دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۷
نمایشگاه استانی کتاب فارس، نمایشگاهی منطقه‌ای است

به عقیده نماینده مردم شهر شیراز در مجلس شورای اسلامی، نمایشگاه استانی کتاب شهر شیراز نه تنها یک نمایشگاه استانی، بلکه یک نمایشگاه منطقه‌ای است که باید متناسب با همین موضوع نیز ویژگی‌هایی داشته باشد. این نمایشگاه از 25 آبان تا اول آذر در شیراز برپاست.

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: فرهنگ یکی از حوزه‌های اثرگذار در کشور است که مورد توجه همه مسوولان قرار می‌گیرد و نمایندگان مجلس نیز در این زمینه اهتمام ویژه‌ای دارند.

وی افزود: برپایی نمایشگاه‌های کتاب در ترویج کتابخوانی موثر است و ساکنان استان فارس به کتابخوانی و برپایی نمایشگاه‌های کتاب توجه بسیار زیادی دارند.

قادری با بیان این‌که حضور افراد در نمایشگاه با توجه به تنوع و تعدد کتاب‌های موجود، مخاطبان را با کتاب‌های حوزه‌های مختلف آشنا می‌کند، گفت: این نمایشگاه‌ها برای مولفان و ناشران نیز عاملی برای ایجاد انگیزه است و برقراری ارتباط بین مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان کتاب یعنی مخاطبان با ناشران و مولفان می‌تواند برای ارتقای کتابخوانی مفید باشد.

وی اظهار کرد: نمایشگاه استانی کتاب فارس فقط مختص شهر شیراز یا حتی استان فارس نیست، بلکه از همه استان‌‌های جنوبی مانند هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد نیز علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی در این نمایشگاه حضور دارند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره ویژگی‌هایی که چنین نمایشگاهی باید داشته باشد، گفت: میزان تسهیلاتی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خریداران کتاب از این نمایشگاه اختصاص می‌یابد، باید متناسب با یک نمایشگاه منطقه‌ای باشد. همچنین مدت زمان نمایشگاه نیز باید به اندازه‌ای باشد که مخاطبان برای مراجعه به آن فرصت کافی داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین لازم است درباره برپایی نمایشگاه از طریق نشریات محلی و صدا و سیما اطلاع‌رسانی مناسبی انجام شود تا علاقه‌مندان بتوانند از زمان برپایی نمایشگاه مطلع شوند و زمانی را برای حضور در آن اختصاص دهند.

نماینده مردم شهر شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: برای تاثیرگذاری بیشتر نمایشگاه‌های کتاب در ترویج کتابخوانی نیاز است ارتباط نزدیکی بین ناشران و مولفان با مخاطبان برقرار و حتی نشست‌هایی با حضور این افراد در بخش‌های جنبی نمایشگاه‌ها برپا شود.

وی درباره یکی دیگر از ویژگی‌های نمایشگاه همچنین گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌‌تواند تسهیلاتی را به مولفان و ناشران اختصاص دهد تا آن‌ها بتوانند کتاب‌ها را در زمان مناسب و به بهترین شکل به مخاطب ارایه دهند.

قادری در بخش دیگر سخنان خود درباره راهکارهای ترویج کتابخوانی، به برپایی نمایشگاه‌های کتاب اشاره کرد و یادآور شد: برپایی نمایشگاه‌های تخصصی کتاب مانند نمایشگاه برای کودکان، دانشگاهیان، خانواده‌ها و ... روشی برای ترویج کتابخوانی است.

به اعتقاد وی، در دسترس قرار دادن کتاب برای مخاطب و ارایه کتاب در مکان‌هایی که محل تردد عمومی است، از دیگر راهکارهای گسترش فرهنگ مطالعه محسوب می‌شود. قادری همچنین تجهیز کتابخانه‌های عمومی، استفاده از ظرفیت‌های الکترونیکی و فضاهای مجازی را در ترغیب افراد به کتابخوانی موثر دانست. 

نماینده مردم شهر شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره پیگیری رویکردهای فرهنگی توسط نمایندگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در این زمینه در برنامه‌های نمایندگان به مسایل فرهنگی و به ویژه کتابخوانی که یکی از شاخصه‌های پیشرفت هر جامعه است، توجه ویژه‌ای می‌شود.

یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب فارس پنجشنبه (25 آبان) فعالیت خود را آغاز کرده و تا اول آذر از ساعت 10  تا 19 در محل دایمی نمایشگاه‌های شهر شیراز واقع در شهرک گلستان برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط