند و می‌توانند شاخص‌های فرهنگی شیعه را بشناسند و قضاوت کنند که فرهنگ دینی ما نه آن‌گونه که رسانه‌های غربی می‌گویند، دچار ضعف شده و روبه انحطاط می‌رود و نه آن‌گونه هم که رسانه‌های داخلی تاکید دارند به صورت قوی به کار خود ادامه می‌دهد!

نویسنده کتاب درباره محتوای اصلی پژوهش‌هایش بیان کرد: بی‌شک فرهنگ دینی ما از پدیده‌های جهانی مانند سکولاریسم تاثیر پذیرفته است اما این تاثیر تاحدی نیست که فرهنگ شیعی را متزلزل کند. چنان‌چه مسوولان فرهنگی به فکر تغییراتی که در حال رخدادن است، نباشند، متاسفانه این روند به سمتی که نمی‌خواهیم سوق می‌یابد.

کارشناس ارشد شیعه‌شناسی در پاسخ به این سوال که به عنوان نویسنده اثر پس از طرح مساله چه راهکارهایی را ارایه کرده‌ است؟ گفت: بیشترین بحث این کتاب در حوزه رسانه‌هاست. توسط رسانه‌ها می‌توانیم بر جاذبه‌های فرهنگی‌ شیعه تاکید بیشتری داشته باشیم و این فرهنگ غنی را به جهانیان بشناسانیم. یکی از آسیب‌های این حوزه، فرهنگ تجملی و دیدگاهی است که ماهواره‌ها آن را اشاعه می‌دهند.

حقیقی آرزو کرد: با مطالعه این کتاب تلنگری در افکار نسل جوان ایجاد شود تا به این نکته برسند که فرهنگ شیعی ما آن‌گونه که علیه‌اش تبلیغ می‌شود، تغییر نکرده است و ظرفیت‌های فراونی دارد که باید شناخته و شناسایی شود. 

نخستین چاپ کتاب «جهانی شدن و فرهنگ شیعی ایران» اثر عدالت حقیقی با راهنمایی دکتر محمود تقی‌زاده‌داوری را موسسه شیعه‌شناسی با شمارگان هزار نسخه در 278 صفحه رقعی به بهای 45 هزار ريال روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها