شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۳
تالیف پژوهش 12 ساله «انقلاب اسلامي در تبريز» به پایان می‌رسد

نگارش کتاب «انقلاب اسلامي در تبريز» براساس 12 سال پژوهش رحيم نيك‌بخت ميركوهي تا پايان امسال به پایان می‌رسد. در اين كتاب نقش علما و مراجع از مشروطه تا انقلاب اسلامي و همچنین روحانيون شاگرد امام خمینی(ره) محور قرار گرفته و اطلاعات جديدي از تاريخ انقلاب اسلامی در تبريز را پيش روي مخاطب قرار مي‌دهد.-

رحيم نيك‌بخت ميركوهي،‌ نويسنده و پژوهشگر تاریخ در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، از پايان نگارش كتاب «انقلاب اسلامي در تبريز» تا پايان امسال خبر داد و گفت: اطلاعات اين كتاب از دوازده سال پيش در حال جمع‌آوري است و به تاريخ شهر تبريز و فراز‌هاي مهم تاريخي آن با تاكيد بر نقش علما و مراجع از مشروطه تا انقلاب اسلامي مي‌پردازد.

وي با بيان اين كه این كتاب با شرح مبارزات علما در دوره مشروطه آغاز و سپس به قيام در برابر رضا شاه و نهضت ملي شدن صنعت نفت و حوادث زمينه‌ساز انقلاب اسلامی در تبريز از سال 1340 مي‌رسد، افزود: از دوران نهضت ملي شدن صنعت نفت در این شهر اطلاعات زيادي در دست نيست، به همين دليل با نگاهي گذرا به اين حادثه تاريخي، در ادامه به شروع نهضت امام (ره) و مبارزات آن پرداخته‌ام.

نيك‌بخت ميركوهي در اين باره كه چرا مبارزات روحانيون در كتابش پررنگ‌تر از ديگر گروه‌هاي مخالف حكومت پهلوي است، گفت: عنوان انقلاب ما انقلاب اسلامي و روحانيون و علما نيز نمايندگان اسلامند، به همين دليل توجه به مبارزات اين گروه نسبت به ديگر گروه‌ها پررنگ‌تر است و به آن معنا نيست كه به ديگر گرو‌ه‌ها توجه نشده، اما محور مباحث مبارزات امام (ره) و شاگردان ایشان است.

وي درباره منابعي كه براي نگارش كتاب «انقلاب اسلامی در تبریز» از آن‌ها بهره برده است، توضيح داد: خاطرات و آرشيو‌هاي كتابخانه‌اي از جمله منابع بودند، اما يكي از منابع مهم در نگارش كتاب اطلاعاتي بودند كه به واسطه نگارش كتابي درباره شهيد آیت‌الله قاضي طباطبايي به دست آوردم زيرا اين کار باعث دسترسي به كتابخانه شخصي وي و آرشيو كتاب‌ها و اسناد و عكس‌هاي منحصر به فرد او از دوران انقلاب شد. در ميان اين اسناد به اعلاميه‌هاي دست‌نويسي برخوردم كه امكان دست‌يابي به آن‌ها براي محققان دیگر فراهم نشده بود. این اعلاميه‌ها توسط علما امضا و مهر شده بودند و جزو مستندات تاريخي انقلاب‌اند.

نيك‌بخت ميركوهي معتقد است که اين اسناد قابليت استفاده به صورت گسترده را دارند و مصاحبه‌هایی که در این باره انجام داده، باعث تفاوت اثرش با ساير كتاب‌هاي نوشته و منتشر شده تاكنون درباره انقلاب اسلامي در تبريز شده است.

وی با اشاره به كتاب‌هایي كه در سال‌هاي گذشته با موضوع انقلاب در تبريز نوشته است، گفت: كتاب‌ «جنبش دانشجويي در تبريز» سال 1380 منتشرشد و «گفتار‌هاي انقلاب اسلامي در آذربايجان» شامل مقالات بنده در طول 12سال گذشته با حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي منتشر خواهد شد. ولي كتاب «انقلاب اسلامي در تبريز» اثر كاملي است و در هزار صفحه اطلاعات جامعي را در اختيار مخاطبان قرار مي‌دهد.

نيك‌بخت ميركوهي مخاطبان اين اثر را محققان و پژوهشگران دانست و افزود: نويسندگان مي‌توانند از اطلاعات اين كتاب براي نوشتن آثار ویژه گروه‌‌هاي سني جوان و نوجوان استفاده كنند، زيرا اين اثر جنبه تحقيقي و اسنادي دارد.

وی درباره انتخاب عنوان «انقلاب اسلامي در تبريز» گفت: اين كتاب از مجموعه كتاب‌هاي مركز اسناد انقلاب اسلامي با موضوع انقلاب در شهر‌هاست و تاكنون بيش از 10 عنوان آن درباره شهر‌هايی مانند كاشان، زنجان، سبزوار و گرگان چاپ شده است و اكنون کتاب «انقلاب اسلامي در مشهد» در دست چاپ است. نگارش كتاب «انقلاب اسلامي در تبريز» نيز تا پايان امسال به پايان مي‌رسد و آن را براي انتشار به مركز اسناد انقلاب اسلامي خواهم سپرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط