كتاب «بيداري اسلامي، مباني فلسفي و عملگرايي اسلامي» منتشر شد. اين اثر مباني نظري قيامهاي اخير خاورميانه را بررسي ميكند.-
طبق نظر نويسندگان اين كتاب، بيداري اسلامي به عنوان يك آگاهي جمعي با تكيه بر اراده عمومي و متاثر از اسلام اصيل تحت مديريت جمهوري اسلامي ايران در شرايط كنوني تبديل به رفتار سياسي شده و در شكل يك ايده سياسي سامان یافته است.
تئوريزه شدن اين نهضت فكري به عنوان يك الگوی سياسي نمايان شده است. آنچه از وضعيت معادلات منطقهاي ميتوان دريافت اين است كه بيداري اسلامي در حركت رو به جلو خود همسو با منافع و مصالح اسلام و جنبشهاي اسلامي و كاملا در تضاد با برنامهها و آرمانهاي غرب در حال رقم خوردن است.
آنچه در اين كتاب و در محورهاي مختلف پرداخته شده اين است كه زمينههاي وقوع بهار عربي و بيداري اسلامي را بايد در دگرگونيهاي ديني، سياسي و اقتصادي كشورهاي عربي جستوجو كرد.
كتاب حاضر در سه بخش و هشت فصل، چارچوبي مفهومي براي پيشبرد مباحث نظري مطرح ميكند و پس از آن، ضمن نگاهي گذرا به چگونگي وقوع قيام و به نتيجه رسيدن بيداري اسلامي به وضعيت شماري از اين كشورها پيش و پس از انقلاب ميپردازد. با بررسي شرايط سياسي و اقتصادي موجود، آموختهها و درسهاي آموزنده براي زندگي سياسي سراسر خاورميانه عربي مطرح ميشود. بر مبناي اين آموختهها در برخي فصول كتاب نويسندگان ضمن آيندهپژوهي جنبشهاي اخير، به پيامدهاي داخلي و منطقهاي دگرگونيهاي حوزه عربي پرداختهاند.
علي آدمي ابرقويي، محسن اسلامي، اميرمحمد حاجييوسفي، مهدي ذوالفقاري، رضا سيمبر، ارسلان قرباني شيخنشين و مرتضي نورمحمدي نويسندگان اين كتابند.
چاپ نخست كتاب «بيداري اسلامي، مباني فلسفي و عملگرايي اسلامي» با شمارگان هزار نسخه، 292 صفحه به بهاي هشت هزار و 500 تومان از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.
نظر شما