چهارشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
مامنی 24 ساعته برای کتاب‌دوستان

کتابخانه «الغدیر» به عنوان کتابخانه مرکزی شهرستان خمینی‌شهر در استان اصفهان، طی نزدیک به پنج دهه فعالیت توانسته است به جایگاه مناسبی میان مردم این منطقه دست پیدا کند؛ کتابخانه‌ای در سه طبقه که با بخش‌های مجزا و مختلف به بیش از شش هزار نفر از اعضای خود خدمات ارایه می‌دهد. در این گزارش نگاهی به فعالیت‌های این کتابخانه انداخته شده است.-

 خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)_ شهرستان خميني‌شهر 18 باب كتابخانه دارد كه 21 هزار نفر در این کتابخانه‌‌ها عضویت دارند و در این میان، کتابخانه الغدیر به عنوان قدیمی‌ترین، نخستین و تنها کتابخانه استاندارد شهرستان فعال است. این کتابخانه از سال 1344 در یکی از مرکزی‌ترین نقاط شهر خمینی‌شهر فعالیت می‌کند و پیش از این نیز یکبار در سال 1372 بازسازی شده است.

کتابخانه‌ای برای همه
ابراهیم ملایی، رییس کتابخانه الغدیر درباره ویژگی‌های این مرکز فرهنگی می‌گوید: این کتابخانه در زمینی به مساحت 550 مترمربع و زیربنای هزار و 200 مترمربع در سه طبقه ساخته شده و شامل مخزن، میز امانت کتاب، بخش نشریات، مرجع،‌ کودک، کافی‌نت و ... است.

این کتابخانه با بهره‌مندی از دو سالن مطالعه ویژه خواهران و برادران، فضای خوب و مناسبی برای استفاده این دو قشر از خدمات کتابخانه‌ای را فراهم کرده و البته در کنار آن نگارخانه تابلوهای عکس و خوشنویسی نیز قرار داده شده است.

ملایی با اشاره به وجود 25 هزار جلد كتاب در اين كتابخانه ادامه می‌دهد: بيش از شش هزار نفر از مردم اين شهر عضو كتابخانه مركزي‌اند و اعضا مي‌توانند از ساعت 19 تا 24 شب از خدمات اين كتابخانه استفاده كنند. اعضايي هم كه قصد دارند براي مطالعه بعد از ساعت 12 شب مراجعه‌ كنند، نمي‌توانند زودتر از ساعت شش صبح از كتابخانه خارج شوند.

1400 کتاب برای کودکان
یکی از ویژگی‌های این کتابخانه، بهره‌مندی از بخش کودک است. در این بخش حدود یک هزار و 400 عنوان کتاب برای استفاده کودکان در 50 مترمربع به صورت جداگانه قرار داده شده است.

حدود 350 کودک زیر 11 سال در این بخش عضویت دارند و از فضای شاداب‌سازی شده و متنوع این بخش استفاده می‌کنند. در این بخش هر هفته برنامه‌های قصه‌گویی اجرا می‌شوند و کودکان مهدهای کودک و مدارس با حضور در این بخش علاوه بر استفاده از کتاب‌ها، قصه هم گوش می‌کنند. 

رییس کتابخانه از اختصاص کتابدار ویژه بخش کودک برای سال آینده خبر می‌دهد و می‌گوید: درخواست جذب نیرو را ارایه کرده‌ایم و اگر به ما نیروی کتابدار بدهند، برای این بخش برنامه‌های متعددی در نظر گرفته‌ایم.

بخش‌های جانبی
بخش مرجع کتابخانه الغدیر، یکی از بزرگترین بخش‌های این کتابخانه با 40 مترمربع مساحت است. در این بخش سه هزار عنوان کتاب قرار داده شده است که برای استفاده اعضا در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

در بخش نشریه نیز 86 عنوان نشریه در موضوعات مختلف به همراه پنج عنوان روزنامه قرار داده شده است تا اعضا در ساعات فراغت بتوانند از منابع مطالعاتی این بخش استفاده کنند.

کافی‌نت را نیز می‌توان یکی دیگر از بخش‌های پرطرفدار این کتابخانه معرفی کرد. این بخش با 20 درصد تخیف به اعضای این کتابخانه خدمت‌رسانی می‌کند و افراد عادی باید هزینه کامل را‌ بپردازند.

استقبال دکترها
رییس کتابخانه با اشاره به حضور پررنگ دانش‌آموزان مقطع دبیرستان در این کتابخانه می‌گوید: اغلب دانش‌آموزانی که برای ورود به دانشگاه تحصیل می‌کنند، به این کتابخانه می‌آیند و از کتاب‌های کمک آموزشی و درسی استفاده می‌کنند. پس از آن‌ها دانشجویان نیز در رتبه دوم علاقه‌مندان نمایشگاه قرار دارند و دانش‌آموزان مقطع راهنمایی و کودکان و نوجوانان در رتبه بعدی قرار دارند. 

یکی از ویژگی‌های این کتابخانه، عضویت حدود 42 نفر از دانشجویان مقطع دکتری است و از شش هزار نفر عضو حدود یک هزار و 500 نفر دانش‌آموز مقطع متوسطه‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط