کتاب «گراردوس مرکاتور» پدر علم نقشهکشی نوین به قلم «آن هاینریش» و با ترجمه شیوا مقانلو به بررسی زندگی و آثار این دانشمند میپردازد./
در بخشی از کتاب آمده است: «گرارد روزهای متوالی در سکوت سرد اتاقهای مدرسه به تمرین خط مشغول بود و نهایت سعیاش را میکرد تا کارش را صحیح انجام دهد. او، هم خط مدور رومی و هم حروف وزین و زاویهدار گوتیک را یاد گرفت. گرارد بهخصوص عاشق انحناهای سرپایین و دلپذیر شیوه ایتالیک بود. این شیوه، افزون بر داشتن ظاهر شکیل، بهراحتی هم خوانده میشد. گرارد بعدها خط ایتالیک را بهعنوان مناسبترین خط برای نقشهها برگزید.»
در پایان کتاب در کنار شرح اصطلاحات و یادداشتها، منابعی برای مطالعه و آشنایی بیشتر و جامعتر با پدر علم نقشهکشی نوین آمده است.
گراردوس مرکاتور، جغرافیدان قرن شانزدهم در سال 1512 میلادی در روپلموند، در منطقه فلاندر متولد شد. او در دورهای از کشمکشهای مذهبی میزیست و برای مدتی به جرم بدعت به زندان انداخته شد. مرکاتور حرفهاش را بهعنوان سازنده ادوات ریاضی آغاز کرد، اما با نقشه جهان سال 1569 خود، که شیوهای جدید از نمایش زمین کروی را بر روی کاغذ مسطح معرفی میکرد، به شهرتی ماندگار رسید. این روش که سیستم تصویری مرکاتوری نامیده میشود، همچنان امروز بهکار میرود. کتاب 1585 او با عنوان اطلس، نخستین کتابی بود که از این واژه برای توصیف مجموعه نقشهها استفاده کرد.
چاپ نخست کتاب « گراردوس مرکاتور» تالیف آن هاینریش با ترجمه شیوا مقانلو در 111 صفحه، با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و قیمت 5 هزار و 200 تومان از سوی انتشارات ققنوس راهی بازار کتاب شد.
نظر شما