پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
کاش کاروان نمایشگاه استانی از سیستان هم رد می‌شد!

در حالی که طرح‌ها و برنامه‌های متفاوت کتابی در سال جاری در استان سیستان و بلوچستان به انجام رسید اما نمایشگاه استانی کتاب به عنوان مهم‌ترین اتفاق کتابی در هر استان، امسال در سیستان و بلوچستان برپا نشد. قرار بود پانزدهمین نمایشگاه استانی کتاب سیستان و بلوچستان از 27 بهمن تا سوم اسفند در زاهدان برگزار شود که به علت محدویت بودجه لغو شد.-

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)ـ وقتی نمایشگاه استانی برپا می‌شود، شور شوق وصف‌ناپذیری آن استان را دربر می‌گیرد و مردم به نمایشگاه می‌آیند تا آثار برترین‌های ایران را ببینند و بخرند؛ آن هم بدون تحمل رنج سفر به پایتخت اما این رویداد امسال در سیستان و بلوچستان شکل نگرفت.

حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان درباره دلیل برگزار نشدن نمایشگاه استانی کتاب در این استان می‌گوید: محدودیت مالی، اصلی‌ترین دلیل لغو این نمایشگاه بود. البته مشکلی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی کشور در این باره وجود نداشت و این دو نهاد شرایط را برای برگزاری نمایشگاه فراهم کرده بودند اما منابع مالی استان برای برگزاری این نمایشگاه کافی نبود.

نمایشگاهی جایگزین نمایشگاه استانی
یازدهمین دوره نمایشگاه «قرآن و عترت» 24 بهمن 91 در زاهدان افتتاح شد و 41 ناشر کشوری و 10 ناشر استانی، آثار قرآنی و دینی خود را در قالب 120 غرفه در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته‌اند.

این نمایشگاه از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان به منظور پر کردن خلاء برگزار نشدن پانزدهمین دوره نمایشگاه کتاب این استان برگزار شد که به گفته معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، با استقبال خوبی از سوی مردم این استان مواجه شد.

سعید مهدی‌زاده گفت: میزان استقبال مردم از نمایشگاه قرآن و عترت در این استان قابل قبول بود و فقط کمی در بخش فروش نمایشگاه، آمار پایین بود که آن هم به مسایل معیشتی مردم مربوط می‌شد و این‌که امسال به ‌علت کمبود بودجه نتوانستیم برای بازدیدکنندگان بن خرید کتاب را تهیه کنیم.

برگزاری هفته فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان در تهران

هفته فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان از 18 تیر با حضور 120 هنرمند از این استان در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی آغاز شد و تا 22 تیر ادامه داشت. در آیین آغازین این هفته فرهنگی که با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد، رونمایی از چهار کتاب برگزیده استان سیستان و بلوچستان نيز صورت گرفت. همزمان با رونمایی از این آثار، با حضور وزیر ارشاد نویسندگان این آثار تجلیل شدند.

«آمایش و برنامه‌ریزی محیطی و توسعه پایدار» نوشته عیسی ابراهیم‌زاده (برگزیده دوره شانزدهم کتاب فصل)، «حماسه‌سرایی در بلوچستان» نوشته عبدالغفور جهاندیده (شایسته تقدیر دوره بیستم کتاب فصل، زمستان 1390)، «نام دیگر دریا» اثر شعری عباس باقری (شایسته تقدیر بیستمین دوره کتاب فصل) و «امام المهدی از منظر اهل سنت» نوشته مولوی جمشیدزهی (شایسته تقدیر دوره هجدهم) عنوان این کتاب‌ها بودند که مولفان بومی استان سیستان و بلوچستان آن‌ها را به رشته تحرير درآورده‌اند.

طرح‌هایی که افتتاح شدند 
امسال در استان طرح‌های کتابخانه‌ای و کتابی متعددی به بهره‌برداری رسیدند که انتظار می‌رود بر افزایش سرانه مطالع استان تاثیر مثبت بگذارند.

به عنوان مثال، در فضاهای مازاد اماکن مختلف سه روستای «گلخانی»، «ورمال» و «سه‌کوهه» از توابع زابل، کتابخانه ایجاد شد. مساحت این کتابخانه‌ها در روستای گلخانی ۸۰ متر مربع، روستای سه‌کوهه ۶۰ متر مربع و در روستای ورمال ۴۰ متر مربع است. 

همچنین در یکی از روستاهای قاسم آباد کلنگ ساخت‌وساز یک کتابخانه به زمین زده شد. زمین این کتابخانه از سوی مهتاب نوروزی، خیّر استانی اهدا شده است و مساحت آن 300 متر مربع و زیربنای آن 120 متر مربع خواهد بود. 

ساخت‌وساز کتابخانه وحدت روستای «اسپکه» در اواخر تابستان به پایان رسید. مساحت زمین این کتابخانه هزار و 500 متر مربع است و 300 متر مربع آن برای زیربنا استفاده شده است. کتابخانه عمومی وحدت روستای اسپکه با تغییر نام به «آل رسول(ص)» با چهار هزار عنوان کتاب پانزدهم 15 بهمن با حضور اسفندیار زیدآبادی‌نژاد، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی سیستان و بلوچستان افتتاح شد.

همزمان با دهه فجر سال 91 کتابخانه عمومی «عترت الرسول(ص)» شهر مهرستان (زابلی) از توابع شهرستان سراوان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید. مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از سال ۱۳۸۷ تا این زمان برای ساخت این کتابخانه هزینه شد. زمین این کتابخانه ۹۰۰ متر مربع مساحت دارد و زیربنای آن ۳۰۳ متر مربع است.

طرح‌هایی که راکد مانده‌اند 
با وجود افتتاح طرح‌های مختلف، طرح‌هایی نیز بودند که در سال 1391 راکد ماندند. به عنوان مثال، در حالی که ساختمان کتابخانه گلشهر شهرستان چابهار تکمیل شده اما دیوارچینی محوطه دور آن کامل نشده و به دلیل کمبود اعتبار راکد باقی مانده است. کتابخانه گلشهر چابهار از سال 1387 کلنگ‌زنی شده است. این کتابخانه دو هزار و 300 متر مربع مساحت دارد و 319 متر مربع از آن برای زیربنا استفاده شده است. 

در نخستین نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی استان سیستان و بلوچستان در تیرماه 91 كه با حضور برخی مسوولان این استان برگزار شد، از تامین نشدن بودجه احداث نخستین کتابخانه استاندارد استان، آن هم دو سال پس از کلنگ‌زنی انتقاد شد.

راه‌اندازی هفت ایستگاه مطالعه در زاهدان
دو ماه پایانی سال 91 با افتتاح هفت ایستگاه مطالعه در سیستان و بلوچستان همراه بود. بانک صادرات شهرستان زاهدان، راه‌آهن و فرودگاه بین‌المللی زاهدان(دو ایستگاه)، دادگستری، استانداری و بیمارستان تامین اجتماعی، مکان‌های استقرار ایستگاه‌های مطالعه‌ در استان بودند. به گفته کارشناس امور کتابخانه‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی سیستان و بلوچستان، در مدت زمان اندکی که از افتتاح این ایستگاه‌ها می‌گذشت، استقبال مردمی از این ایستگاه‌ها بیش از حد انتظار بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط