به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب 17 مقاله دارد.
«با مرگ زیستن، تجربه تناقض» نخستین مقاله این کتاب به قلم نصرالله حکمت، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی است.
همچنین دومین مقاله کتاب نیز با عنوان «تخیل مرگ از منظر فلسفه؛ بررسی موردی داستان اِر در جمهوری افلاطون» نوشته حسن بلخاری، عضو هیات علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.
«همراه با صدرا در ساحت خیال و مرگ» نوشته مرضیه پیراوی ونک، «مرگ آگاهی در مکاتب وجودشناختی؛ هایدگر، سارتر و کامو» به قلم اللهشکر اسدللهی، «سفرنامههای جهان مردگان؛ تخیل شناسی تطبیقی جهان پس از مرگ در دوره باستان» نوشته بهمن نامورمطلق، «اورفه، تصویرگر مرگ در دنیای تخیل ژرار دو نروال» نوشته ژاله کهنموییپور، «نمادپردازی روح در داستان بلبل سرگشته» اثر بهار مختاریان و «بررسی تخیل مرگ در دو نظام ادبی و تصویری؛ با نگاهی به داستان خسرو و شیرین» نوشته منیژه کنگرانی» به ترتیب مقالات سوم تا هشتم کتاب را تشکیل میدهند.
دیگر مقالات این اثر پژوهشی به ترتیب عبارتند از «استعاره مرگ در داستان طوطی و بازرگان: کلام – تصویر» اثر علی عباسی، «عبور از جهانهای پس از مرگ با توسل به تمثال خدایان در تانکاهای تبت» نغمه خرازیان، «مرگ قهرمانان و عوالم پس از آن در آثار نادر ابراهیمی» به قلم ایلمیرا دادور، «تخیل مرگ و مضموم فاصله نزد پروست» نوشته مرتضی بابکمعین، «مطالعه تطبیقی تخیل مرگ در داستان شنل قرمزی نزد شارل پرو و برادران گریم» نوشته جعفر جهانگیر میرزا حسابی»، «آب، نماد مرگ در تخیل ادگار آلنپو از نگاه گاستون باشلار» از نسرین خطاط و «تخیل شاعرانه و دلهره مرگ در شعر گورستان دریایی اثر پل والری» نوشته محمدرضا محسنی.
همچنین دو مقاله پایانی کتاب نیز به سینما و تئاتر میپردازند: «مرگ در نمایش عروسکی: آن هنگام که مرگ است و شوخی نیست» نوشته بهروز غریبپور و «بررسی تطبیقی مفهوم مرگ و تخیل در اسطوره اورفه و فیلم اورفه اثر ژان کوکتو» به قلم مریم دادخواه تهرانی، نام این مطالب هستند.
مجموعه مقالات «تخیل و مرگ در ادبیات و هنر» به شمارگان هزار و 100 نسخه، 367 صفحه و بهای 14 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سخن منتشر شد.
این کتاب چهارمین مجلد از مجموعه مقالات «نقدهای ادبی – هنری» است که با نظارت بهمن نامورمطلق از سوی این ناشر راهی بازار کتاب میشود.
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۲
نظر شما