مربی تیم ملی کشتی آزاد ایران، کادر فنی تیم ایران را متشکل از مربیان برجسته و حرفهای دانست که دامنه مطالعات گستردهای دارند و در صورت انتشار کتاب و مقالهای در زمینه کشتی، نخستین افرادیاند که آنها را مطالعه میکنند.-
به گفته وی، پیش از آغاز مسابقات آسیایی هندوستان، کادر فنی تیم ملی ایران تصمیم گرفت از کشتیگیران جوانی که کمتر فرصت پوشیدن دوبنده تیم ملی را به دست آوردهاند، در این رقابتها استفاده کند. با توجه به جوان شدن تیم ملی، مربیان هم فرصت مناسبی برای ارایه تجربیات شفاهی و مکتوب خود به ملیپوشان داشتند.
نفر نخست مسابقات جهانی کراسنویارسک روسیه در سال 1997 کمبود منابع مکتوب را یکی از مشکلات بزرگ برای آموزش مربیان جوان کشتی دانست و افزود: اکثر مربیان و قهرمانان کشورمان، افرادی تحصیلکردهاند که اغلب در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دارای مدارک دانشگاهیاند اما متاسفانه خارج از دانشگاه، اثر مکتوبی که بتواند به اصطلاح عصای دست مربیان کشتی باشد، وجود ندارد و در بین مقالهها و کتابهای معدودی هم که در این زمینه تالیف شدهاند، نامی از بزرگان و چهرههای سرشناس کشتی به چشم نمیخورد.
وی با تاکید بر ضرورت نگارش کتابهای آموزشی کشتی توسط افراد صاحبنام این رشته ورزشی اضافه کرد: آثاری که با محتوای آموزش کشتی در بازار نشر ایران به چشم میخورند، اغلب تئوریهایی به شمار میآیند که از سوی دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاهی منتشر شدهاند و به یقین اگر اثری به قلم نامداران کشتی ایران تالیف شود، جایگاه ویژهای بین مربیان و کشتیگیران کشورمان پیدا خواهد کرد.
طلایی انستیتو کشتی ایران را متولی تهیه کتابها و مقالات علمی در زمینه این ورزش دانست و گفت: دور بودن مربیان کشتی ایران از مراکز عالی آموزشی موجب شده است اثری جامع درباره ورزش اول کشورمان تالیف نشود. البته انستیتو کشتی ایران تا زمان برگزاری مسابقات المپیک برزیل، این نقص را رفع کند.
تیم ملی کشتی آزاد ایران مسابقات قهرمانی آسیا را که به تازگی در دهلینو پایتخت هندوستان برگزار شد، با کسب یک مدال طلا و سه برنز به پایان رساند و پس از سالها یکهتازی در کشتی آزاد قاره کهن، مقام قهرمانی را به میزبان واگذار و به مقام نایب قهرمانی بسنده کرد.
نظر شما