پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰
قصه‌های پزشکی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

کیسه صفرا

یک نفر از هر هزار نفر ممکنست کیسه صفرا نداشته باشد که در اینصورت بیمار با علائم انسداد مجاری صفرا مراجعه می‌کند. کیسه صفرا محل ذخیره صفرای ترشح شده از کبد است که با ریختن به دئودنوم (قسمت اول روده باریک) به هضم و جذب چربی‌های کمک می‌کند. تورم بدون علّت کیسه صفرا در بچه‌ها نسبتا شایع است. این حالت به دنبال بیماری‌های عفونی مثل گلودرد استرپتوککی، انگلهای روده‌ای مثل آسکاریس، بیماری‌های خونی مثل تالاسمی، در تغذیه وریدی (TPN)، عفونت‌ خونی (sepsis)، بیماری‌های ویروسی و غیره پیدا می‌شود.
این بیماران با درد قسمت راست بالای شکم و استفراغ و تب و گاهی زردی و توده قابل لمس بالای شکم می‌آیند. تشخیص با سونوگرافی قطعی می‌شود و معمولاً با درمانهای کمکی و بدون جراحی کیسه صفرا غالباً بیمار بهبود می‌یابد.
التهاب کیسه صفرا بدون سنگ (Acute cholecystitis) بیشتر در بالغین پیش می‌آید و میکربهای مختلف از قبیل استرپتوکک، سالمونلا و لپتوسپیروز و انگلهایی مثل آسکاریس و ژیاردیا باعث شروع آن می‌شود. استفراغ و تب و یرقان و درد شکمی یکی بعد از دیگری پیدا می‌شوند و آنزیم‌های کبدی بالا می‌روند و سونوگرافی کیسه صفراوی متورم بدون سنگ را نشان می‌دهد. برداشتن صفرا درمان قطعی بیماریست.

صفحه 53/ قصه‌های پزشکی/ دکتر جلال رئیس دانا / انتشارات کتاب ارجمند/ چاپ اول/ سال 1391/ 192 صفحه/ 4900 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها